30+ danske virksomheder udviser grøn handlekraft på COP27

En rekordstor dansk erhvervsdelegation er taget til COP27 i Egypten, mens rekordmange sætter og får godkendt klimamål efter Paris-aftalens målsætning.

Langsomme processer i det offentlige system betyder, at grønne energikilder tager for lang tid at blive opført og bremser grøn omstilling, oplever Vestas. PR-foto: Vestas.

11.11.2022

CSR.dk

Med Science Based Targets Initiative (SBTi) har verdens virksomheder fået et redskab til at sætte reelle og konkrete klimamålsætninger, som flugter med de politiske ambitioner, der blev vedtaget på COP21 i Paris i 2015.

Tiltaget har de i den grad taget til sig. Hvor der i 2016 – året efter COP21 – kun var 12 virksomheder med SBTi-godkendte klimamål, var der i 2020 423 og blot året efter hele 1.147. Samtidig afventede 1.082 virksomheder ved udgangen af 2021 stadig godkendelse af deres mål.

Og det danner grundlag for en forsigtig optimisme hos Bo Øksnebjerg, generalsekretær i Verdensnaturfonden WWF i Danmark, der også understøtter SBTi. Det skriver FINANS.

Science Based Targets-initiative

For at blive godkendt skal virksomhedernes CO2-reduktioner flugte med det globale mål om at begrænse temperaturstigningen til 1,5 eller 2,0 grader.

”Jeg er optimistisk i den forstand, at jeg tror på, at vi har fundet nogle mekanismer, der virker,” forklarer han, da virksomhedernes klimamål indebærer, at de skruer ned for klimabelastningen fra hele værdikæden, og derfor skal stribevis af underleverandører nu gennemføre lignende ambitiøse klimatiltag, hvis ikke de vil sorteres fra.

Læs også: Danske virksomheder på COP27 ”Taletiden er forbi, nu skal vi se handling”

”Men jeg kan godt være bekymret for, om det går hurtigt nok. Altså, hvor stor når skaden at blive, før kurven vender,” tilføjer Bo Øksnebjerg.

Erhvervsdelegation slår rekord

Derfor glæder det ham også, at den hidtidig største danske erhvervsdelegation i år er taget til Sharm El-Sheikh i Egypten til COP27 for at sprede budskabet om sine grønne løsninger. Mere end 30 virksomheder er repræsenteret.

”Vi (WWF, red.) bruger meget tid på at sætte de internationale virksomheder i kontakt med Mærsk, Ørsted, Velux og alle mulige andre, der har vist vejen. Det er politikernes ambitioner, der har startet det, men i øjeblikket er det virksomhederne, der driver det fremad,” siger den danske NGO-leder.

Ifølge vicedirektør Morten Dyrholm oplever Vestas stor efterspørgsel fra virksomheder, der skal bruge grøn strøm til at omstille deres produktion. Men virksomhederne ikke kommer langt med deres gode intentioner, hvis ikke politikerne spiller med:

Læs også: FN: Tillid mellem det globale nord og syd er afgørende for COP27’s succes

”Problemet er, at møllerne skal stå et sted, og det kan tage 7-10 år, fra man har en projektidé, til møllerne er i jorden. Det går bare ikke, og det kommer vi til at fortælle alle, vi møder her under COP’en,” siger Morten Dyrholm, der vil være adresse problemet overfor ministre og embedsmænd fra hele verden i løbet af de to uger COP’en varer.

Samme billede ser man i energivirksomheden Topsoe.

”Mange private virksomheder rykker langt hurtigere end det offentlige system,” fortæller Roeland Baan, CEO i Topsoe. Men uden politisk handling er man tvunget til at stå stille på en række områder, tilføjer han.

- KCP

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online