Microsoft vil være vandpositive i 2030

Microsoft har netop annonceret det næste trin i virksomhedens bæredygtighedsstrategi med en forpligtelse til at være ”vandpositiv” for virksomhedens direkte drift inden 2030 ved at reducere vandforbruget og fylde op med rent vand i de regioner, hvor virksomheden opererer.

Uden vand, intet liv. Det er baggrunden for lanceringen af Microsofts tredje bæredygtighedsben, hvor målet er at blive "vandpositiv" inden 2030..

24.09.2020

CSR.dk

Man skulle tro, at der er rigeligt med vand, da det dækker 70% af jordens overflade – men 97% af jordens vand er saltvand og er derfor ikke egnet til at drikke eller vande afgrøder med. Og det vand, vi rent faktisk kan bruge, er ikke ligeligt fordelt eller lige tilgængeligt. Og i takt med, at vi er blevet flere mennesker og flere virksomheder, er vores vandforbrug steget kraftigt. Vi bruger nu så meget vand, at vi nedbryder den globale ferskvandsforsyning med 4,3 billion kubikmeter om året. FN estimerer, at inden 2050 vil en ud af fire mennesker bo i et land, der er ramt af kronisk mangel på ferskvand.

Læs også: Microsoft sætter gang i global indsats for biodiversitet 

I betragtning af omfanget og accelerationen af ​​verdens vandkrise mener Microsoft, at dem der kan, skal gøre mere. Og sådan en mener virksomheden, den er, og derfor forpligter Microsoft sig nu til at deres direkte drift skal være ”vandpositiv” inden 2030. 

"Vand vil snart blive en knap ressource, og over hele verden graves der dybere for at lokalisere nye vandkilder. Derfor går vi nu forrest i kampen for at sikre vores mest værdifulde ressource. Det sker ved, at vi tilfører mere vand til belastede vandbassiner, end vi selv bruger på globalt plan. Den præcise mængde af vand, det løber op i, vil afhænge af, hvor meget vand vi bruger, og hvor stort behovet er i det pågældende udsatte område," skriver Microsofts CEO, Brad Smith, i en blogpost

AI og partnerskaber for vand
Virksomheden sætter ind i egne rækker, og det vender vi tilbage til. Men af størst global betydning er, at Microsoft stiller sine digitale kompetencer til rådighed for at forstå og kortlægge udfordringen og udviklingen. 

"Vi vil bruge vores teknologi til bedre at forstå, hvor der opstår vandudfordringer, mens vi samtidig optimerer vores investeringer i opfyldning af vand," skriver Brad Smith og forklarer at Microsoft med deres ’AI for Earth’-program vil støtte projekter, f.eks.: 

  • Vector Center – en virksomhed, der arbejder med regeringer og virksomheder over hele verden for bedre at forstå virkningen af ​​vandtilgængelighed
  • BasinScout Platform – en platform, der har til formål at bevare og beskytte vandbassiner. Det er udviklet af Freshwater Trust, en nonprofit organisation, og Upstream Tech, et techfirma
  • Leadership Counsel for Justice and Accountability – en nonprofitorganisation, der har fokus på arealanvendelse og transport i underforsynede samfund
  • Investeringer gennem Microsofts Klimainnovationsfond, som blev oprettet tidligere i 2020, som vil undersøge aktuelle udfordringer, som f.eks. bevarelse af vandressourcer, forbedring af vandeffektiviteten og kvalitet ved at undgå kulstofemissioner i vandbehandling. 

Microsoft har også øje på både udfordringer og muligheder i verdenshavene. De henviser til, at OECD vurderer, at værdien af ​​havøkonomien i 2030 kan overstige 3 billioner USD og mere end 40 millioner job, men at det kræver, at den private sektor, den offentlige sektor og civilsamfundet arbejde sammen om at vende den faldende biodiversitet i havene, der stammer fra klimaforandringer, forurening og overudnyttelse. Det kræver data, politisk handling og teknologiske innovationer, som fx smarte sensorer, robotter, dataanalyser og AI, der kan overvåge og styre udviklingen i verdens have.

Derfor slutter virksomheden sig til World Economic Forum’s "Center for the Fourth Industrial Revolution Network for Ocean Innovation and Technology" (C4IR Ocean), der er placeret i Norge, og bruger data, teknologi og regulering til at beskytte verdens have og samtidig øge bæredygtigheden af ​​havbaserede industrier, ligsom Microsoft vil fortsætte sit bidrag til at kortlægge have og oceaner, så der kan træffes bedre informerede beslutninger, gennem et partnerskab med C4IR Ocean på deres Ocean Data Platform. Denne globale open source-platform giver dataforskere, app-udviklere og maritime planlæggere adgang til data for at udvikle løsninger til forbedring af havets sundhed.

To strenge at spille på
 Som sagt sætter virksomheden også ind i egne rækker. Her fremhæver de to måder, de vil benytte for at nå målet om at blive vandpositive: 

  • At reducere intensiteten af deres vandforbrug – altså det vand de bruger pr. megawatt energi. Eksempler på steder, hvor Microsoft aktivt arbejder på at reducere vandforbruget er: Ombygning af hovedkvarteret, hvor alle nye kontorbygninger fremadrettet vil genbruge regnvand i toiletter og lavstrømsanlæg. Det forventer vi vil spare os med ca. 22 millioner liter vand årligt. Et nyt Silicon Valley-campus, der åbner senere i år, hvor der bliver lavet et system til opsamling af regnvand og affaldsbehandling. Systemet er med til at sikre, at 100% af områdets ikke-drikkevand kommer fra genanvendte kilder. Campussen har også et integreret vandhåndteringssystem, der genbruger regnvand og spildevand. Ved at genbruge vandet vil det nye campus spare i omegnen af 4,3 millioner liter drikkevand hvert år.
     
  • At tilføre vand i regioner, som oplever vandunderskud, og hvor Microsoft er tilstede. Virksomhedens genopfyldningsstrategi vil omfatte investeringer i projekter som vådområderestaurering og at fjerne overflader som asfalt, hvor vand ikke kan trænge igennem. Indsatsen afspejler en videnskabelig vurdering af verdens 16.396 vandbassiner, hvor størstedelen af verdens ferskvand findes. De har hver har fået en “baseline water stress”-score, der er udarbejdet af World Resources Institute (WRI). Når et bassin betragtes som ”stærkt vandstresset”, er det fordi, at den vandmængde, der bruges, overstiger 40% af den vedvarende forsyning. Globalt er der 4.717 bassiner, der er ”stærkt vandstressede”, og Microsoft fokuserer på 40 af disse bassiner.

    Desuden vil virksomheden støtte op om at sørge for større tilgængelighed af rent drikkevand og sanitet, og de har derfor indgået partnerskab med globale interessereorganisationer for at sikre, at mere end 1,5 millioner mennesker har adgang til rent drikkevand og sanitetsvand. Det arbejde fokuserer på syv lande, og i samarbejde med den globale NGO Water.org begynder man i Brasilien, Indien, Indonesien og Mexico, og vil senere udvide med partnere i Kina, Malaysia og Sydafrika.

Læs også: Grundfos sikrer rent drikkevand i udviklingslande med "vandhæveautomater"

Strategien er - som alle moonshot-ambitioner - på nuværende tidspunkt mere aspiration end plan, men det lyder bestemt som om, virksomheden er klar til at "put their money, where their mouth is". 

"Vi vil investerer så meget, som der er brug for, for at nå vores mål," siger Lucas Joppa, Microsoft’s chief environmental officer til verge.com.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

03.05.2024CSR.dk

3 veje til at dekarbonisere den tunge godstransport

03.05.2024CSR.dk

Danske C25-selskaber har øget omfanget af deres frivillige skatterapportering

02.05.2024CSR.dk

JYSK stopper kæmpe plastikforbrug med nyt tiltag

02.05.2024Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa: Fokus på energibesparelser reducerer klimaaftryk med 14 %

01.05.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Danica Pension dropper olieinvesteringer efter opråb fra kunder

01.05.2024CSR.dk

Regeringsrapport konkluderer at klimamål er inden for rækkevidde

30.04.2024CSR.dk

Forbedret sikkerhed på danske skibe

30.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

100% genbrugsglas frem for nyt glas

Jobmarked

Se alle

UN Global Compact Network Denmark

Head of Human Rights & Social Sustainability til UN Global Compact Network Denmarks sekretariat

Danmarks største netværk og læringsmiljø for ESG og bæredygtighed i den private sektor søger en engageret og faglig stærk Head of Human Rights & Social Sustainability til at lede vores aktiviteter for danske virksomheder inden for menneskerettigheder og det sociale område. Vores nye kollega vil få ansvaret for vores arbejde med menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, mangfoldighed og inklusion.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SIMAC, Svendborg International Maritime Academy

Undervisere

Vil du være med til at forme fremtidens grønne ledere?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

16.05.2024

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Konference
GRØN - en praksisnær konference

14 oplægsholdere og 11 virksomheder/organisationer viser dig på 1 konference, hvordan du i praksis omstiller fra en lineær til en mere bæredygtig cirkulær forretningsmodel. Alt sammen til 0 kr. - det kræver blot du tilmelder dig.

Dato

08.05.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

13.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Food Nation
Konference
Danish Delegation in Vietnam: Sustainable and efficient agri-food production

May 14 – 16, 2024, a Danish delegation will visit Vietnam for an export promotion with focus on sustainable solutions for food production and processing.

Dato

14.05.2024

Sted

Ho Chi Minh City

BSR
Workshop
Bringing Nature In: A Workshop to Jumpstart Your Nature Strategy

The importance of addressing the impacts and risks related to nature and biodiversity have never been more pressing for businesses. However, navigating this complex terrain can be daunting as it overlaps with other sustainability areas, making it difficult to know where to start and what to focus on.

Dato

14.05.2024

Tid

08:30

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - Kolding i maj

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Kolding

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

14.05.2024

Tid

08:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus