Tvangsarbejde i leverandørkæden kan bekæmpes i skyen

Ved hjælp af en omfattende database over tvangsarbejde vil e-handelsnetværket Ariba og organisationen Made in a Free World hjælpe virksomheder med at opdage og forhindre tvangsarbejde og menneskehandel i leverandørkæderne.

Made in a Free Worlds FRDM-database kortlægger indhold i utallige produkter og services - helt ned til råmaterialer og arbejdsstyrke..

28.07.2015

CSR.dk

Der vurderes i dag at være mellem 20 og 30 millioner tvangsarbejdere i virksomhedernes globale supply chain.  Derfor er Ariba, der er et globalt cloud-baseret handelsnetværk, gået sammen med organisationen Made in a Free World, der råder over en omfattende database over tvangsarbejde. Sammen vil de skabe en løsning, der skal hjælpe virksomheder til at opdage og forhindre tvangsarbejde og menneskehandel langt ud i leverandørkæderne.

Læs også: Få styr på børnearbejde i familielandbrug

”Tvangs- og børnearbejde finder sted blandt leverandører over hele verden, men sådan behøver det ikke blive ved med at forholde sig”, siger Justin Dillion, der er grundlægger og CEO hos Made in a Free World, der er et netværk af personer, grupper og virksomheder, der samarbejder om at forhindre tvangsarbejde og slaveri.

”Vi lever i en digitalt forbundet og datadrevet økonomi, og vi har værktøjet og informationerne, der skal til for at afdække og afslutte tvangsarbejde og slaveri”, siger han.

Et ansvar og en forpligtelse
Og der er mange fordele ved at benytte de værktøjer, som de to aktører sammen stiller til rådighed, mener Charlotte Wedell-Neergaard, nordic sales director, Procurement & Cloud i SAP Danmark, der ejer Ariba.

“Ved at høste fordelene af forbindelserne og informationerne i et netværk som Ariba og Made in a Free World, giver vi virksomhederne det bedst mulige beslutningsgrundlag i deres arbejde med supply chain. Det gavner både forretningen og vilkårene for mange mennesker verden over. Det er langt mere end en oplagt mulighed, det er et ansvar og en forpligtigelse. Forretningsgange og produktion kan placeres hos leverandører uden for virksomheden, men det kan ansvaret ikke”, siger Charlotte Wedell-Neergaard.

Ifølge Ariba er Made in a Free Worlds FRDM-database den mest omfattende registrering af tvangsarbejde og menneskehandel.

Læs også: COOP: en ansvarlig supply chain for dåsetomater kræver fælles løsning

Databasen kortlægger indhold i utallige produkter og services helt ned til råmaterialer og arbejdsstyrke, mens Ariba Network er en cloud-løsning, der rummer mere end 16 års transaktioner, relationer og community-generet indhold. I én samlet løsning giver det virksomheder mulighed for at opnå indsigt og transparens, der blandt andet kan bruges til at:

  • Vurdere deres udgifter og supply chain op imod FRDM-databasen og få indsigt i områder, hvor der kan være risiko for tvangsarbejde.
  • Rette opmærksomheden mod fremtidige risici ved at sammenholde en masse forskellige inputs som eksempelvis leverandørernes performance ratings, betalingshistorik mv.
  • Identificere alternative kilder til leverancer, hvor der er transparens og fair arbejdsvilkår.
  • Få adgang til kategorispecifikke metoder til at opdage tvangsarbejde samt få skitseret, hvordan problemet bliver afhjulpet.

Læs mere om projektet her

-SSM

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

19.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomheder kan få hjælp til rapportering om deres globale værdikæde gennem partnerskaber

19.04.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Bliv kåret som Årets medlem i REFOOD mærket

15.04.2024BOXIT Container

Sponseret

Værkstedscontainere til fremtidens bygge- og installationsprojekter

05.04.2024CSR.dk

4 hacks til at få mere ESG i virksomhedens indkøb

04.04.2024Dentsu Danmark A/S

Sponseret

Ny greenwashing: ”Cirkularitet” er et ophedet buzzword

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus