Stort marked for CDM-projekter i Latinamerika

Markedet for CDM-projekter er stort i Syd- og Mellemamerika. Men de danske virksomheder er ikke så langt fremme i Latinamerika som andre europæiske lande, fordi den danske virksomhedsstruktur med små- og mellemstore gør det vanskeligere at komme ind på markederne.

DSC00540: Metangas afbrændere på losseplads i Argentina CIMG2154: Biomasse kedel anlæg på cellulose fabrik i Brasilien DSCN0421: Metangas opsamling og afbrænding på losseplads i Chile CIMG2313: Installationer på cementfabrik i Peru CIMG2319: Rotations-ovn på cementfabrik i Peru DSC00268: Opførelse af cellulosefabrik og tilhørende el-kraftværk i Chile. .

13.06.2008

CSR.dk

Af Rune Vitus Harritshøj, Buenos Aires

Markedet for Clean Development Mechanism-projekter (CDM) er stort i Syd- og Mellemamerika. Landene og dermed deres industri lider generelt under tilbagevendende energikriser på grund af ineffektiv udnyttelse af energiressourcer og energinet, hvilket flere europæiske lande har fået øjnene op for. Med andre ord tørster lande som Argentina, Brasilien, Chile og Mexico efter knowhow og teknologi til at optimere deres energi-net. CDM-projekter herunder køb og salg af CO2-kvoter kan blive en fast bestanddel i danske virksomheders investeringer i regionen, fordi investeringen på sigt betaler sig tilbage i form af billigere produkter og øget konkurrenceevne.

Det siger Jakob Linulf, chefkonsulent i Energistyrelsen under Klima- og Energiministeriet. Syd- og Mellemamerika er en oplagt region for danske CDM-projekter, hvad enten det sker som B2B-projekter eller som del af en større investering som eksempelvis et datterselskab.

”Jeg oplever et stort ubrugt CDM-potentiale for danske virksomheder i Sydamerika, men at de i høj grad vender blikket mod Kina og Sydøstasien. Dette skyldes formentlig en blanding af vanetænkning og sproglige og kulturelle barrierer. Jeg tror, at vedvarende energi vil have den største vækst på det sydamerikanske CDM-marked frem mod 2012. Der er store uudnyttede potentialer inden for såvel vind, sol, vand og biomasse. Sektoren må forventes, at tiltrække mange udenlandske investeringer i de kommende år. Området har således også et stort eksportpotentiale for danske virksomheder,” siger Jakob Linulf.

Behov for danske konsortier
Klima- og Energiministeriet og Danmarks Eksportråd rådgiver om CDM-mulighederne i Latinamerika på blandt andet www.co2info.dk. Ifølge Jakob Linulf er danske virksomheder ikke så langt fremme i Latinamerika som andre europæiske lande, fordi den danske virksomhedsstruktur med små- og mellemstore gør det vanskeligere at komme ind på markederne.

”Der er behov for konsortier eller andre former for virkomshedssamarbejder, så danske virksomheder kan tilbyde investeringspakker. Det er vigtigt, at danske virksomheder systematisk screener projekter for salg af CO2-reduktioner, når de byder på projekter i Sydamerika. Der kan nu eksporteres til hundreder af nye projekter i Sydamerika, som før var urentable, og samtidig er det blevet attraktivt at anvende den nyeste CO2-venlige teknologi,” siger Jakob Linulf, der opfatter CDM-projekter som potentielt eksportfremmende, fordi et projekt kan sælge CO2-reduktioner for et mio-beløb, som øger virksomhedens konkurrenceevne og eventuelt sænker dets produktpriser.

Sektorer som biomasseaffald fra papirproduktion og energieffektivitet ved cementproduktion er ifølge Jakob Linulf bare to eksempler, hvor danske virksomheder på grund af Danmarks nuværende globale førerposition med fordel kan kaste sig ud i Syd- og Mellemamerika.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus