12 virksomheder går sammen om at opføre ny solcellepark

Energi Danmark har på vegne af 12 kunder indgået en PPA (Power Purchase Agreement), der indebærer, at Better Energy opfører en helt ny solcellepark. PPA’en viser, hvordan flere virksomheder kan løfte i flok og sammen bidrage til den grønne omstilling.

12 virksomheder går sammen om at opføre ny solcellepark. Billede: Better Energy.

Med PPA’er tilfører virksomheder aktivt ny vedvarende energi til samfundet ved opførelse af enten solcelleparker eller vindmøller. I denne aftale går 12 kunder – Blue Energy, GN Group, Bravida, Scan Global Logistics, PA Savværk og Wiking Gulve, Tempur Sealy, Labelco, Scanpan, Malte Haaning Plastic, Petersen Tegl, Polyprint og Egmont – sammen og puljer deres energibehov for at tilføre nyopført energi til samfundet.

Nemt at tage del i den grønne omstilling
I 2021 gav 12 kunder Energi Danmark mandat til at indgå en endelig aftale med en udvikler af ny vedvarende energi. Med kundernes mandat i hånden har Energi Danmark netop indgået aftale med Better Energy omkring opførsel af et solcelleanlæg i Jylland. Projektet opfylder alle krav til beliggenhed, idriftsættelsesdato, pris og additionalitet – altså at aftalen sikrer, at der bygges og produceres ny grøn strøm i Danmark.

Vi er utroligt stolte af denne aftale. Det er lykkedes at gøre det nemt for kunderne at gøre en forskel i den grønne omstilling. Kunderne viser os stor tillid, og vi er glade for, at det er lykkedes at finde et projekt, som opfylder alle de krav, som kunderne gik ind med”, fortæller Viggo Aavang Jensen, Head of Sales Danmark i Energi Danmark.

Også Better Energy, der står for opførslen af solcelleparken og produktion af den grønne strøm, er stolte af aftalen.

”Virksomheder kan gøre en verden til forskel for den grønne omstilling ved at efterspørge ny og støttefri grøn strøm. Ved at samle deres elbehov går disse 12 forskellige virksomheder virkelig foran med et godt eksempel. Deres akkumulerede efterspørgsel vil resultere i nyopført vedvarende energi, hvilket er det, vi skal bruge for at nå vores klimamål”, siger Executive Vice President for Power Solutions i Better Energy Peter Munck Søe-Jensen.

Energi Danmark varetager hele processen og balanceringen
Med aftalen har de 12 kunder Energi Danmark som direkte modpart. Det betyder, at Energi Danmark håndterer hele setuppet og varetager kontakt til udvikler, selve el-leverancen og risikostyringen. Kunderne får en simpel og overskuelig afregning baseret på deres faktiske forbrug, da Energi Danmark også står for balanceringen af forbrug og produktion.

”Aftalen giver alle virksomheder mulighed for at indgå en bæredygtig elaftale, og vi ser et stort potentiale i at hjælpe virksomheder i Norden og Tyskland med aktivt at bidrage til den grønne omstilling,” fortæller Viggo Aavang Jensen, Head of Sales Danmark i Energi Danmark.

Den eksakte placering af den nye solcellepark afventer endelig godkendelse.  Solcelleparken forventes at stå færdigt i 1. kvartal 2023 og forventes at kunne producere ca. 70.000 MWh årligt, svarende til elforbruget for ca. 18.000 husstande.

For mere information, kontakt venligst Viggo Aavang Jensen, Head of Sales Denmark i Energi Danmark. Tlf. +45 8742 6203 eller vaj@energidanmark.dk

Læs mere på vores hjemmeside.

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

18.09.2023Energi Danmark A/S

Sponseret

Fleksibelt elforbrug: Vejen til energioptimering for virksomheder

28.01.2022Energi Danmark A/S

Sponseret

Fleksibelt forbrug hjælper den grønne omstilling på vej

20.01.2022Energi Danmark A/S

Sponseret

12 virksomheder går sammen om at opføre ny solcellepark

26.10.2021Energi Danmark A/S

Sponseret

Energi Danmark sikrer overskuelig afregning af Lundbecks PPA

12.10.2021Energi Danmark A/S

Sponseret

Energi Danmark håndterer 15.000 målepunkter i TDC NETs PPA