Samarbejde og dialog skal med i løsningen

Ethical Corporation har samlet en bred skare af erhvervsfolk og branchepersoner til sit årlige Sustainable Supply Chain Summit i London. CSR.dk er med.

Tower Bridge Hilton er rammen om årets Sustainable Supply Chain Summit. Foto: Anders Kampmann.

10.11.2015

Anders Kampmann, CSR.dk

Der flyver mange buzzwords gennem luften på Tower Bridge Hilton i London i disse dage, hvor Ethical Corporation er vært for den 10. udgave af organisationens årlige konference om bæredygtige forsyningskæder, Sustainable Supply Chain Summit Europe.

Til stede i hotellets konferencecenter er – udover CSR.dk – en bred vifte af repræsentanter fra erhvervslivet, branchen, uddannelsessektoren og andre organisationer inden for CSR, SCM og alt det ind i mellem.

Et par af de begreber, der er dukket op på flere af førstedagens sessioner er samarbejde og dialog som et af de centrale værktøjer til at skabe mere bæredygtige, stabile og tillidsvækkende forsyningskæder, næsten uanset branchen.

Den Amsterdambaserede telefonproducent Fairphone, hvis telefoner bliver bygget af elementer og dele, der så vidt muligt er fairtrade på alle leder og kanter, kender til begge discipliner – og mængden af tålmodighed, de kræver.

Tålmodighed og overtalelse
”"Vi går målrettet efter en fair sourcing-strategi, både socialt og miljømæssigt, og det kræver at vi åbner vores forsyningskæde, hvilket vi har sigtet efter fra dag ét. Det kræver at vores leverandører er med på idéen og konceptet om transparens, og det har krævet noget overtalelse rundt omkring. Vores tilgang har været meget top-down; start med de størst fabrikker, hvor køber de deres råmaterialer. Videre til deres leverandører, hvor handler de ind og hvordan behandler de deres ansatte. Det har taget lang tid, og vi er ikke engang i mål endnu",” forklarer Impact and Innovation Manager, Bibi Bleekemolen, forsamlingen i Hiltons store sal.

Hun bliver bakket op af Charlie Bradshaw, Managing Director i produktudviklingsvirksomheden Matrix APA, der har leverandører i hele verden og ofte møder udfordringer i jagten på ’de 'gode løsninger'’, som er termen, de arbejder med.

”"Der er ingen genvej til at skabe transparens. Når vi kom ud til nogle leverandører i eksempelvis Kina, så fandt vi relativt hurtigt ud af, at de underliggende oplysninger i de CSR-rapporter, vi havde fået tilsendt, for omkring 40 procents vedkommende viste sig at være lodret løgn. Her skal der noget mere personligt samarbejde til at få den rigtige information gravet frem, fordi fabrikkerne først skal have tillid til dig som køber, og fordi de grundlæggende er umådelig trætte af at blive kontrolleret og monitoreret i tide og utide",” siger han.

Matrix APA er blandt de godt 90 virksomheder, der er medlem af Ethical Trading Initiative, som arbejder for arbejderes rettigheder over hele verden, og specielt i Sydøstasien. Her ser man samme udfordringer som sine virksomheder.

"”Tålmodighed til at skabe samarbejde og tillid er altafgørende, men desværre også et svært parameter at prioritere for mange virksomheder, fordi det er meget tidskrævende og omkostningstungt, og fordi det kan være at svært at måle effekten på kort sigt. Men for at et tiltag som eksempelvis FN nye Udviklingsmål skal nå ud i virkeligheden, så skal der dialog til mellem alle involverede parter",” siger Head of Programmes hos ETI, Debbie Coulter.

Konferencen fortsætter i morgen onsdag og vil blive dækket yderligere her på sitet og via Twitter @dkcsr

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

27.05.2024EY

Sponseret

Ny guide vil hjælpe danske bestyrelser gennem CSRD

27.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nye EU-regler på vej: Forbyder produkter fremstillet ved tvangsarbejde

24.05.2024CSR.dk

SMV’er får adgang til gratisversion af populært ESG-værktøj

24.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering

23.05.2024Klappir Nordic ApS

Sponseret

Silentias grønne mission: At drive bæredygtig forandring i hospitalssektoren

23.05.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Rådgiverens guide til scope 3-udledninger

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online