Fleksibelt forbrug hjælper den grønne omstilling på vej

Energi Danmark sikrer stabile og forudsigelige priser og optimerer SamAquas muligheder i den grønne omstilling.

Markedspriserne har gennem en længere periode oplevet store udsving. Derfor var det vigtigt for Samaqua, en organisation ejet af en række forsyningsselskaber, at deres nye samarbejdspartner på elmarkedet kunne sikre dem stabile elpriser, uden at de behøver spekulere på timing for indkøb. Valget faldt på Energi Danmark, og en stor del af Samaquas elaftale er baseret på Energi Danmarks Index-model. Det eliminerer spekulation og sikrer forudsigelige priser. Det betyder, at selvom elpriserne stiger meget i en periode, så kan Samaqua styre sine omkostninger. Det giver sikkerhed og tryghed.

Samtidig søgte Samaqua også en partner, som kunne indfri organisationens store ambitioner i forhold til den grønne omstilling. Flere af de 14 forsyningselskaber, der er en del af Samaqua, har nemlig elforbrug, som enten allerede er, eller i fremtiden vil være fleksibelt.

Hos Samaqua ønsker vi at agere aktivt i den grønne omstilling. Med Energi Danmark har vi fundet en samarbejdspartner, som gør det muligt at udnytte vores fleksible forbrug, så det både bliver til gavn for vores medlemmer og for miljøet,” siger Mattias Asferg Petterson, Projektleder hos Samaqua.

Og der er godt gang i at analysere og forberede det fleksible forbrug. Når elpriserne i visse timer er meget høje, kan Samaqua stille sin fleksible kapacitet til rådighed og modtager derfor rådighedsbetaling fra Energi Danmark. Det sker, fordi Energi Danmark er balanceansvarlig over for Energinet.dk.

Forbrugsfleksibilitet er et utroligt vigtigt led i den grønne omstilling. Vi er meget glade for, at Samaqua har valgt at bidrage med sin fleksibilitet, så vi sammen sikrer en omkostningseffektiv og sikker indpasning af vedvarende energi i det danske elsystem,” siger Mikkel Hauge Jensen, Senior Energy Risk Advisor, Specialist Demand Response hos Energi Danmark.

Samarbejdet mellem Samaqua og Energi Danmark har ydermere betydet, at der er fundet værdi i, at Samaquas medlemmer kan udstede certifikater (GoO’s) fra deres egenproduktion af el.

Energi Danmark er en samarbejdspartner, som har øje for hele vores forretning, og derfor fandt vi også sammen ud af, at der fandtes en ekstra indtjeningsmulighed for flere af vores medlemmer gennem at udstede certifikater,” forklarer Mattias Asferg Petterson, Projektleder fra Samaqua.

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

18.09.2023Energi Danmark A/S

Sponseret

Fleksibelt elforbrug: Vejen til energioptimering for virksomheder

28.01.2022Energi Danmark A/S

Sponseret

Fleksibelt forbrug hjælper den grønne omstilling på vej

20.01.2022Energi Danmark A/S

Sponseret

12 virksomheder går sammen om at opføre ny solcellepark

26.10.2021Energi Danmark A/S

Sponseret

Energi Danmark sikrer overskuelig afregning af Lundbecks PPA

12.10.2021Energi Danmark A/S

Sponseret

Energi Danmark håndterer 15.000 målepunkter i TDC NETs PPA