Singapore vil lære af Danmarks erfaringer inden for Big Data og Liveability

CLEAN har for nyligt afholdt et seminar omkring Big Data og Liveability for 40 embedsmænd fra Singapore, hvor der livligt blev debatteret og udvekslet erfaringer inden for området.

Delegationen fra Singapore.

11.09.2015

Sponseret

CLEAN, CLEAN

En delegation af 40 højtprofilerede embedsmænd fra Singapore besøgte København forleden for at lære af danske erfaringer. Som et led i besøgsprogrammet havde delegationen bedt CLEAN afholde et seminar, der kunne give embedsmændene et indblik i danske virksomheders ekspertise inden for Big Data og Liveability, der kort sagt handler om byers betydning for hvordan borgere oplever livskvalitet.

CLEAN havde, i samarbejde med Quercus Group, inviteret medlemmer med viden og erfaring inden for området til seminaret, som bød på oplæg fra både de danske og singaporeanske deltagere. Blandt CLEANs medlemmer holdt Rambøll og LeapCraft indlæg, alle har stor erfaring på området.

Oplæggene gav anledning til spændende debatter blandt deltagerne, og delegationen fra Singapore var især interesserede i, hvordan vi i Danmark anvender Big Data i praksis. Der blev livligt diskuteret muligheder inden for området og alle var ivrige for at deltage i debatten.

Både Danmark og Singapore er forgangslande inden for brugen af Big Data og implementeringen af Smart City løsninger, på trods af to meget forskellige måder at anvende data på. Danmark og Singapore har derfor rig mulighed for at udveksle viden og erfaring og seminaret affødte også gode muligheder for fremtidigt samarbejde mellem nationerne.

Blandt de danske deltagere og medlemmer af CLEAN deltog Region Hovedstaden i seminaret, som også ser muligheder mellem Danmark og Singapore. ”Det kan blive relevant at rette henvendelse til nogle af deltagerne fra Singapore delegationen, enten for at opnå mere viden om Smart City indsatserne eller samarbejde om danske projekter”, siger Henrik Johanson, Chefkonsulent og Koordinator Smart Vækst Region Hovedstaden.

Debatten understregede dog at man i Singapore har svært ved at få private virksomheder til at samarbejde med den offentlige sektor omkring datadeling. På dette område er Danmark langt foran og delegationen var derfor meget interesserede i at høre om, hvordan man i Danmark har meget fokus på de bløde værdier og på nedbrydningen af den klassiske silotænkning.

”Inden for Smart City området, er vi i Danmark rigtig dygtige til at skabe samarbejde mellem den private og offentlige sektor. På smart city og dataområdet oplever man i Singapore udfordringer og jeg er også allerede blevet kontaktet af to deltagere fra delegationen, som var meget interesserede i forretningsmodellen bag City Data Exchange”, siger Peter Bjørn Larsen, Leder City Data Market, Social Innovation Business Unit, Hitachi Consulting, som holdt oplæg omkring Big Data. 

29.04.2016CLEAN

Sponseret

Danske virksomheder på spring: Giftig jord er big business i Kina

09.02.2016CLEAN

Sponseret

Nyt samarbejde styrker genanvendelse af byggeaffald

Nyt Big Data Business Academy vil omsætte Big Data til værdi i dansk erhvervsliv

22.10.2015CLEAN

Sponseret

02.10.2015CLEAN

Sponseret

Gennembrud for dansk systemeksport til USA

11.09.2015CLEAN

Sponseret

Singapore vil lære af Danmarks erfaringer inden for Big Data og Liveability

Clean vil styrke genanvendelse af bygge- og anlægsaffald

14.04.2015CLEAN

Sponseret