Asnæsværket siger farvel til kul

Dong, Novo Nordisk og Novozymes har indgået en 20 årig aftale med Kalundborg Forsyning om at skifte kul ud med træflis på Asnæsværket. Omstillingen vil betyde en årlig CO2-reduktion på cirka 800.000 tons.

Det skal være slut med kul på Asnæsværket. En aftale mellem Dong, Kalundborg Forsyning og industrigiganterne Novo Nordisk og Novozymes sikre værket en grøn fremtid med, hvor kilden til energi hedder træflis. Foto: Dong. .

12.07.2017

CSR.dk

Kalundborg Forsyning har indgået en 20-årig aftale med Dong, Novo Nordisk og Novozymes, skriver Berlingske Business.

Aftalen handler om Asnæsværkets omstilling fra kul til træflis og skal sikre, at værket i fremtiden udelukkende producerer grøn energi. Det vil med tiden betyde en årlig CO2-reduktion på op til 800.000 tons, hvilket glæder Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy.

”Med den her aftale kan vi fortsætte den rejse, vi er på, med at omstille de danske kraftværker fra kul og gas til bæredygtig biomasse. Vi har allerede omstillet fem ud af syv, og Asnæsværket bliver det sjette”, siger Thomas Dalsgaard til Berlingske Business.

Dong annoncerede tidligere på året, at selskabet vil stoppe afbrændingen af kul ved udgangen af 2022. Når Asnæsværket har været igennem den grønne omstilling mangler der kun ét værk, Esbjergværket. Her er Dong stadig i en ”tidlig analysefase”, som Thomas Dalsgaard kalder det.

Grøn damp til Novo Nordisk
Omstillingen til den grønne energi vil ikke kun betyde noget for Kalundborg og omegns private beboere, men også erhvervslivet.

”Et af de perspektiver omkring Asnæsværket, der gør det ekstra interessant, er, at der kommer en stor CO2-reduktion – ikke kun på grund af den energi, som borgerne får, men også fordi, der er store industrikunder, som skifter til bæredygtig energi”, siger Thomas Dalsgaard til Berlingske Business.

Et par af de store industrikunder, der i fremtiden vil benytte den bæredygtige energi, er virksomhederne Novo Nordisk og Novozymes. Henrik Wulff, koncerndirektør for global produktion hos Novo Nordisk, glæder sig over det langsigtede perspektiv i aftalen.

”For det første sikrer det forsyning af damp til vores produktion i 20 år frem på bæredygtig vis. Derudover er vi glade for, at løsningen støtter innovation og bæredygtighed inden for energiforsyning i Danmark. De to ting, mener jeg, ligger til vores DNA i Novo Nordisk. Og vi er meget stolte af at være med i den her aftale”, siger Henrik Wulff til Berlingske Business.

Novo Nordisk får med aftalen reduceret sin samlede udledning af CO2 i forbindelse med den globale produktion med 45 procent.

Læs også: Dong vil sige farvel til olie og gas

Omstillingen af Asnæsværket betyder, at der skal bygges et nyt træflisfyret anlæg, som skal kobles sammen med de eksisterende systemer. Ombygningen begynder i sommeren 2017 og forventes at være klar til at levere energi fra træflis i 2019.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet