Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig the-supply chain

Unilever har iværksat et pilotprojekt, hvor blockchain skal bruges til at gøre transaktioner i virksomhedens theforsyningskæde bedre, sikrere og mere gennemsigtige.

Blockchain skal skabe mere gennemsigtighed i Unilevers forsyningskæde for theproduktion i Afrika. .

14.12.2017

CSR.dk

Dagligvaregiganten Unilever har igangsat et pilotprojekt, der vil gøre brug af blockchain til at styre transaktioner i den forsyningskæde, der er tilknyttet virksomhedens theproduktion. Det skriver mediet GreenBiz.

Pilotprojektet, der skal forløbe i et år, er et samarbejde mellem Unilever, den britiske supermarkedskæde Sainsbury og emballagevirksomheden Sappi samt tre globale banker; BNP Paribas, Barclays og Standard Chartered. Sammen med fire teknologistartups vil gruppen udvikle et system, der kan spore og verificere kontrakter for landmænd i Malawi, som forsyner Unilever og Sainsbury med the.  

Læs også: Unilever og UN Women vil udrydde kønsstereotyper i reklamer

Formålet med projektet er at give de landmænd, der er fokuseret på at bruge miljømæssigt bæredygtige metoder, fortrinsret i forhold til prissætning. Og det er her samarbejdet med bankerne, bliver relevant: Dagligvarekæderne er interesserede i at støtte de bæredygtige landbrug økonomisk, men det har indtil videre været svært at validere hvilke landmænd, der lever op til forpligtigelserne.

En af de fire teknologistartups, den London-baserede virksomhed Provenance, oplyser over for GreenBiz, at et af de konkrete formål med pilotprojektet er at undersøge måder, hvorpå organisationer og banker kan hjælpe med at skelne de bæredygtige udviklingsmål mere systematisk ved at imødekomme nye finansielle modeller – f.eks. idéen om mobil bankforretning.

”Vi undersøger hvordan banker, virksomheder og startups kan hjælpe med at ’angribe’ bæredygtighedsmålene (…). Det her projekt kombinerer herkomst og handelsfinansiering, hvilket potentielt kan blive en enorm løftestang til at gøre forsyningskæder mere transparente og bæredygtige”, siger Jessi Baker, grundlægger af Provenance, til GreenBiz.

Kan gavne op til 10.000 landmænd i fattige lande
Initiativet kan ifølge GreenBiz få stor betydning for de fattige, afrikanske lande. The er nemlig den andenstørste landbrugseksportvare, kun overgået af tobak, for blandt andre Malawi.

Ifølge parterne selv kan pilotprojektet ende med at gavne flere end 10.000 landmænd i udviklingslande.

“Denne her teknologi har potentialet til at hjælpe banker med at få adgang til mere detaljerede og pålidelige informationer om sociale og miljømæssige indvirkninger på en sikker måde gennem hele forsyningskæden” udtaler Marguerite Burghardt, chef for BNP Paribas handelsfinanskompetencecenter, i en pressemeddelelse. Hun tilføjer:

”Det her vil gavne hele forsyningskædeøkosystemet ved at gøre det muligt for finansielle institutioner at udvide omfanget af deres finansieringstilbud samt at foreslå økonomiske incitamenter til deres kunder, baseret på deres miljømæssige og sociale standarder”.

Læs også: 10 bilfirmaer vil skabe bæredygtig forsyning af råmaterialer

Meget tyder på, at blockchainteknologien vil spille en større og større rolle i fremtidens forsyningskæder. I 2017 har teknologigiganten IBM blandt andet gået forrest for at skabe et konsortium af dagligvarevirksomheder, der bruger blockchainteknologi til at samle bedre information om fødevares oprindelse, hvordan det er blevet dyrket og behandlet. Her er Unilever også med.

Keith Weed, chef for marketing og bæredygtig forretning hos Unilever, forklarer i en pressemeddelelse, hvorfor virksomheden har valgt at tage den nye teknologi til sig:

”Denne innovative, nye teknologi vil hjælpe os med at øge bæredygtig sourcing, forbedre levebrødet for de småbønder, vi arbejder sammen med og hjælpe til med at gøre bæredygtig landbrug mainstream”, siger Keith Weed.

-CHM

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

13.05.2024Mars Danmark

Sponseret

Elektriske lastbiler hjælper Mars med at spare CO2 på tværs af Europa

08.05.2024CSR.dk

Danfoss vil uddanne danske leverandører i ESG

06.05.2024BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Sponseret

Styrk din virksomheds ansvarlighed: Effektiv styring af værdikæden

01.05.2024CSR.dk

Valg af leverandør handler meget om grøn profil

26.04.2024CSR.dk

Større sikkerhed for ansvarligt tømmer på vej

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

CABI
Webinar
Webinar | Bliv en attraktiv arbejdsplads for seniorer

Flere og flere medarbejdere over 60 år vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet. Men deres ønsker, behov og muligheder for at kunne det er meget forskellige og kalder på fleksible løsninger. På dette webinar får du inspiration til, hvordan I udvikler en attraktiv seniorpraksis.

Dato

28.05.2024

Tid

08:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Energi Management
Kursus
Bæredygtig konkurrencekraft, modul 1

DEM A/S er i samarbejde med Næstved Erhverv A/S, stolte af at præsentere det første modul af workshop-serien Bæredygtig konkurrencekraft.

Dato

29.05.2024

Tid

08:30

Sted

Sparekassen Sjælland-Fyns lokaler. Grønnegade 20, 4700 Næstved

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

29.05.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Hvornår skaber et klimaregnskab værdi?

Et indblik i CO2-reduktioner, risikostyring og lederskab

Dato

29.05.2024

Tid

11:00

Sted

Online