TUI i nyt partnerskab: Styrker sin forpligtelse til bæredygtig turisme

Fly drevet af grønne brændsler bør være den nye normal, mener TUI. Derfor indgår rejseselskabet et samarbejde med spanske Cepsa for at promovere produktionen og forsyningen af SAF – bæredygtigt flybrændstof.

Flytransport står for omkring 50 procent af turismesektorens drivhusgasudledninger. Foto: Markus Mainka/123RF.

24.10.2022

CSR.dk

Det skal stadig være muligt at stille sig i boardingkøen i lufthavnen for at flyve til sin næste ferie, selvom man vil tage det bæredygtige valg.

Det mener i hvert fald TUI. Det kræver dog en grøn omstilling af flytransporten, så SAF (sustainable aviation fuel) driver de store motorer i stedet for de nuværende fossile brændstoffer.

Det har ledt rejseselskabet, som er Europas største, til et nyt partnerskab med den spanske energivirksomhed Cepsa. Sammen vil de to promovere både produktionen og forsyningen af grønt flybrændstof.

Læs også: Skibsscrubbere sikrer renere luft, men forurener havet i stedet

Brændstofferne vil blive produceret af organiske råvarer, der ikke kunne bruges som fødevarer, således brændslerne er en del af en cirkulær økonomi. Brugt madlavningsolie, ikkespiseligt animalsk affald og bionedbrydeligt affald fra industrien er eksempler på råvarer, der skal være med til at nedbringe udledningen fra flytransport med op 80 procent.

”Emissionsfrie rejser er vores mål,” siger Thomas Ellerbeck, der er Chief Sustainability Officer for TUI Group, i en pressemeddelelse.

”Om det er flyet til rejsedestinationen, et cruise, hotelophold eller en lokal oplevelse, så arbejder vi både internt og med partnere mod ”net-zero”-rejseformer,” fortsætter han.

Derfor forventer TUI også at udvide samarbejdet med Cepsa til at inkludere produktionen af bæredygtigt brændstof til rejsebusser og cruiseskibe i fremtiden. For inden 2050 skal den fulde TUI-oplevelse være emissionsfri.

Cepsa har leveret traditionelle brændstoffer til TUI, men netop fordi Spanien er så vigtigt et ferieland, er TUI glade for at begynde omstillingen der.

Læs også: ITD: Lynetteholmen kan blive tung transports startskud til grøn omstilling

”Vi ser den bæredygtige transformation ikke som en regulering, men som en mulighed for TUI og rejsebranchen såvel som destinationerne, medarbejdere og kunder. For økonomisk, klimamæssig og social bæredygtighed hører sammen, og omstillingen byder også på nye muligheder for vores lokale partere,” tilføjer Thomas Ellerbeck.

Da flytransport står for omkring 50 procent af turismesektorens drivhusgasudledninger, er netop denne opgave vigtig for TUI at tage fat i.

”Hvert forretningssegment – hoteller, cruiseskibe og luftfartsselskaber – har mål og et roadmap mod bæredygtighed. Men de mellemliggende skridt er også vigtige, for vi ønsker og skal opnå Net-Zero hurtigere end 2050,” afslutter Thomas Ellerbeck.

- KCP

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

23.02.2024CSR.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

15.02.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Nomineret til Verdens Bedste Indkøber i 2023

07.02.2024CSR.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

05.02.2024CSR.dk

Geopolitik ændrer indkøbsstrategierne i detailsektoren

02.02.2024CSR.dk

IT-genbrug er centralt i at løse affaldsproblem

02.02.2024CSR.dk

Lige om lidt rammer 41.000 virksomheder en stor emballagefrist

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online