5 hurtige til den nye forretningsudvikler for Fairtrade Mærket

Discount eller kvalitet? Csr.dk har stillet 5 hurtige spørgsmål om tendenser og udfordringer inden for etisk handel til Fairtrade Mærkets nye forretningsudvikler, Henrik Arnaa.

24.09.2013

CSR.dk

Henrik Arnaa er ny forretnings-udvikler for Fairtrade Mærket, der oplever vækst i antallet af Fairtrade-mærkede produkter på markedet..

Hvorfor opruster Fairtrade-mærket og ansætter forretningsudvikler?
Forretningsudvikling er som sådan ikke et nyt funktionsområde hos Fairtrade Mærket, men en ny progressiv udviklingsstrategi åbner op for et mere kommercielt fokus på at fremme salget af Fairtrade-mærkede produkter i Danmark.

Jeg kommer med en bred brancheerfaring fra FMCG-markedet både inden for detail og Food Service og håber og er overbevist om, at vi kan styrke sortimentet og skubbe Fairtrade endnu mere frem på supermarkedernes hylder.

Har der været nedgang i salget siden, der ansættes ny forretningsudvikler?
Nej - salget i 2013 er i vækst, og det er den fremgang vi skal bygge videre på. Antallet af nye Fairtrade-mærkede produkter på markedet er øget i løbet af året, Fairtrade-mærkede bananer er igen et stort profilprodukt hos Coop, og vi oplever stigende salgstal blandt andet inden for kategorierne kaffe, sukker, vin og is.

Læs også: Danske forbrugere foretrækker virksomheder med miljømærke

<p>Krisen omkring os har da haft sin indflydelse på danskernes butiksvalg, hvor prisen har været meget styrende.</p>

Henrik Arnaa, forretningsudvikler hos Fairtrade Mærket

Det er dog ikke kun i detailhandelen, at det går godt. Også inden for Out of Home og Convenience ser vi en øget fokus og et større forbrug. Eksempelvis har både Statoil og Q8 nu åbnet op for salg af bæredygtig Fairtrade kaffe. Så vi ser lyst på fremtiden.

Hvad er Fairtrade mærkets udfordringer lige nu?
Vi skal gribe vækstmulighederne for Fairtrade-mærkede produkter på det danske marked, hvor den strategiske målsætning er en femdobling af salget inden 2020. Gennem en stærk kommunikation, opdyrkning af nye produkter og samarbejdspartnere samt tættere sparring med nuværende leverandører vil vi forstærke Fairtrade-brandet i offentligheden og øge forbruget hos danskerne – og dermed også skabe større opmærksomhed om Fairtrade Mærkets arbejde med at forbedre produktions- og levevilkår for producenter i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika.

<p>Vi (…) går nu ind i en tættere dialog med detailhandelen herhjemme om, at de inden for udvalgte kategorier kan træffe et etisk valg på vegne af forbrugerne.</p>

Henrik Arnaa, forretningsudvikler hos Fairtrade Mærket

Hvilke tendenser ser du inden for branchen netop nu?
Det generelle billede inden for dagligvaremarkedet er jo og har været, at discount vokser. Krisen omkring os har da haft sin indflydelse på danskernes butiksvalg, hvor prisen har været meget styrende. Men vi ser også et stigende behov for at skærpe profilen hos butikskæderne. Kvalitet er i fokus og økologi har vundet indpas hos mange af kæderne, og med en forhåbentlig økonomisk opdrift vil forbrugerholdninger få større indflydelse på indkøbet – og her vil vi kæmpe for, at Fairtrade og etisk handel får et markant løft.

Læs også: Ny tænketank vil have hjælp til at finde den grønne forbrugers DNA

Vi har ladet os inspirere af det engelske marked og går nu ind i en tættere dialog med detailhandelen herhjemme om, at de inden for udvalgte kategorier kan træffe et etisk valg på vegne af forbrugerne. Det kunne for eksempel udmønte sig ved kun at tilbyde Fairtrade-mærkede bananer eller som vi så det hos Kvickly, der for nylig helt har fravalgt buræg. Det er noget, der for alvor gør en forskel.

Hvad er det første du skal opnå som forretningsudvikler?
Det gælder her og nu om at udbygge relationerne i markedet, så vi i samarbejde med vores leverandører kan finde nye salgsmuligheder på eksisterende produkter. Dette skal gå hånd i hånd med at starte sourcing af helt nye Fairtrade-mærkede produkter, som forhåbentlig kan finde vej til forbrugerne – både brandede produkter og private label.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

Jobmarked

Se alle

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V