Ny kogebog skal inspirere landets kokke til de veganske kuverter

”Har I noget vegansk?” er titlen på en ny kogebog med 70 opskrifter, der tager udgangspunkt i det veganske køkken. Kogebogen skal gøre livet lettere for kokke, der i en travl hverdag savner inspiration til de velsmagende plantebaserede retter.

Marlene B. Lindegaard i færd med at kreere en af retterne fra 'Har I noget vegansk?'.

Bogen er skrevet af Marlene B. Lindegaard, der er uddannet kok/gastronom og konceptchef hos Dagrofa Foodservice med ansvar for storkøkkener. 

Hun springer ud som forfatter af to grunde:

- For det første har jeg været i tæt dialog mange kokke i f.eks. kantiner, cateringvirksomheder og restauranter, som giver udtryk for, at det kan være pisse irriterende, hvis der pludselig er en eller flere veganere blandt gæsterne. Derfor vil jeg gerne dele ud af mine tips og tricks til at skabe et lækkert vegansk måltid. For det andet vil jeg også personligt gerne bidrage til at fjerne det stigma, der er forbundet med veganske retter. Det er nemlig min klare erfaring, at det veganske måltid kan være enormt lækkert og indeholde masser af smag.  

Marlene B. Lindegaard er selv kødspisende kok, og det kan faktisk være en stor fordel, når det gælder om at lave velsmagende plantebaserede måltider:

- Mange kødspisende kokke er gode til at skabe stor smag, og vi og vores gæster er vant til meget umami i vores madlavning. Det er force, vi har, da vores smagspalette har vænnet sig til umamien – og den palette og vores køkkentekniske egenskaber skal vi tage med over i det plantebaserede køkken. Og det er med det udgangspunkt, at mange af opskrifterne i bogen er blevet udviklet.

Blandt de mange opskrifter i bogen findes bl.a. ’Polentabøffen og alle dens venner’, ’Grillet græskar med shawarmachili’ og ’Sellericarpacio med sprød boghvede, vild brøndkarse og frisk trøffel’.

”Har I noget vegansk” kan downloades som e-bog på vores hjemmeside via dette link.

Fakta – Marlene B. Lindegaard:

  • Konceptchef i DGFS siden april 2022 med ansvar for storkøkkener
  • Uddannet gastronom/kok fra Hotel- og Restaurantskolen 
  • Hun har tidligere været bl.a. gastronomisk rådgiver hos Meyers Madhus, køkkenchef for det vegetariske spisehus Globalhagen Kitchen og driftschef, køkkenchef og personaleansvarlig for Toramad-skolekantiner

Fakta om Dagrofa Foodservice:

  • Dagrofa Foodservice er en af landets største totalleverandør til foodservicesektoren og en del af Dagrofa-koncernen.
  • Dagrofa har på tværs af koncernen et ønske om at inspirere danskerne til nye og spændende plantebaserede madoplevelser.  
  • Dagrofa Foodservice er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og Dagrofa Foodservice leverer direkte til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
  • Dagrofa Foodservice driver også 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og står bag specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus.
  • Læs mere på www.dgfs.dk

Fotokredit: Martin Kaufmann

23.02.2024Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider til gadens folk gennem JunkFood i 2023

08.12.2023Dagrofa aps

Sponseret

Stop Spild Lokalt indgår nationale aftale med fødevaregrossist

18.08.2023Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice donerer råvarer til festmiddag for gadens folk

18.08.2023Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice donerer råvarer til festmiddag for gadens folk

12.07.2023Dagrofa aps

Sponseret

Digitalt værktøj medfører markant reduktion af madspild i butikkerne hos Dagrofa Foodservice

15.05.2023Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice hjælper Cooking for a Cause med at samle penge ind til SMILFonden