ReSea Project tror på vækst sammen med Plastic Change

En kommerciel løsning på indsamling og genanvendelse af havplast, ReSea Project, forventer sig meget af et nyt samarbejde med ngo’en Plastic Change.

09.10.2020

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Over de næste 20 år vil mængden af plastik i verdenshavene tredobles, viser en ny rapport fra PEW Charitable TRUST og Systemiq fra juli 2020. Det problem kan ReSea Project være med til at afhjælpe. For selvom løsningen på problemer med havplast skal findes på land, typisk peges der på nye forbrugsmønstre og materialer, så er der allerede alt for meget plast i havene og det skal ryddes op.

ReSea Project – der udspringer af virksomheden Pack Tech – har gjort det til sin mission at indsamle plast fra verdenshavene og sørge for, at det bliver brugt i forskellige produkter som genanvendt plast. Nu har ReSea Project etableret et strategisk partnerskab med organisationen Plastic Change for skærpe opmærksomheden om kampen for et plastfrit hav.

Aftalen går ud på, at Plastic Change fremover vil henvise aktører, som gerne vil i gang med at indsamle plast fra havet, til ReSea Project, idet virksomhedens metode til effektivt at indsamle og genanvende plasten er veldokumenteret.

Christian Loumann Jensen, adm. direktør i ReSea Project, fortæller til www.plast.dk:

”Vi står over for et akut behov for at opsamle plastaffald, så det ikke ender som mikroplast i vores verdenshave, men indsatsen kan ikke stå alene. Derfor har vi allieret os med Plastic Change, som arbejder på at løse problemet på den lange bane og sikre, at affaldet ikke fortsat ender i havet i fremtiden.”

Samarbejdet modtages med begejstring af flere, heriblandt Peter Blach fra Ocean Plastic Forum, et netværk, der samler viden og teknologi med fokus på at bremse forureningen af havene:

“Jeg synes samarbejdet mellem ReSea og Plastic Change er et fantastisk initiativ. Og jeg håber, at et partnerskab som det her mellem en ngo og en profit-drevet virksomhed kan være med til på sigt, at også offentlige instanser som ministerierne vil være med til at investere i udvikling af for eksempel maskiner til plastikindsamling, hvor det i dag sker ved håndkraft,” udtaler han.

Lokal udvikling og forretning
Christian Loumann, som også er direktør i emballagevirksomheden Pack Tech, fik sin ide til ReSear, da han var på ferie på Bali. Her blev han og familien mødt af en strand, hvor de simpelthen ikke kunne komme i vandet på grund af plastikskrald.

Det fik ham i gang med at organisere, at lokale fiskere samlede plast op, så den kunne blive genanvendt.  Kimen til ReSea Project var dermed lagt, og blev senere udviklet som en del af projektet SDG Acellerator. 

I dag indsamler virksomheden tonsvis af plastik, som bliver vasket og genanvendt. Virksomheder som sportstøjbrandet Rockay, den australske vinproducent The Hidden Sea og bikini-producenten Copenhagen Cartel er blandt dem, der betaler for arbejdet.

Katrine Lee Larsen, der er grundlægger af Copenhagen Cartel, bruger indsamlede fiskenet og udvinder fibrene til brug i nylon-bikinier:

“Jeg kunne se en ide i, at vi samarbejder med ReSea og giver vores community endnu mere plastikoprydning for pengene,” siger hun.

ReSea arbejder foreløbig udelukkende i Indonesien, hvor lokale fiskere bliver engageret i indsamling og sortering af plast. Jo flere kunder, der kommer i ReSea-butikken, jo flere lokationer kan de starte op.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)