Klimaforandringer rammer kaffefarmere

Kvindelige kaffebønder i Kenya er ramt af længere tørkeperioder og mindre regn. Gennem danske NGUVU er kvinderne i gang med at tilpasse kaffefarmene til ændringerne i vejret.

Denne video giver et indblik i NGUVU's arbejde for at hjælpe kvinderne med at tilpasse farmene til klimaforandringerne..

04.08.2023

Sponseret

NGUVU

NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. Først er fremmest er kvinderne sikret en ordentlig betaling til tiden, modsat tidligere hvor de både fik dårlig og meget sen betaling. Ofte kunne kvinderne vente et helt år, før de fik betalingen for kaffebærrene.

NGUVU sikrer desuden, at kvinderne får flere og bedre kaffetræer, vandtanke og køer. 

Vigtig træning

Samtidig får kvinderne også træning med agronomer, i øjeblikket med agro-økolog fra danske eGro. Her får kvinderne viden og redskaber til, hvordan de kan udvikle sunde farme og kaffetræer, der er mere modstandsdygtige over for lange tørkeperioder og mindre regn.

Nøglen er at genskabe natur og økosystemer på og omkring kaffefarmene. Derfor er kvinderne blandt andet i gang med at plante forskellige træer, der giver mere skygge og næringsrig jord på farmene.

Virksomheder støtter op

NGUVU leverer kvindernes kaffebønner til en række danske virksomheder, blandt andet Ferm Living, Big Bio, Netlight, Mindfuture, Makio, Chromavsio og GSOL Energy. På den måde kan medarbejderne hver dag drikke lækker kaffe og samtidig støtte op om kvinderne i Kenya.

Som privatperson kan du også købe kvindernes kaffebønner på www.nguvu.dk

Læs mere om arbejdet i NGUVU's impact-rapport.
 

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere

12.06.2023NGUVU

Sponseret

Mød kaffefarmer Miriam

08.05.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder støtter op om kvindelige kaffebønder