Virksomheder lægger grønne varer i indkøbskurven

Grønne indkøb bliver prioriteret højt blandt klimaprofessionelle i private virksomheder og offentlige organisationer. Det viser en ny undersøgelse fra Klimapanelet. Men respondenterne peger også på en række udfordringer, når det grønne kreditkort bliver svunget.

25.01.2012

CSR.dk

Danske virksomheder og organisationer har fået øjnene op for, at grønne indkøb både gavner miljøet og er en gevinst for økonomi og omdømme. Den tendens bekræftes i en undersøgelse foretaget blandt Klimapanelets medlemmer. Således svarer 67 procent, at deres organisation foretager grønne indkøb. Mere end halvdelen angiver, at de ”ofte” eller ”altid” stiller grønne krav, når der skal købes ind og tilsvarende har mere end halvdelen grønne indkøbsstrategier.

De populære grønne indkøb
De grønne indkøb som hitter mest blandt de adspurgte er ”tryksager og kontorartikler”, ”it og elektronik”, samt ”grønne energiprodukter”. At netop tryksager og kontorartikler er populære undrer ikke Knud-Erik Larsen, administrerende direktør hos KLS Grafisk Hus.

”Vi oplever stor efterspørgsel på vores grønne produkter og den tendens har jeg stor tiltro til vil fortsætte i de kommende år,” siger han til Klimapanelets nyhedsbrev.

Knud-Erik Larsen fortæller endvidere, at KLS’ grønne profil og brede udbud af klima- og miljøcertificerede produkter er blevet et meget vigtigt konkurrenceparameter. Det understøttes af undersøgelsen, som viser, at kundekrav for over en fjerdedel af de adspurgte er en vigtig drivkraft når Klimapanelets medlemmer foretager grønne indkøb.

Fakta

OM UNDERSØGELSEN:
Undersøgelsen er gennemført som en web-survey blandt 143 af klimapanelets medlemmer medio december 2011.

OM KLIMAPANELET:
Klimapanelet er et webbaseret netværk, hvor danske klimaprofessionelle har mulighed for at hente inspiration til deres arbejde, samt dele deres viden og udfordringer med andre medlemmer. Klimapanelet har eksisteret siden sommeren 2011 og initiativtagerne bag Klimapanelet er DONG Energy og Mandag Morgen.

Behov for flere grønne produkter og viden
Selvom flere danske organisationer og virksomheder er kommet langt med grønne indkøb, viser Klimapanelets undersøgelse også, at mange indkøbsansvarlige står overfor en række udfordringer, når der skal handles ind. Blandt andet peger flere af klimapanelets medlemmer på, at udbuddet af grønne varer og serviceydelser simpelthen ikke er stort nok.

Desuden viser Klimapanelets undersøgelse, at der mangler viden omkring grønne indkøb. Ifølge et af Klimapanelets medlemmer Jacob Zeuthen, miljøchef hos Dansk Erhverv og næstformand for Forum for Bæredygtige Indkøb, er der både i de offentlige og private organisationer behov for øget overblik, dialog og kompetence på det grønne indkøbsområde. Jakob Zeuthen tror der kan skabes fremskridt på det grønne indkøbsområde, hvis vi bliver bedre til at evaluere vores nuværende indkøbspolitikker og får skabt en bredere dialog omkring de udfordringer og barrierer, som den grønne indkøbspolitik står overfor.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

23.02.2024CSR.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

15.02.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Nomineret til Verdens Bedste Indkøber i 2023

07.02.2024CSR.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

05.02.2024CSR.dk

Geopolitik ændrer indkøbsstrategierne i detailsektoren

02.02.2024CSR.dk

IT-genbrug er centralt i at løse affaldsproblem

02.02.2024CSR.dk

Lige om lidt rammer 41.000 virksomheder en stor emballagefrist

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online