Bæredygtige investeringer hitter blandt millenial-generationen

Kunder i storbanker og pensionskasser er blevet mere klimabevidste. En ny bølge inden for investeringer skyller ind over den danske finanssektor i takt med, at pengene skifter hænder.

En ny bølge af investeringer skyller indover Danmark. Særligt den nye generation er mere bevidste om at foretage investeringer, der gavner både de sociale forhold og klimaet langt ud i fremtiden. .

15.05.2018

CSR.dk

Flere og flere bliver bevidste om at foretage investeringer med klimaet og sociale forhold in mente. Også herhjemme kan det nu mærkes, at den nye generation tænker i både økonomiske og bæredygtige løsninger, når de vælger deres investeringer.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Ansvarlige investeringer har været på markedet i flere år. Hvor den første bølge handlede om at undlade at investere i skadelige produkter som våben, tobak og fossile brændstoffer, blev der ved næste bølge stillet skarpt på miljøet og sociale forhold for at reducere finansielle risici. Det blev her tydeligt at det kan skade ens investeringer, hvis der ikke bliver taget højde for klimaet eksempelvis.

Vækst i impact-investeringer
I den tredje og nuværende bølge er de såkaldte impact-investeringer i højsædet. Her forsøger man ikke kun at undgå skadelige produkter eller mindske risikoen for katastrofer, men samtidig at fremme bæredygtige løsninger, der sikrer planetens overlevelse. Det skriver Berlingske Business. 

Det handler om at investere i virksomheder, der gør en miljømæssig eller social forskel, samtidig med at de giver et finansielt afkast. Det forklarer Amit Bouri, chef for The Global Impact Investing Network (GIIN), til Berlingske Business.

GIIN foretager hvert år en rundspørge blandt flere end 200 af verdens største finansielle aktører, og her viste seneste undersøgelse at, der samlet set var placeret 114 milliarder dollars i impact-investering. Det er en vækst på 17 procent sammenlignet med året før, fortæller Amit Bouri.

Nye danske kunder efterspørger klimavenlige løsninger 
Hos Danske Bank har man forsøgt at imødegå kundernes ønsker ved i foråret at udbyde to impact-fonde i samarbejde med engelske Impax. Og de faldt på et tørt sted. På blot tre uger solgte man for 330 millioner kroner.

”Vi er begyndt med de to områder vand og klima, hvor vi ved, der kan gøres en stor forskel. Og her har Impax fokuseret på vækstvirksomheder, der bidrager til at gøre en forskel. Derigennem har de gennem en årrække også leveret ganske fine afkast”, siger Sune Worm Mortensen, direktør for investeringsprodukter og rådgivning i Danske Bank.

Merkur Andelskasse har været med på bølgen næsten før den fandtes og har gennem ti år tilbudt tre impact-fonde sammen med hollandske Tridos. Men i løbet af de sidste par år er interessen vokset markant. Særligt den største af fondene, Pioneer-fonden, er galoperet derud af med en årlig tilvækst på 44 procent.

Læs også: Danske Bank vil gøre startup-virksomheder bæredygtige

Og spørger man investeringsrådgiver Silja Nyboe Andersen fra Merkur Andelskasse bliver impact-fonde kun mere populære i fremtiden, eftersom som nye kunder skal placere sine investeringer.

”Hele millenial-generationen er voldsomt interesserede i det her område. Vi kommer til at se det største formueskift i verdenshistorien inden for det næste årti. I USA alene er det mere end 41.000 milliarder kroner, der går fra den ene generation til den næste. Og den nye generation efterspørger noget andet”, siger Silja Nyboe Andersen til Berlingske Business.

- EST

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Region Midtjylland

Udfold dine kompetencer og viden om bæredygtighed til gavn for bæredygtig omstilling i sundhedssektoren

Vil du omsætte dine naturvidenskabelige/tekniske kompetencer inden for grøn omstilling til praktiske løsninger i sundhedssektoren – og har du mod på at løfte en stor udviklingsopgave? Så vælg Region Midtjylland som din kommende arbejdsplads og vær med til at gøre en konkret forskel!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

15.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Seminar
ESG in Value Chains – Strength your competitive advantage through sustainability

We hereby invite you to participate in an exciting event about the ESG in Value Chains project. The event is organized by Dansk Industri and CBS Green Business Forum and focuses on the collaboration on sustainability across value chains.

Dato

17.04.2024

Tid

14:00

Sted

Kilevej 14 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København