Alternativt brændstof gør Samsø-færgen mere grøn

Samsø Kommune har indgået en aftale med Q8 Danmark om levering af flydende naturgas til den nye Samsø-færge.

Fremtidens sejlture med Samsø-færgen bliver en grønnere fornøjelse. Her er det dog den gamle færge. Foto: flickr/Rasmus Skov Larsen.

10.07.2014

CSR.dk

Samsø-færgen bliver den første indenrigsfærge i Danmark, der sejler på flydende naturgas. Q8 bliver samtidigt det første energiselskab i Danmark, som leverer det miljøvenlige brændstof, der også går under betegnelsen LNG (Liquified Natural Gas).

Med LNG forsvinder svovludledningen, mængden af sodpartikler bliver markant mindre, og CO2-udledningen reduceres med op til 20 procent. LNG er naturgas, som er blevet kondenseret og gjort flydende ved nedfrysning til minus 162 grader. Det er således det mest miljøvenlige fossile brændstof, der findes.

Q8’s nye status som leverandør af LNG er helt i tråd med virksomhedens strategi om at udvikle og sælge produkter, der kan imødekomme markedets behov for mobilitet og nedsat CO2-udslip.

Læs også: Scanlines' færger skal være batteridrevne

Markedschef hos Q8 Anders Højer fortæller, at samarbejdet med Samsø-færgen er et eksempel på, hvordan Q8 kan udvikle og tilbyde produkter, der kan reducere CO2-udledningen i transportsektoren. .

Reducering af transportsektorens CO2-udledning
Forsyningsaftalen, der er indgået mellem Q8 og Samsø Kommune, åbner perspektiver for, at også andre danske færgeruter stiller om fra konventionel diesel til LNG. Markedschef Anders Højer fra Q8 siger:

"Udover miljøfordelene betyder anvendelse af LNG væsentlige omkostningsbesparelser på brændstof. Den aktuelle prisudvikling på LNG indikerer, at prisen på gas er ved at frigøre sig fra olieprisen, for prisudviklingen på gas er for nedadgående – modsat prisen på olie."

Han fortsætter:

"Som brændstofleverandør skal vi forholde os til klimaforandringerne og tænke langsigtet. Det er i fuld overensstemmelse med vores CSR-strategi og klimapolitik at udvikle og tilbyde produkter, der kan reducere transportsektorens CO2-udledning, og dette LNG-projekt på Samsø er et eksempel på, hvordan det kan gøres i praksis."

LNG bliver mere udbredt i Europa
I dag er der omtrent 50 skibe i Europa, der sejler på LNG. Man forventer, at dette tal om fem til seks år vil være steget til omkring 1.000.

Q8 ønsker at blive ved med at levere brændstof, der kan opfylde transportsektorens behov, samtidig med at CO2-udslippet bliver mindre. Det alternative brændstof LNG er sandsynligvis en del af svaret. I Danmark er markedet for LNG under opbygning, mens de andre skandinaviske lande indfører LNG i stor stil som et alternativ til andre drivmidler.

Samsø Kommune har høje ambitioner på miljøområdet og vil være selvforsynende med energi. Den nye miljørigtige færge samt forsyningsaftalen om levering af LNG fra Q8 styrker øens grønne profil yderligere, for på lidt længere sigt kan anlægget også bruges til at forsyne færgen med lokalt produceret flydende biogas fra Samsø-siden i Sælvig.

Læs også: Besøg Danmarks første fagmesse for grøn vej-transport

Den nye færge har plads til 160 biler og 600 passagerer. Den bliver taget i drift i november 2014, og LNG-bunkeranlægget er klart i starten af 2015. Færgen har en dual-fuel-motor, det vil sige at, den kan sejle på både konventionel diesel og LNG.

-RA

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online