Verdensmålspris for at styrke kvinder i Kenya

Rune Sandholt arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya, der har været fastholdt i gæld og fattigdom. En indsats som nu giver ham Verdensmålsprisen som årets Ildsjæl.

Rune Sandholt modtog Ildsjæleprisen under Folkemødet på Bornholm..

21.06.2022

Sponseret

NGUVU

”Som enkeltpersoner kan vi ændre og inspirere vores medmennesker. Ildsjælsprisen gives til den, der i kraft af sit personlige engagement har markeret sig som en stærk ildsjæl for Verdensmålene og har inspireret andre til at være med”. Sådan lyder beskrivelsen af Ildsjæleprisen, der er sat i verden af 2030-panelet, Folketingets tværpolitiske netværk for Verdensmålene.

Skaber bedre vilkår for kvindelige kaffebønder i Kenya
Ildsjæleprisen blev uddelt af Fødevareminister Rasmus Prehn under Folkemødet på Bornholm. Modtageren af prisen er Rune Sandholt, der arbejder for at skabe bedre vilkår til kvindelige kaffebønder i Kenya. 

Rune Sandholt står bag virksomheden NGUVU, der i dag har flere end 200 kvinder med i kaffekonceptet. Kvinder der tidligere har været fastholdt i gæld og fattigdom, især fordi mellemmænd har snuppet en stor del af fortjenesten af kvindernes hårde arbejde på farmene. Gennem NGUVU har Rune Sandholt sikret, at kvinderne får en ordentlig betaling til tiden. Kvinderne får desuden træning med agronomer, flere kaffetræer fra NGUVU’s planteskole, vandtanke, køer og solcellelamper. 

”Det kræver hårdt arbejde, og der er ingen smutveje, hvis vi skal hjælpe kvinderne med at forbedre kaffefarmene. Men skridt for skridt kan vi gøre en forskel, så kvinderne kan styrke deres små kaffeforretninger og dermed skabe en bedre fremtid for dem selv og børnene”, fortæller Rune Sandholt, der er stolt over at modtage Ildsjæleprisen, som han giver videre til kvinderne i Kenya.

”Det er dem, der hver dag knokler på kaffefarmene, og som vil gøre alt for, at børnene og børnebørnene får mad, drikke og ikke mindst den vigtige skolegang. Det er de fantastiske kvinder, der er drivkraften bag mit og NGUVU’s arbejde, og de har fortjent det store skulderklap, som prisen er”. 

NGUVU leverer kvindernes kaffebønner til danske virksomheder og privatpersoner, så de kan støtte op om kvinderne og FN’s Verdensmål, hver gang de drikker en kop kaffe på kontoret eller derhjemme. 

Sammen med Zibra A/S har NGUVU også hjulpet en af de lokale skoler med at bygge håndvaske, toiletter og bade, så hygiejnen og sundheden er forbedret blandt de 365 elever på skolen.

Læs mere om NGUVU's arbejde på www.nguvu.dk.

08.03.2024NGUVU

Sponseret

Kvindernes Kampdag: Kvindelige kaffebønder i Kenya kæmper for bedre vilkår og mod klimaforandringer

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere

12.06.2023NGUVU

Sponseret

Mød kaffefarmer Miriam