Ny rapport: Biodiversitet bliver big business

Der er stort økonomisk potentiale i biodiversitet for dansk erhvervsliv, fastslår en ny rapport. Mens 2 ud af 3 ikke ved, at biodiversitet kan være en god forretning, er en række firmaer allerede godt i gang

Foto: Alexandra Instituttet.

24.02.2023

CSR.dk

Ifølge World Economic Forum kan danske virksomheder højne omsætningen med 300 milliarder kroner årligt. Så stort er potentialet for danske virksomheder, hvis de sætter biodiversitet på den strategiske dagsorden og udnytter potentialet i en naturpositiv tilgang.

Det fastslår WWF og Bain i rapporten ”Danish business & the biodiversity crisis”. I samme rapport er der andre interessante tal:

Mens 70 procent af de adspurgte i danske virksomheder anerkender, at biodiversitetskrisen er en trussel for forretningen, kender 65 procent ikke til fordelene ved at forbedre biodiversiteten. Det overrasker Trine Plambech, der er Director Digital Sustainability på Alexandra Instituttet.

”Blandt vores kunder ser vi mange beviser på, at miljøhensyn er en god forretning,” siger hun.

”Det er for eksempel tilfældet hos tre af vores kunder, nemlig FieldSense, Magerholm Plantage og FarrowTech, der bruger digitale teknologier til at drive en god forretning, mens de gør noget for at gøre en positiv forskel for biodiversiteten”, påpeger Trine Plambech

FieldSense leverer vejrstationer, der ved hjælp af sensorer opsamler data på marken, som derefter bliver brugt til at kalibrere vejrudsigten. Med redskabet får landmænd ekstra støtte og viden, så de kan identificere det optimale tidspunkt for såning, gødning, planteværn og høst, og på den måde belaste lokalmiljøet mindst muligt. På samme vis kan landmændene undgå afdrift og afvaskning af sprøjtemidler, der forårsages af vind og nedbør.

På Magerholm Plantage bruger man ligeledes IoT-teknologi til at udnytte sine ressourcer bedst og mindske negativ miljøpåvirkning. For hvis landbrugerne ikke ved, hvor tør jorden er, er der desværre god ræson i at overvande, og det fører til ineffektivt vandforbrug.

Ved at placere fugtighedsmålere med IoT-teknologi forskellige steder i plantagen kan Æbleplantagen Magerholm nøjes med at vande præcist dér, hvor der er behov for det. Det sparer på vandet, men også på energien, da det er ressourcekrævende at vande i industriel skala.

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle