Arla og Grundfos i partnerskaber, der får penge fra P4G

Arla og Folkekirkens Nødhjælp, Grundfos og et vietnamesisk vandforsyningsselskab og Dansk Flygtningehjælp er tre af 24 partnerskabsprojekter, som nu får støtte af organisationen Partnering for Green Growth and Global Goals (P4G).

Folkekirkens Nødhjælp kører allerede et pilotprojekt, hvor udvalgte kvinder i flygtningelejren Kakuma i Kenya lærer at opdrætte fårekyllinger. Foto: Mathilde Utzon.

24.08.2018

CSR.dk

Siden sin lancering i 2017 har P4G arbejdet på at udvælge de projekter, som kan understøtte organisationens formål: at udvikle og skalere markedsdrevne offentlige-private partnerskaber for at accelerere indfrielsen af Klimaaftalen fra Paris og FN’s verdensmål. Ud af flere end 400 ansøgninger fra 80 lande er 24 projekter nu udvalgt til at modtage de 25 mio. kr. Det er et krav for at få støtte fra P4G-fonden, at partnerskaberne udvikler markedsdrevne løsninger.

Om P4G

P4G blev lanceret i 2017 af Danmark sammen med Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam, og Colombia er efterfølgende blevet partnerland. Derudover indgår World Resources Institute, C40 Cities, World Economic Forum og Global Green Growth Institute som partnerorganisationer i P4G, som har sekretariat hos World Resources Institute.

Det første P4G-topmøde  finder sted i København den 19.-20. oktober 2018.

”Vores støtte er en form for global opstartsfinansiering, der kan hjælpe med at udvikle og udbrede partnerskaber, der gør løsningerne profitable. Og dermed bæredygtige,” siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Masser af vand og Grundfos
Grundfos er virksomhedspartneren i hele to projekter, som modtager støtte. I Vietnam skal partnerskabet mellem Grundfos og det lokale vietnamesiske vandselskab gøre ny vandteknologi – og dermed vand- og energibesparelser - kommercielt interessant til gavn for både forbrugere, miljø og kommercielle aktører.

I Uganda vil et projekt, hvor virksomheden samarbejder med Dansk Flygtningehjælp, arbejde for at sikre bæredygtig vandforsyning til et flygtningesamfund i Uganda. Det skriver Grundfos på sin hjemmeside.

"Verden har brug for vand. Især de allerfattigste har brug for adgang til rent vand. Samtidig er der massivt brug for, at vi får etableret nye, holdbare og innovative forretningsmodeller, der kan være med til at sikre leverancen af vand i de mest sårbare områder. I mange tilfælde har vi allerede teknologierne, udfordringen er at gøre dem tilgængelig for alle," siger Kim Nøhr Skibsted, Group Vice President, Communication, Public Affairs & Engagement i Udenrigsministeriets pressemeddelelse.

Lokalt produceret mad til flygtninge
Folkekirkens Nødhjælp og Arlas projekt går ud på at samle virksomheder og organisationer for at udvikle ideer til en mere bæredygtig og lokal fødevareproduktion i Etiopien, Uganda og Kenya. Formålet er at udvikle ernæringsrige fødevarer til verdens fattigste - også den lokalbefolkning, der lever i og omkring flygtningelejrene, skriver Folkekirkens Nødhjælp og Arla i en fælles pressemeddelelse.

De forklarer, at den mad, som udleveres i flygtningelejre, nærmest ikke har ændret sig siden Anden Verdenskrig, men at det ville være bedre at erstatte det store indhold af hvede med proteinrige råvarer, der er tilgængelige i de katastroferamte lande. F.eks. quinoa, lokal mælk eller insektmel, som alle kan produceres af bønder i fattige landdistrikter.

"Uganda, Etiopien og Kenya huser tilsammen flere end 2 millioner flygtninge. Vi vil sikre, at de enorme mængder fødevarer, der skal produceres til så mange flygtninge, i højere grad bliver produceret lokalt og klimavenligt. På den måde giver vi en saltvandsindsprøjtning til den lokale økonomi, og det vil skabe jobs og nye muligheder, imens vi hjælper mennesker i nød”, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse. 

Bred fordeling
De 24 partnerskaber, som er udvalgt til at modtage støtte og facilitering fra P4G, består af:

  • Elleve ’start up’ partnerskaber, som vil blive finansieret med op til 600.000 kr, fordelt på henholdsvis Afrika og Asien og verdensmålene 2, 6, 7 og 12. (sult, vand og sanitet, ren energi og ansvarlig produktion og forbrug).
  • Fem partnerskaber, som vil blive tilbudt facilitering.
  • Otte ’scale up’ partnerskaber udvalgt til at gå videre i ansøgningsprocessen for at modtage op til 6 mio. kr. Heraf skal 3-5 endeligt udvælges til at modtage støtte, hvilket vil blive annonceret under P4G-topmødet i oktober.

-EHS

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

CABI
Webinar
Webinar | Bliv en attraktiv arbejdsplads for seniorer

Flere og flere medarbejdere over 60 år vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet. Men deres ønsker, behov og muligheder for at kunne det er meget forskellige og kalder på fleksible løsninger. På dette webinar får du inspiration til, hvordan I udvikler en attraktiv seniorpraksis.

Dato

28.05.2024

Tid

08:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Energi Management
Kursus
Bæredygtig konkurrencekraft, modul 1

DEM A/S er i samarbejde med Næstved Erhverv A/S, stolte af at præsentere det første modul af workshop-serien Bæredygtig konkurrencekraft.

Dato

29.05.2024

Tid

08:30

Sted

Sparekassen Sjælland-Fyns lokaler. Grønnegade 20, 4700 Næstved

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

29.05.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Hvornår skaber et klimaregnskab værdi?

Et indblik i CO2-reduktioner, risikostyring og lederskab

Dato

29.05.2024

Tid

11:00

Sted

Online