Pharmavirksomhed rapporter direkte på SDG-targets

Den amerikanske medicinalvirksomhed Merck inddrager 11 specifikke SDG-targets i sin seneste CSR-rapport og bruger dem til kvantitativt at vurdere sit eget arbejde mere præcist end med de overordnede mål.

Merck rapporterer kvantitativt omkring effekten af sit CSR-arbejde. Arkivfoto.

21.11.2017

CSR.dk

Mange virksomheder og organisationer er efterhånden begyndt at planlægge deres arbejde med ansvarlig forretningsførelse ud fra FN’s 17 mål om bæredygtig udvikling, SDG’erne. Knap så meget fokus er der derimod på de i alt 169 targets, der ligger under målene, men det er måske ved at ændre sig.

Læs også: Rapport rangerer amerikanske byer efter SDG-præstationer

I hvert fald har medicinalvirksomheden Merck i sin seneste CSR-rapport valgt at gå et skridt i dybden, fra de overordnede mål ned til et udvalg af de mange undermål, nærmere bestemt 11 forskellige targets fordelt på otte mål, skriver IISD SDG Knowledge Hub.

Merck har prioriteret de otte mål, der ligger tættest på virksomhedens mission, og under disse pinpointet targets til kvantitativ rapportering. Eksempelvis under SDG 3 (Sundhed og trivsel), hvor man har fokuseret på target 3.1, der handler om at reducere den globale mødredødelighed til under 70 dødsfald pr. 100.000 levendefødte børn.

Det stiller Merck så op mod sit eget målepunkt om antallet af kvinder med adgang til kvalitetspleje i de lande, hvor virksomhedens MSD for Mothers-program er aktivt. Ifølge rapporten var dette antal 5,7 millioner i 2016, sammenlignet med 3,5 mio. i 2014 og 4,9 mio. i 2015.

Udover mål 3 arbejder Merck indgående med mål 5, 6, 7, 8, 12, 13 og 17, som alle er grundigt beskrevet i rapporten. I tillæg hertil har man et indeks, der gør status på Mercks aktiviteter omkring alle 17 mål. Det omfatter bl.a. det opdaterede sæt miljømål, man offentliggjorde tidligere i år, der skal understøtte en ansvarlig håndtering af selskabets drift, forsyningskæde, produkter og emballageforbrug.

Flere skal rapportere om SDG’erne
På den måde udstikker Merck den kurs, FN gerne ser flere virksomheder følge. James Zhan fra FN-organisationen Conference on Trade and Development (UNCTAD) ser i følge IISD frem til at flere virksomheder rapporterer om deres arbejde med SDG’erne, ligesom han påpeger behovet for bedre og mere sammenlignelig rapportering på området.

Det vil ”gøre lande i stand til at indsamle denne type information fra virksomhederne på en konsistent og omkostningseffektiv måde, for på den måde at kunne bedømme den private sektors bidrag i forhold til at implementere SDG’erne”, siger han.

I september introducerede UN Global Compact en mekanisme, der skal simplificere SDG-rapporteringen for virksomhederne. Data herfra viser at de fleste firmaer stadig læner sig op af gamle rapporteringsstandarder, der er ældre end SDG’erne.

Læs også: Dansk rapportering fortæller rigeligt, forklarer for lidt

I januar 2018 vil organisationen derfor udgive et opfølgende dokument i form af en praktisk guide til at definere prioriterer og rapportering. Guiden skal give en struktureret tilgang, der kan hjælpe virksomhederne med at udvælge og rapportere om relevante mål og targets.

-AK

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online