ReSea Project tror på vækst sammen med Plastic Change

En kommerciel løsning på indsamling og genanvendelse af havplast, ReSea Project, forventer sig meget af et nyt samarbejde med ngo’en Plastic Change.

09.10.2020

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Over de næste 20 år vil mængden af plastik i verdenshavene tredobles, viser en ny rapport fra PEW Charitable TRUST og Systemiq fra juli 2020. Det problem kan ReSea Project være med til at afhjælpe. For selvom løsningen på problemer med havplast skal findes på land, typisk peges der på nye forbrugsmønstre og materialer, så er der allerede alt for meget plast i havene og det skal ryddes op.

ReSea Project – der udspringer af virksomheden Pack Tech – har gjort det til sin mission at indsamle plast fra verdenshavene og sørge for, at det bliver brugt i forskellige produkter som genanvendt plast. Nu har ReSea Project etableret et strategisk partnerskab med organisationen Plastic Change for skærpe opmærksomheden om kampen for et plastfrit hav.

Aftalen går ud på, at Plastic Change fremover vil henvise aktører, som gerne vil i gang med at indsamle plast fra havet, til ReSea Project, idet virksomhedens metode til effektivt at indsamle og genanvende plasten er veldokumenteret.

Christian Loumann Jensen, adm. direktør i ReSea Project, fortæller til www.plast.dk:

”Vi står over for et akut behov for at opsamle plastaffald, så det ikke ender som mikroplast i vores verdenshave, men indsatsen kan ikke stå alene. Derfor har vi allieret os med Plastic Change, som arbejder på at løse problemet på den lange bane og sikre, at affaldet ikke fortsat ender i havet i fremtiden.”

Samarbejdet modtages med begejstring af flere, heriblandt Peter Blach fra Ocean Plastic Forum, et netværk, der samler viden og teknologi med fokus på at bremse forureningen af havene:

“Jeg synes samarbejdet mellem ReSea og Plastic Change er et fantastisk initiativ. Og jeg håber, at et partnerskab som det her mellem en ngo og en profit-drevet virksomhed kan være med til på sigt, at også offentlige instanser som ministerierne vil være med til at investere i udvikling af for eksempel maskiner til plastikindsamling, hvor det i dag sker ved håndkraft,” udtaler han.

Lokal udvikling og forretning
Christian Loumann, som også er direktør i emballagevirksomheden Pack Tech, fik sin ide til ReSear, da han var på ferie på Bali. Her blev han og familien mødt af en strand, hvor de simpelthen ikke kunne komme i vandet på grund af plastikskrald.

Det fik ham i gang med at organisere, at lokale fiskere samlede plast op, så den kunne blive genanvendt.  Kimen til ReSea Project var dermed lagt, og blev senere udviklet som en del af projektet SDG Acellerator. 

I dag indsamler virksomheden tonsvis af plastik, som bliver vasket og genanvendt. Virksomheder som sportstøjbrandet Rockay, den australske vinproducent The Hidden Sea og bikini-producenten Copenhagen Cartel er blandt dem, der betaler for arbejdet.

Katrine Lee Larsen, der er grundlægger af Copenhagen Cartel, bruger indsamlede fiskenet og udvinder fibrene til brug i nylon-bikinier:

“Jeg kunne se en ide i, at vi samarbejder med ReSea og giver vores community endnu mere plastikoprydning for pengene,” siger hun.

ReSea arbejder foreløbig udelukkende i Indonesien, hvor lokale fiskere bliver engageret i indsamling og sortering af plast. Jo flere kunder, der kommer i ReSea-butikken, jo flere lokationer kan de starte op.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online