Om syv år skal TDC NETs forsyningskæde være emissionsfri

Internationalt klimamålsprogram har netop godkendt TDC NETs klimamålsætning om net-zero i 2030. Det er vigtigere at læne sig ud efter et ambitiøst mål end at holde igen, mener bæredygtighedsdirektør.

TDC's bæredygtighedsdirektør erkender, at der mere usikkerhed forbundet med de udledninger, der kommer fra eksterne partnere. Arkivfoto..

16.01.2023

CSR.dk

Over hele verden søger virksomheder, der gerne vil reducere sit klimaaftryk, at få blåstemplet deres klimamålsætninger af det internationale Science Based Targets initiative. 

Og nu er det den danske udbyder af digital infrastruktur, TDC NETs, tur til at se indad og igangsætte den bæredygtige omstilling. SBTi har nemlig netop godkendt en handlingsplan, der skal gøre koncernen net-zero i 2030.

Ifølge TDC NETs bæredygtighedsdirektør, Peter Søndergaard Andersen, indebærer det at sætte et ambitiøst mål selvfølgelig en risiko for ikke at komme helt i mål.

Læs også: Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

”Der er meget, vi ikke ved endnu, for der er syv år til, vi skal være i mål. Men vi vil hellere læne os ud efter målet, end slet ikke at sætte det. Risikoen er, at vi når 95 procent i stedet for 100 procent, og så er vi stadig meget langt. Når det er sagt, er det vigtigt for os at nå hver decimal,” siger Peter Søndergaard Andersen, bæredygtighedsdirektør hos TDC NET.

Besværlige Scope 3
For at nå målsætningen fortæller Peter Søndergaard Andersen, at koncernen følger udledningerne i Scope 1 og 2 tæt med månedlig overvågning, og kvartalsvis rapportering af validerede data til selskabets ejere. 

”Der skal vi forklare og sammenligne udviklingen fra kvartal til kvartal og fortælle, hvorfor det går i den ene eller anden retning,” siger Peter Søndergaard Andersen og forklarer at det nærved konstante fokus på data også gør det muligt at reagere hurtigt på udsving."

Han tilføjer, at det til gengæld er mere ”tricky” at gøre på samme måde med Scope 3-udledningerne, da de ligger eksternt i forsyningskæden.

”Så er der Scope 3, som er ude i værdikæden, og det er mere usikkert. Men vi har en baseline, vi arbejder med – og så arbejder vi på at automatisere databehandlingen på den del, således at vi bliver mindre personafhængige, men også potentielt undgår manuelle fejl.”

Vil inspirere andre
Et øget offentligt fokus kombineret med kommende lovkrav fra blandt andet EU har ifølge Peter Søndergaard Andersen sat bæredygtighedsrapportering på toppen af dagsordenen for især store virksomheder som TDC NET.

Samtidig fortæller han, at ressourceforbruget til netop bæredygtighedsrapportering er stigende – og i TDC NET involverer dette og den grønne omstilling både finansafdelingen og kollegaer på tværs af organisationen, fordi tingene hænger sammen og kræver fælles indsats at løfte.

Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”

”Noget af det, der har været vigtigt for os, er, at rapportering ikke kommer til at stå i vejen for handling. Så vi er fokuserede på at få et rapporterings-setup, der understøtter vores rejse og udvikling i stedet for, at vi kun bruger ressourcer på at fortælle, hvad vi har gjort,” siger han.

TDC NET er en meget energitung virksomhed, fordi netværket kræver enorme mængder elektricitet. Derfor er der også en mulighed for at gøre en stor forskel på energiforbruget, mener Peter Søndergaard Andersen.

Det er blandt andet grunden til, at koncernen offentliggør det årlige forbrug af energi.

”Vi offentliggør også, hvor meget data vi har transporteret med den energimængde, vi har brugt. Det er ligesom vores service. Så det er en måde at måle på, om vi er blevet mere eller mindre effektive,” siger Peter Søndergaard Andersen.

Det skal alt sammen være med til at inspirere andre til at følge trop, understreger bæredygtighedsdirektøren.

”At være digital og grøn går for os hånd i hånd, og vi håber også, vi kan hjælpe til i andre sektorer med den grønne omstilling, fordi de digitale løsninger tilbyder utroligt mange muligheder for mange af de brancher og sektorer, som måske har svært ved at omstille sig.”

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

15.04.2024BOXIT Container

Sponseret

Værkstedscontainere til fremtidens bygge- og installationsprojekter

05.04.2024CSR.dk

4 hacks til at få mere ESG i virksomhedens indkøb

04.04.2024Dentsu Danmark A/S

Sponseret

Ny greenwashing: ”Cirkularitet” er et ophedet buzzword

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

02.04.2024Fristads Kansas

Sponseret

Klar med første cirkulære produkt: - Det har været en lang rejse

01.04.2024CSR.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus