Aktive investorer går efter olieselskaberne

Olieselskaberne skal forholde sig til klimaforandringerne, så aktionærerne har mulighed for at vurdere den reelle risiko ved at sætte sine penge i den slags selskaber. Resolutioner på generalforsamlinger er det foretrukne våben.

Investorer og klimaaktivister beder olieselskaberne om grundigt at undersøge, hvordan deres forretning påvirkes af CO2, og hvordan de kan komme på linje med Parisaftalens mål. .

02.01.2019

CSR.dk

Verdens største olie- og gasselskaber bliver afkrævet konkrete planer for, hvordan deres CO2-udledninger kan bringes på linje med Parisaftalens målsætninger. Lige nu kan ExxonMobil, Chevron, Equinor, BP og Shell – fem af verdens største olie- og gasselskaber – se frem til klimaresolutioner på deres generalforsamlinger i 2019. Det skriver Information.

Læs også: ESG Investor Survey 2018: ESG information spiller afgørende rolle for investorer

Resolutionerne kræver ikke blot at virksomhederne sætter Parisaftale-tilpassede mål for egne udledninger af CO2 (scope 1) på kort, mellemlang og lang sigt. De vil også have en opgørelse af CO2-udledninger, der foregår i værdikæden (scope 3), både før eller efter selskabernes egne aktiviteter. F.eks. planlægning og leverancer – ud over energi – til produktionen, transport af produktet, eller når brændstoffet bliver brugt i biler, huse eller fabrikker. Det er i scope 3 hovedparten af udledningerne forekommer. F.eks. oplyste Shell at de i 2017 udledte 85 millioner tons CO2 fra scope 1 (73) og 2 (12), men at deres scope 3-udledninger lå på 600 millioner tons CO2.

Ingen af de to krav bør komme som en overraskelse for selskaberne, da de også er en del af de guidelines, som i 2017 kom fra det internationale ”Taskforce on Climate-related Financial Disclosures”. Det kan du læse meget mere om i CSR.dk's tema fra foråret 2018 om rapportering om klimarisici.

Investorer og aktivister
Resolutionen på ExxonMobils generalforsamlinger kommer fra Church Of Englands store investeringsfond i samarbejde investorkoalitionen Climate Action 100+, der repræsenterer 310 store institutionelle investorer med i alt 208 billioner kroner under forvaltning – heriblandt flere af de store danske pensionskasser som PFA, PensionDanmark, Sampension og PKA.

Foreløbigt fire andre selskaber er kommet under organisationen ”Follow This’s” lup, som i de seneste år været blandt de drivende kræfter bag at få stillet forslag til klimaplaner på generalforsamlingerne, skriver Information. De er mere optaget af klimadagsordenen generelt og arbejder med at påvirke denne ved at eje aktier i nogle af verdens største udledere.

F.eks. foreslog de sidste år at Shell skulle sætte hårde reduktionsmål, men forslaget fik kun opbakning fra seks procent af stemmerne på generalforsamlingen. Kort tid efter fremlagde virksomheden dog konkrete reduktionsmål for sine produkter, og fulgte i forbindelse med COP24-topmødet op med en fælles udtalelse med de institutionelle investorer fremlagde planer om at koble reduktionsmålene til firmaets aflønningsstruktur.

Læs ogsåInvestorer opfordrer til klimahandling

Investorernes motivation er at sikre deres investeringer øgede risici drevet af klimaforandringer, som kan føre til øgede driftsomkostninger, reduceret efterspørgsel og ikke mindst politiske indgreb som f.eks. en CO2-skat. Den anden side af risikomedaljen handler om at begrænse temperaturstigningerne, som på den anden side af 1.5 grad forudses at føre til negative konsekvenser for investeringer i alle brancher.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online