Aktive investorer går efter olieselskaberne

Olieselskaberne skal forholde sig til klimaforandringerne, så aktionærerne har mulighed for at vurdere den reelle risiko ved at sætte sine penge i den slags selskaber. Resolutioner på generalforsamlinger er det foretrukne våben.

Investorer og klimaaktivister beder olieselskaberne om grundigt at undersøge, hvordan deres forretning påvirkes af CO2, og hvordan de kan komme på linje med Parisaftalens mål. .

02.01.2019

CSR.dk

Verdens største olie- og gasselskaber bliver afkrævet konkrete planer for, hvordan deres CO2-udledninger kan bringes på linje med Parisaftalens målsætninger. Lige nu kan ExxonMobil, Chevron, Equinor, BP og Shell – fem af verdens største olie- og gasselskaber – se frem til klimaresolutioner på deres generalforsamlinger i 2019. Det skriver Information.

Læs også: ESG Investor Survey 2018: ESG information spiller afgørende rolle for investorer

Resolutionerne kræver ikke blot at virksomhederne sætter Parisaftale-tilpassede mål for egne udledninger af CO2 (scope 1) på kort, mellemlang og lang sigt. De vil også have en opgørelse af CO2-udledninger, der foregår i værdikæden (scope 3), både før eller efter selskabernes egne aktiviteter. F.eks. planlægning og leverancer – ud over energi – til produktionen, transport af produktet, eller når brændstoffet bliver brugt i biler, huse eller fabrikker. Det er i scope 3 hovedparten af udledningerne forekommer. F.eks. oplyste Shell at de i 2017 udledte 85 millioner tons CO2 fra scope 1 (73) og 2 (12), men at deres scope 3-udledninger lå på 600 millioner tons CO2.

Ingen af de to krav bør komme som en overraskelse for selskaberne, da de også er en del af de guidelines, som i 2017 kom fra det internationale ”Taskforce on Climate-related Financial Disclosures”. Det kan du læse meget mere om i CSR.dk's tema fra foråret 2018 om rapportering om klimarisici.

Investorer og aktivister
Resolutionen på ExxonMobils generalforsamlinger kommer fra Church Of Englands store investeringsfond i samarbejde investorkoalitionen Climate Action 100+, der repræsenterer 310 store institutionelle investorer med i alt 208 billioner kroner under forvaltning – heriblandt flere af de store danske pensionskasser som PFA, PensionDanmark, Sampension og PKA.

Foreløbigt fire andre selskaber er kommet under organisationen ”Follow This’s” lup, som i de seneste år været blandt de drivende kræfter bag at få stillet forslag til klimaplaner på generalforsamlingerne, skriver Information. De er mere optaget af klimadagsordenen generelt og arbejder med at påvirke denne ved at eje aktier i nogle af verdens største udledere.

F.eks. foreslog de sidste år at Shell skulle sætte hårde reduktionsmål, men forslaget fik kun opbakning fra seks procent af stemmerne på generalforsamlingen. Kort tid efter fremlagde virksomheden dog konkrete reduktionsmål for sine produkter, og fulgte i forbindelse med COP24-topmødet op med en fælles udtalelse med de institutionelle investorer fremlagde planer om at koble reduktionsmålene til firmaets aflønningsstruktur.

Læs ogsåInvestorer opfordrer til klimahandling

Investorernes motivation er at sikre deres investeringer øgede risici drevet af klimaforandringer, som kan føre til øgede driftsomkostninger, reduceret efterspørgsel og ikke mindst politiske indgreb som f.eks. en CO2-skat. Den anden side af risikomedaljen handler om at begrænse temperaturstigningerne, som på den anden side af 1.5 grad forudses at føre til negative konsekvenser for investeringer i alle brancher.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus