Om syv år skal TDC NETs forsyningskæde være emissionsfri

Internationalt klimamålsprogram har netop godkendt TDC NETs klimamålsætning om net-zero i 2030. Det er vigtigere at læne sig ud efter et ambitiøst mål end at holde igen, mener bæredygtighedsdirektør.

TDC's bæredygtighedsdirektør erkender, at der mere usikkerhed forbundet med de udledninger, der kommer fra eksterne partnere. Arkivfoto..

16.01.2023

CSR.dk

Over hele verden søger virksomheder, der gerne vil reducere sit klimaaftryk, at få blåstemplet deres klimamålsætninger af det internationale Science Based Targets initiative. 

Og nu er det den danske udbyder af digital infrastruktur, TDC NETs, tur til at se indad og igangsætte den bæredygtige omstilling. SBTi har nemlig netop godkendt en handlingsplan, der skal gøre koncernen net-zero i 2030.

Ifølge TDC NETs bæredygtighedsdirektør, Peter Søndergaard Andersen, indebærer det at sætte et ambitiøst mål selvfølgelig en risiko for ikke at komme helt i mål.

Læs også: Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

”Der er meget, vi ikke ved endnu, for der er syv år til, vi skal være i mål. Men vi vil hellere læne os ud efter målet, end slet ikke at sætte det. Risikoen er, at vi når 95 procent i stedet for 100 procent, og så er vi stadig meget langt. Når det er sagt, er det vigtigt for os at nå hver decimal,” siger Peter Søndergaard Andersen, bæredygtighedsdirektør hos TDC NET.

Besværlige Scope 3
For at nå målsætningen fortæller Peter Søndergaard Andersen, at koncernen følger udledningerne i Scope 1 og 2 tæt med månedlig overvågning, og kvartalsvis rapportering af validerede data til selskabets ejere. 

”Der skal vi forklare og sammenligne udviklingen fra kvartal til kvartal og fortælle, hvorfor det går i den ene eller anden retning,” siger Peter Søndergaard Andersen og forklarer at det nærved konstante fokus på data også gør det muligt at reagere hurtigt på udsving."

Han tilføjer, at det til gengæld er mere ”tricky” at gøre på samme måde med Scope 3-udledningerne, da de ligger eksternt i forsyningskæden.

”Så er der Scope 3, som er ude i værdikæden, og det er mere usikkert. Men vi har en baseline, vi arbejder med – og så arbejder vi på at automatisere databehandlingen på den del, således at vi bliver mindre personafhængige, men også potentielt undgår manuelle fejl.”

Vil inspirere andre
Et øget offentligt fokus kombineret med kommende lovkrav fra blandt andet EU har ifølge Peter Søndergaard Andersen sat bæredygtighedsrapportering på toppen af dagsordenen for især store virksomheder som TDC NET.

Samtidig fortæller han, at ressourceforbruget til netop bæredygtighedsrapportering er stigende – og i TDC NET involverer dette og den grønne omstilling både finansafdelingen og kollegaer på tværs af organisationen, fordi tingene hænger sammen og kræver fælles indsats at løfte.

Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”

”Noget af det, der har været vigtigt for os, er, at rapportering ikke kommer til at stå i vejen for handling. Så vi er fokuserede på at få et rapporterings-setup, der understøtter vores rejse og udvikling i stedet for, at vi kun bruger ressourcer på at fortælle, hvad vi har gjort,” siger han.

TDC NET er en meget energitung virksomhed, fordi netværket kræver enorme mængder elektricitet. Derfor er der også en mulighed for at gøre en stor forskel på energiforbruget, mener Peter Søndergaard Andersen.

Det er blandt andet grunden til, at koncernen offentliggør det årlige forbrug af energi.

”Vi offentliggør også, hvor meget data vi har transporteret med den energimængde, vi har brugt. Det er ligesom vores service. Så det er en måde at måle på, om vi er blevet mere eller mindre effektive,” siger Peter Søndergaard Andersen.

Det skal alt sammen være med til at inspirere andre til at følge trop, understreger bæredygtighedsdirektøren.

”At være digital og grøn går for os hånd i hånd, og vi håber også, vi kan hjælpe til i andre sektorer med den grønne omstilling, fordi de digitale løsninger tilbyder utroligt mange muligheder for mange af de brancher og sektorer, som måske har svært ved at omstille sig.”

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

05.06.2024Meyers A/S

Sponseret

Nyt fra bælgfronten: Meyers lancerer økologisk burgerbolle med bønner

04.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro udnævnt som Årets medlem af REFOOD mærket 2024

03.06.2024Forenede Service

Sponseret

Kantinevirksomhed omlægger til 100% økologisk dansk mel og korn i nyt strategisk samarbejde

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online