Ny dansk app vil reducere CO2-udledning fra varetransport

Den danske startup Dliver har udviklet en app- og webplatform, der skal reducere CO2-udledningen fra varevognstransport med 40 procent. Platformen skal blandt andet hjælpe med at udnytte kapaciteten bedre, så der kører færre varevogne rundt på vejene.

En ny dansk app forbinder vognmænd med virksomheder, der skal have leveret varer ud. Formålet er at reducere kulstof-udslippet ved at udnytte vognenes kapacitet bedre samtidig med, at der kan spares penge. Foto: Dliver.

29.04.2019

CSR.dk

En dårlig udnyttelse af vognenes kapacitet er med til at skabe et unødigt brændstofforbrug, der sender mere kulstof ud i atmosfæren. Det kan samtidig være en udgift for vognmændene og dermed blive dyre for kunderne.

Det vil en ny dansk app- og webplatform, Dliver, gøre noget ved.

“Varevogne og lastvogne kører i gennemsnit med 40 procent uudnyttet kapacitet. Mit mål med at udvikle app’en er at udnytte kapaciteten bedre, så varetransport bliver mere miljørigtig og i mange tilfælde også billigere”, siger Nicolai Wulff Jensen, direktør i Dliver.

“Man kan godt kalde Dliver for en deleøkonomisk platform, men det mest afgørende for os er, at Dliver tilbyder en win-win situation for alle", siger idemanden bag og direktør Nicolai Wulf Jensen. Foto: Dliver..

Deleøkonomisk platform
Dliver fungerer som en platform, der forbinder afsender og vognmand med hinanden, ligesom udlejningsplatformen Airbnb forbinder rejsende med udlejere. Virksomheder, der skal have sendt en vare, kan få tilbud fra vognmænd, der er i nærheden og måske alligevel skal i samme retning.

”Man kan godt kalde Dliver for en deleøkonomisk platform, men det mest afgørende for os er, at Dliver tilbyder en win-win-situation for alle”, fortæller Nicolai Wulf Jensen og tilføjer:

”Firmaer får mulighed for online at bestille varetransporter til den bedste pris, som markedet kan tilbyde på det givne tidspunkt, og vognmænd, der alligevel skal i samme retning, får mulighed for at udnytte deres kapacitet bedre og kan dermed tilbyde en fordelagtig pris. Samtidigt slipper vi alle for unødig trafik på vejene og belastende CO2-udledning ”.

Appen giver derudover blandt andet brugerne mulighed for at vælge chauffører baseret på ratings, følge varens lokalitet via GPS-signal, chatte med chaufføren samt have betalings- og forsikringsordninger.

FTZ er glade for appen
De seneste måneder har Dliver haft en beta-version af platformen i drift og testet den hos en håndfuld virksomheder.

FTZ, der distributører autodele, har anvendt Dliver siden årsskiftet og har gode erfaringer, lyder det fra Christian Heimer, der er logistikchef i virksomheden:

“Vi er i gang med en pilottest af Dliver, og har allerede erfaret at platformen kan hjælpe os med at udnytte kapaciteten i vores varevogne bedre. Når vi får bredt Dliver platformen ud til alle vores afdelinger, vil vi opnå et betydeligt bidrag til bedre kapacitetsudnyttelse, og dermed en bedre bundlinje samtidigt med, at Dliver hjælper os med vores målsætning om at reducere vores CO2-aftryk”.

Læs også: EU er enige om ny transportaftale

Dliver har netop lanceret den første version af platformen, og skal til at udbrede konceptet på det danske marked. Planen er, at Dliver senere skal lanceres i udlandet.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

03.07.2024Valified

Sponseret

Partnercase: Nykredit x Valified

01.07.2024CSR.dk

Køkkenkæde genopliver gamle køkkenelementer med cirkulært koncept

19.06.2024CSR.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet