New York Energy Week: Danish Cleantech Hub i partnerskab med Energistyrelsen

Offshore-vind er et varmt emne i delstaten New York. I løbet af denne uge, hvor New York Energy Week ruller på femte år, vil Danish Cleantech Hub i fællesskab med Energistyrelsen sætte vidensdeling i stævne sammen med de lokale myndigheder.

Foto: Ursula Bach.

Danish Cleantech Hub, et fælles initiativ fra Dansk Industri og State of Green, vil i samarbejde med Energistyrelsen afholde møder med flere offentlige og private interessenter, der alle arbejder inden for udviklingen af vindenergi. Hovedformålet er, at videreudvikle programmet med titlen ”Danish Energy Partnership Program”, som Energistyrelse tidligere har søsat.

I sin ”State of the State” tale i januar opstillede New Yorks guvernør Andrew Cuomo en hidtil uset ambitiøs forpligtelse: Halvdelen af New Yorks elektricitet skal i 2030 komme fra vedvarende energi. Ført an af godkendelsen af landets største offshore vindprojekt, der skal placeres ved kysten af det østlige Long Island, er New York nu på vej til at huse delstatens første offshore vindpark.

Mens offshore vindenergi har haft svært ved at vinde fodfæste på det amerikanske marked, har New York taget føringen og sat vindenergi på dagsordenen. Målet er at producere 2,4 gigawatt offshore-vind i løbet af de næste 13 år, hvilket vil forsyne 1,25 millioner husstande i New York.

42% af Danmarks samlede nationale energiforbrug er forsynet af vindenergi, hvilket har gjort Danmark til en verdensleder inden for feltet. Tidligere i år underskrev Energistyrelsen samtidig også et aftale-memorandum med det føderale Bureau of Ocean Energy Management (BOEM), hvilket afspejler styrelsens ønske om at sætte vidensdeling i stævne på det amerikanske marked. 

“At være vært for Energistyrelsen her i New York i forbindelse med deres møder med både offentlige og private interessenter såsom NY Department of Public Service, NY Offshore Wind Alliance, DONG og New York State Energy Research and Development Authority underbygger Danish Cleantech Hubs mission som en platform for vidensdeling mellem Danmark og New York.”, udtaler Andreas Brunsgaard, US General Manager, Dansk Industri.

Danske virksomheder deler ud af erfaringer
Danish Cleantech Hub afholder desuden torsdag d. 22. juni et event om Net-Zero Energy Districts. I løbet af de sidste år er mange områder i New York nemlig begyndt at få øjnene op for fordelene ved konceptet Net-Zero Energy Districts. Danske cleantech-ledere som Rockwool, Grundfos og Rambøll giver her et indblik i, hvordan begrebet Net-Zero Energy Districts bør betragtes som en vigtig brik i New Yorks energi-puslespil.

"Danish Cleantech Hub er stolte af at være en del af New York Energy Week, hvor vi får mulighed for at præsentere nogle af de ideer, som vores danske partnere har haft succes med at gennemføre i en dansk kontekst.", siger Andreas Brunsgaard, US General Manager, Dansk Industri.

Læs mere om Danish Cleantech Hub her.

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning

13.06.2023Dansk Industri

Sponseret

CSRD – Husk arbejdet med governance og anti-korruption

30.05.2023Dansk Industri

Sponseret

ESG kompetencer er afgørende for den bæredygtige omstilling