Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

DI lancerer en ny ESG & Bæredygtighedsportal, som samler og strukturerer viden, gode værktøjer og rådgivning til medlemsvirksomhederne til at komme godt i gang eller godt videre med ESG og bæredygtighedsrapportering.

Foto: Dansk Industri (DI)

Allerede inden vi gik ind i 2024, stod det klart, at det nye år bliver et anderledes og udfordrende år for mange danske virksomheder. EU’s direktiv for bæredygtighedsrapportering – det såkaldte Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) – trådte nemlig i kraft den 1. januar 2024, og de største danske og europæiske virksomheder skal nu rapportere om en lang række forskellige miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold (Environmental, Social, Governance - ESG).

Danske virksomheder er blandt de virksomheder globalt, der arbejder mest med bæredygtighed, og hos de største virksomheder har man gennem længere tid forberedt sig på de nye lovkrav til bæredygtighedsrapportering. I DI ønsker vi at være den erhvervsorganisationen, som bedst understøtter danske virksomheders fortsatte arbejde med at fremme bæredygtighed i praksis. Lige nu arbejder mere end 60 medarbejdere på tværs af organisationen hver dag for at hjælpe DI-medlemmer med ESG-relaterede udfordringer – med faglig ekspertise på alt lige fra klimaforandringer, CO2 reduktion og biodiversitet til cirkulær økonomi, menneskerettigheder, etik og antikorruption. 

For at give vores mere end 20.000 medlemmer ét sted, hvor de kan finde opdateret viden, værktøjer og inspiration til arbejdet med bæredygtighed, herunder til EU’s nye krav om bæredygtighedsrapportering, lancerer vi DI’s nye ESG & Bæredygtighedsportal – di.dk/ESG

En portal som samler og strukturerer viden, gode værktøjer og rådgivning til medlemsvirksomhederne til at komme godt i gang eller godt videre med ESG og bæredygtighedsrapportering og dermed fortsætte det igangværende arbejde for ansvarlig og bæredygtig omstilling i virksomhederne. På portalen kan medlemmerne blandt andet finde viden om, hvad ESG og bæredygtighed er, hvilke lovkrav der gælder for store og mindre virksomheder, cases og inspiration, samt ESG-relaterede uddannelser, kurser, netværk og arrangementer. Her er bl.a. fokus på at komme i gang med at arbejde med væsentligheds- og dobbeltvæsentlighedsanalyser, som lige nu optager rigtig mange. 

Portalen imødekommer den stigende efterspørgsel fra vores medlemmer, og med portalen sætter vi nu yderligere fokus på at hjælpe medlemskredsen. Det gælder både de store virksomheder, der bliver direkte omfattet af lovkravet om bæredygtighedsrapportering, og alle de mindre virksomheder, der bliver indirekte berørt, fordi de som leverandører til store virksomheder, bliver en del af deres rapportering om bæredygtighed i leverandørkæden.

Marie Gad, underdirektør i Global Udvikling og Bæredygtighed forklarer: ”Vi vil gerne hjælpe medlemmerne i deres bæredygtige omstilling og sikre, at de skal bruge så få kræfter som muligt på rapportering og papirarbejde. Vi får allerede nu mange spørgsmål om ESG-rapportering – for stoffet er fagligt og datamæssigt komplekst – og så er det allerede nu et konkurrenceparameter.” 

I DI råder vi til, at man bruger arbejdet med rapportering aktivt som en del af sin bæredygtighedsindsats og sit samlede arbejde med forretningsudvikling og strategi, frem for en ren compliance-øvelse. 

Marie Gad fortsætter: ”Med CSRD får vi et fælles sprog for rapportering i EU, hvilket er godt for danske virksomheder, som er foran mange konkurrenter på bæredygtighedsområdet. Med den nye portal vil vi gøre en indsats for, at rapporteringen bliver nem at gå til for alle ved at samle værktøjer, vejledning og erfaringer fra nogle af de virksomheder, der allerede har været igennem processen.”

ESG & Bæredygtighedsportalen vil løbende blive udbygget med viden, vejledninger, explainers og værktøjer. Hvis du har forslag til indhold, er du meget velkommen til at kontakte Thomas Skov Hansen (THSH@DI.DK).

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

12.01.2024Dansk Industri

Sponseret

Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning