ReSea Project tror på vækst sammen med Plastic Change

En kommerciel løsning på indsamling og genanvendelse af havplast, ReSea Project, forventer sig meget af et nyt samarbejde med ngo’en Plastic Change.

09.10.2020

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Over de næste 20 år vil mængden af plastik i verdenshavene tredobles, viser en ny rapport fra PEW Charitable TRUST og Systemiq fra juli 2020. Det problem kan ReSea Project være med til at afhjælpe. For selvom løsningen på problemer med havplast skal findes på land, typisk peges der på nye forbrugsmønstre og materialer, så er der allerede alt for meget plast i havene og det skal ryddes op.

ReSea Project – der udspringer af virksomheden Pack Tech – har gjort det til sin mission at indsamle plast fra verdenshavene og sørge for, at det bliver brugt i forskellige produkter som genanvendt plast. Nu har ReSea Project etableret et strategisk partnerskab med organisationen Plastic Change for skærpe opmærksomheden om kampen for et plastfrit hav.

Aftalen går ud på, at Plastic Change fremover vil henvise aktører, som gerne vil i gang med at indsamle plast fra havet, til ReSea Project, idet virksomhedens metode til effektivt at indsamle og genanvende plasten er veldokumenteret.

Christian Loumann Jensen, adm. direktør i ReSea Project, fortæller til www.plast.dk:

”Vi står over for et akut behov for at opsamle plastaffald, så det ikke ender som mikroplast i vores verdenshave, men indsatsen kan ikke stå alene. Derfor har vi allieret os med Plastic Change, som arbejder på at løse problemet på den lange bane og sikre, at affaldet ikke fortsat ender i havet i fremtiden.”

Samarbejdet modtages med begejstring af flere, heriblandt Peter Blach fra Ocean Plastic Forum, et netværk, der samler viden og teknologi med fokus på at bremse forureningen af havene:

“Jeg synes samarbejdet mellem ReSea og Plastic Change er et fantastisk initiativ. Og jeg håber, at et partnerskab som det her mellem en ngo og en profit-drevet virksomhed kan være med til på sigt, at også offentlige instanser som ministerierne vil være med til at investere i udvikling af for eksempel maskiner til plastikindsamling, hvor det i dag sker ved håndkraft,” udtaler han.

Lokal udvikling og forretning
Christian Loumann, som også er direktør i emballagevirksomheden Pack Tech, fik sin ide til ReSear, da han var på ferie på Bali. Her blev han og familien mødt af en strand, hvor de simpelthen ikke kunne komme i vandet på grund af plastikskrald.

Det fik ham i gang med at organisere, at lokale fiskere samlede plast op, så den kunne blive genanvendt.  Kimen til ReSea Project var dermed lagt, og blev senere udviklet som en del af projektet SDG Acellerator. 

I dag indsamler virksomheden tonsvis af plastik, som bliver vasket og genanvendt. Virksomheder som sportstøjbrandet Rockay, den australske vinproducent The Hidden Sea og bikini-producenten Copenhagen Cartel er blandt dem, der betaler for arbejdet.

Katrine Lee Larsen, der er grundlægger af Copenhagen Cartel, bruger indsamlede fiskenet og udvinder fibrene til brug i nylon-bikinier:

“Jeg kunne se en ide i, at vi samarbejder med ReSea og giver vores community endnu mere plastikoprydning for pengene,” siger hun.

ReSea arbejder foreløbig udelukkende i Indonesien, hvor lokale fiskere bliver engageret i indsamling og sortering af plast. Jo flere kunder, der kommer i ReSea-butikken, jo flere lokationer kan de starte op.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle