Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden

Hos teknologi-giganten Apple har man ambitiøse mål for fremtidens produktion. I virksomhedens miljørapport for 2017 kan man bl.a. læse, at man i fremtiden vil undgå minedrift, når der skal skaffes metaller til produktionen.

Ifølge Apple vil vil alle iPads, iPhones og Mac-computere kun bruge genbrugsmineraler i fremtiden. Virksomheden har dog endnu ikke fastlagt en tidsramme for det ambitiøse mål..

24.04.2017

CSR.dk

Hos teknologi-giganten Apple har man for nylig præsenteret en miljørapport for 2017, der har ambitiøse mål for fremtidens produktion og forsyningskæder.

Apples Environment Responsibility Report har virksomheden netop forpligtet sig til at "gå dybere" i udviklingen af nye produkter, der skal fremme den cirkulære økonomi, ved kun at anvende vedvarende ressourcer og genbrugsmaterialer, der eliminerer behovet for nye materialer, der i dag skaffes via minedrift.

Læs også: Apple-rapport: flere audits, mere vedvarende energi og bedre arbejdsforhold

Det indebærer bl.a. at man vil bruge 100 procent genanvendt tind på den centrale printplade i den kommende iPhone 6s, ligesom virksomheden vil bruge genanvendt aluminium til at bygge nye enheder.

Ifølge rapporten vil virksomheden også forsøge at genindvinde kobolt fra de litium-ion batterier, der anvendes i telefonerne.

Banebrydende forsyningskæde
”Vi går dybere for at skabe en banebrydende forsyningskæde med et lukket kredsløb, hvor produkter fremstilles udelukkende ved hjælp af vedvarende ressourcer eller genanvendt materiale for at reducere behovet for mine-aktivitet”, står der i rapporten.

Derfor anvender virksomheden bl.a. disassembly-robotter, der er udviklet til at adskille gamle iPhones, så forskellige dele kan genbruges til fremtidige enheder.

For hver 100.000 producerede iPhone 6-telefoner kan robotterne genindvinde 1.900 kg aluminium, 800 kg kobber, 0,3 kg guld, 55 kg tin, 550 kg kobolt og 24 kg sjældne jordelementer. Konfliktmineraler som tungsten og tantal kan også genvindes.

Datacentre drevet af vedvarende energi
Samtidig er alle Apples datacentre drevet af 100 procent vedvarende energikilder, og virksomheden er klassificeret som 100 procent fornybar i 24 lande.

I alt er syv af Apples største leverandører forpligtet til at køre Apple-produktionsanlæg på vedvarende energi inden udgangen af ​​2018.

I sidste måned meddelte Apple desuden, at man havde tredoblede antallet af leverandørsteder, der er en del af virksomhedens energieffektivitetsprogram.

Programmet har blandt andet til formål at reducere emissioner på stedet og har også introduceret et "risikovurderingsværktøj", der skal dække forsyningskædens risici i forbindelse med indkøb af materialer, miljøpåvirkning, sundhed og sikkerhed.

Læs også: Efter Greenpeace-demonstration: Samsung genbruger Glaxy Note 7

Endelig indgik Apple i 2015 en femårig aftale med WWF om en overgang til op mod 1 million hektar skov på tværs af flere sydlige provinser i Kina.

Her vil Apple bl.a. øge virksomhedens ansvarlige forvaltning af arbejdsskove i Kina ved at skabe op til 300.000 hektar FSC-certificerede (Forest Stewardship Council) skove og op til 700.000 hektar skove under forbedret forvaltning.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

03.07.2024Valified

Sponseret

Partnercase: Nykredit x Valified

01.07.2024CSR.dk

Køkkenkæde genopliver gamle køkkenelementer med cirkulært koncept

19.06.2024CSR.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)