Smykkefirma vil have en konfliktfri forsyningskæde

Flere forbrugere efterspørger i højere grad, at diamanter overholder menneskerettigheder og forhindrer miljøskader. Det kan være svært at sikre, men hos Signet Jewelers gør man et forsøg.

I dag vil forbrugerne være sikre på, at virksomheders forsyningskæder ikke overskrider menneskerettigheder og miljøskader, når de skal handle smykker. Arkivfoto..

13.06.2017

CSR.dk

Over hele verden har diamanter en mangesidet indvirkning på kulturer: På den ene side er de et symbol på velstand og hengivenhed, og på den anden side er de synonym med ”bloddiamanter”, der er udvundet i krigszoner og bliver solgt til finansiering af konflikter.

Derfor kan det være et livslangt engagement for virksomheder, hvis de skal beskytte både diamantminearbejdere og miljøet, som kunderne i højere grad efterspørger:

”Forbrugere er i stigende grad uvillige til at købe diamanter fra uetiske kilder. I dag vil de være sikre på, at virksomheder og brancher forvalter deres forsyningskæder, så de produkter, forbrugerne køber, ikke er forbundet med krænkelser af menneskerettigheder eller miljøskader”, siger David Bouffard, der er vice president of corporate affairs hos amerikanske Signet Jewelers, til GreenBiz.

Læs også: Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden

I juni måned levede Signet som den eneste amerikanske juveler op til paragraf 1502 i Conflict Minerals Report fra Securities and Exchange Commission. Den beder virksomheder om frivilligt at dele informationer om konfliktmineraler med oprindelse i Den Demokratiske Republik i Congo og de omkringliggende lande:

"Vi ser det ikke kun som et moralsk imperativ, men en forretningsmæssig nødvendighed", siger David Bouffard til GreenBiz.

Regulering af ulovlig minedrift
En anden problematik, som Signet Jewelers, der er verdens største forhandler af diamantsmykker, ønsker at imødekomme, er regulering af håndværksmæssig småskala-minedrift (ASM) og uformel minedrift, der er udført af selskaber, som kun benytter minimal teknologi og er uden juridisk repræsentation.

Disse organisationer mangler ofte sikkerhedsforanstaltninger, miljøbeskyttelse eller sundhedspleje.

Derfor fokuserer Signet Jewelers på at opbygge stærke relationer til sine leverandører og finansieringsorganisationer, så de sammen kan sikre retfærdige betingelser for diamantminearbejderne - herunder dem, der arbejder i ASM-operationer, skriver Greenbiz.

Ansvarligt råd skal gavne branchen
Med fokus på sine leverandører har Signet i 2005 grundlagt et ansvarligt smykkeråd (RJC), der har udarbejdet en vejledning til indkøb af smykkemateriale. Her er Signets mål, at samtlige leverandører skal blive medlem af rådet, så de også kan være med til at gavne resten af branchen.

Læs også: EU: Virksomheder skal kunne spore konfliktmineralimport

I øjeblikket gør Signet brug af lagerstyringssoftware til at spore råvarer i diamantforsyningskæden, men det er endnu ikke muligt for virksomheden at spore alle diamanter til den originale producent. Det skyldes, at de fleste sten allerede er blevet handlet flere gange, før de bliver til smykker.

Derfor er virksomheden i gang med at undersøge de muligheder, som nye teknologier, som for eksempel blockchain, kan skabe for yderligere at forbedre gennemsigtigheden og integriteten i den komplekse og globale diamantforsyningskæde.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

03.07.2024Valified

Sponseret

Partnercase: Nykredit x Valified

01.07.2024CSR.dk

Køkkenkæde genopliver gamle køkkenelementer med cirkulært koncept

19.06.2024CSR.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)