Nyt projekt skal gøre det lettere at få repareret tøj

Et nyt MUDP-projekt vil igennem et ny digitalt system og en effektiv infrastruktur gøre det lettere og billigere at få repareret tøj i stedet for at kassere det.

01.11.2021

Sponseret

DAKOFA

Udviklingen af Strauss Skrædderis nye system bliver lige nu testet, og ifølge nyheden på ecoinnovation.dk fremgår det, at direktør Carsten Strauss regner med, at det i første omgang kan rulle ud i dagligvarebutikker i hovedstadsområdet omkring nytår. Hans citereres ligeledes for følgende udtalelse: ”Så kan du aflevere dit tøj i kundeservice, når du alligevel skal ud at handle. Via en app kan butikspersonalet vælge, hvilken type reparation der er brug for og derefter se priser og leveringstider. Det er lige så nemt som at vælge sin menu i McDonalds”

Planen er efterfølgende, at det skal rulles ud, så både detailbutikker, tøjproducenter, webshops og private kan bruge det. Ved reklamationer kan butikkerne dermed helt slippe for at få tøjet i hænderne. I stedet kan det sendes direkte fra kunden frem og tilbage til Strauss Skrædderi, hvilket anses for at være en god forretning for alle parter.

Reparation er som bekendt altid dyrt, fordi der er mange arbejdstimer og logistik i arbejdet, og derfor mener Strauss, at det er afgørende at effektivisere håndteringen med et digitalt system. Af øvrige fordele nævnes ligeledes klima, samfundsøkonomi og flere arbejdspladser i Danmark samtidig med, at kunderne skal bruge mindre tid og evt. transport, da de kan klare det sammen med de daglige indkøb.

Baggrundsmateriale

Du kan læse nyheden om projektet her på ecoinnovation.dk 

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: affald i en cirkulær æra

Hvordan ser fremtiden ud for og med affald som fremtidens vigtigste ressource - og kan det gøre op med affald som et af verdens største miljøproblemer?

24.04.2024DAKOFA

Sponseret

Endnu et ”ja tak” til genbrugsemballagerne

21.06.2023DAKOFA

Sponseret

Genbrug skal belønnes i byggeriets klimaregnskab

15.03.2023DAKOFA

Sponseret

Et tættere nordisk samarbejde kan accelerere den cirkulære økonomi

26.01.2023DAKOFA

Sponseret

Ny LCA-baseret vurdering af det europæiske genbrugsmarked for tekstiler

23.01.2023DAKOFA

Sponseret

Når plast ikke er emballager

07.07.2022DAKOFA

Sponseret

Nyt plast-opråb fra OECD