Unilever fortæller om hele deres palmeolie supply chain

Dagligvaregiganten Unilever vil som den første større virksomhed afsløre, hvordan deres palmeolie bliver produceret. Det skal skubbe til udviklingen af en bæredygtig palmeolieindustri.

”Unilever er overbevist om at fuldstændig gennemsigtighed er nødvendigt for en radikal omdannelse. Vi ønsker, at dette skridt skal være starten på en ny åben industri”, siger Marc Engel, Unilevers chief supply chain officer. Arkivfoto..

22.02.2018

CSR.dk

Palmeolie er i dag en milliard-industri, som bruges i omkring 50 pct. af alle dagligvarer – fra snacks til sæber og biobrændstoffer.

Denne uge vil Unilever blive den første dagligvarevirksomhed til at offentliggøre de leverandører og fabrikker, som producerer den palmeolie, virksomheden benytter, både direkte og indirekte.

”Det markerer en vigtig milepæl i vores fortsatte arbejde for en mere bæredygtig palmeolieindustri,” skriver Unilever. 

Læs også: Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig supply chain 

At dele detaljer om palmeoliens tilbliven, er ifølge Unilever et stort skridt mod en bedre gennemsigtighed i industrien.

”Vi er stærkt overbevist om, at åbenhed og gennemsigtighed er nøglen til at opnå en fuldt sporbar forsyningskæde,” skriver Unilever.

Et mål, som virksomheden satte tilbage i 2013, hvor det først lancerede dets Sustainable Palm Oil Sourcing Policy.

Gennemsigtighed skubber til udviklingen
Synliggørelsen giver ikke alene bedre indsigt i, hvor palmeolien kommer fra, det giver også mulighed for proaktivt at identificere problemer og adressere dem hurtigt og effektivt, påpeger Unilever.

Som følge af, at disse data er tilgængelige, er målet, at det skal blive lettere for andre at afsløre udfordringer og få indsigt i industrien. På den måde et det ifølge Unilever muligt at løse problemerne sammen med leverandører, ngo-partnere, regeringer og andre interesserede.

Læs også: AI kan styrke bæredygtighed i supply chain 

”Mange mennesker tror, at hvis du outsourcer din værdikæde, kan du outsource dine ansvarsområder. Det tror jeg ikke,” sagde adm. direktør Paul Polman i et panel ved årets World Economic Forum i Davos.

Paul Polman påpeger, at vi må være på forkant med forandringen. Derfor arbejder Unilever målrettet med gennemsigtighed i kampen om en mere bæredygtig palmeolieindustri.

Kompleks supply chain
Forsyningskæden på palmeolie er lang og kompleks. Palmeolien når forbi mange hænder, inden den når Unilevers fabrikker. Frugten dyrkes på plantager, hvor landmænd sælger deres produkter til mellemmænd og aktører. De leverer det videre til en mølle, hvor frugten behandles. Dernæst bliver det transporteret til raffinaderier og videre til behandling. Først efter dette stop når det til Unilevers direkte forsyningskæde.

Gennemsigtighed og sporbarhed er vigtigt for effektivt at kunne løse de systematiske problemer i forbindelse med, hvordan palmeolie dyrkes og produceres – såsom krænkelse og menneskerettigheder, påpeger Unilever.

Læs også: De ansvarliges supply chains' statusrapport er på gaden 

"Vi har længe forpligtet os til at tage førertrøjen på, når det handler om at opnå gennemsigtighed, og den bedste måde at demonstrere dette på er at åbne vores egen forsyningskæde,” siger Marc Engel, Unilevers chief supply chain officer.

Det har krævet udholdenhed at komme dertil, hvor Unilever er nu, både fordi åbenhed involverer kommercielt følsomme oplysninger, og fordi palmeolie-forsyningskæden er kompleks, påpeger han.

”Vi er meget stolte af at være det første dagligvarevirksomhed til at tage dette skridt. Unilever mener, at der er behov for fuldstændig gennemsigtighed for at opnå radikal forandring. Vi ønsker, at dette skridt skal være starten på en ny erhvervslivs-bevægelse", siger Marc Engel.

-JJK

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

15.04.2024BOXIT Container

Sponseret

Værkstedscontainere til fremtidens bygge- og installationsprojekter

05.04.2024CSR.dk

4 hacks til at få mere ESG i virksomhedens indkøb

04.04.2024Dentsu Danmark A/S

Sponseret

Ny greenwashing: ”Cirkularitet” er et ophedet buzzword

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

02.04.2024Fristads Kansas

Sponseret

Klar med første cirkulære produkt: - Det har været en lang rejse

01.04.2024CSR.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

Jobmarked

Se alle

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V