Unilever fortæller om hele deres palmeolie supply chain

Dagligvaregiganten Unilever vil som den første større virksomhed afsløre, hvordan deres palmeolie bliver produceret. Det skal skubbe til udviklingen af en bæredygtig palmeolieindustri.

”Unilever er overbevist om at fuldstændig gennemsigtighed er nødvendigt for en radikal omdannelse. Vi ønsker, at dette skridt skal være starten på en ny åben industri”, siger Marc Engel, Unilevers chief supply chain officer. Arkivfoto..

22.02.2018

CSR.dk

Palmeolie er i dag en milliard-industri, som bruges i omkring 50 pct. af alle dagligvarer – fra snacks til sæber og biobrændstoffer.

Denne uge vil Unilever blive den første dagligvarevirksomhed til at offentliggøre de leverandører og fabrikker, som producerer den palmeolie, virksomheden benytter, både direkte og indirekte.

”Det markerer en vigtig milepæl i vores fortsatte arbejde for en mere bæredygtig palmeolieindustri,” skriver Unilever. 

Læs også: Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig supply chain 

At dele detaljer om palmeoliens tilbliven, er ifølge Unilever et stort skridt mod en bedre gennemsigtighed i industrien.

”Vi er stærkt overbevist om, at åbenhed og gennemsigtighed er nøglen til at opnå en fuldt sporbar forsyningskæde,” skriver Unilever.

Et mål, som virksomheden satte tilbage i 2013, hvor det først lancerede dets Sustainable Palm Oil Sourcing Policy.

Gennemsigtighed skubber til udviklingen
Synliggørelsen giver ikke alene bedre indsigt i, hvor palmeolien kommer fra, det giver også mulighed for proaktivt at identificere problemer og adressere dem hurtigt og effektivt, påpeger Unilever.

Som følge af, at disse data er tilgængelige, er målet, at det skal blive lettere for andre at afsløre udfordringer og få indsigt i industrien. På den måde et det ifølge Unilever muligt at løse problemerne sammen med leverandører, ngo-partnere, regeringer og andre interesserede.

Læs også: AI kan styrke bæredygtighed i supply chain 

”Mange mennesker tror, at hvis du outsourcer din værdikæde, kan du outsource dine ansvarsområder. Det tror jeg ikke,” sagde adm. direktør Paul Polman i et panel ved årets World Economic Forum i Davos.

Paul Polman påpeger, at vi må være på forkant med forandringen. Derfor arbejder Unilever målrettet med gennemsigtighed i kampen om en mere bæredygtig palmeolieindustri.

Kompleks supply chain
Forsyningskæden på palmeolie er lang og kompleks. Palmeolien når forbi mange hænder, inden den når Unilevers fabrikker. Frugten dyrkes på plantager, hvor landmænd sælger deres produkter til mellemmænd og aktører. De leverer det videre til en mølle, hvor frugten behandles. Dernæst bliver det transporteret til raffinaderier og videre til behandling. Først efter dette stop når det til Unilevers direkte forsyningskæde.

Gennemsigtighed og sporbarhed er vigtigt for effektivt at kunne løse de systematiske problemer i forbindelse med, hvordan palmeolie dyrkes og produceres – såsom krænkelse og menneskerettigheder, påpeger Unilever.

Læs også: De ansvarliges supply chains' statusrapport er på gaden 

"Vi har længe forpligtet os til at tage førertrøjen på, når det handler om at opnå gennemsigtighed, og den bedste måde at demonstrere dette på er at åbne vores egen forsyningskæde,” siger Marc Engel, Unilevers chief supply chain officer.

Det har krævet udholdenhed at komme dertil, hvor Unilever er nu, både fordi åbenhed involverer kommercielt følsomme oplysninger, og fordi palmeolie-forsyningskæden er kompleks, påpeger han.

”Vi er meget stolte af at være det første dagligvarevirksomhed til at tage dette skridt. Unilever mener, at der er behov for fuldstændig gennemsigtighed for at opnå radikal forandring. Vi ønsker, at dette skridt skal være starten på en ny erhvervslivs-bevægelse", siger Marc Engel.

-JJK

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

13.05.2024Mars Danmark

Sponseret

Elektriske lastbiler hjælper Mars med at spare CO2 på tværs af Europa

08.05.2024CSR.dk

Danfoss vil uddanne danske leverandører i ESG

06.05.2024BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Sponseret

Styrk din virksomheds ansvarlighed: Effektiv styring af værdikæden

01.05.2024CSR.dk

Valg af leverandør handler meget om grøn profil

26.04.2024CSR.dk

Større sikkerhed for ansvarligt tømmer på vej

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online