MasterChef, mestre i mindre madspild!

Har du tænkt på, hvad der bliver af madresterne og de lækre råvarer i MasterChef? Det bliver genanvendt.

I MasterChef sæsonen 2020 indsamlede Daka ReFood 2.100 kg madrester til genanvendelse.

Det gør det, fordi Metronome Productions, der står bag MasterChef, som en del af en grøn strategi, har indgået et samarbejde med Daka ReFood. Daka ReFood indsamler og genanvender madresterne fra programmet, som ses dagligt af over 300.000 på tværs af TV3’s platforme.

Jan havde en mission

Samarbejdet blev etableret af Jan Pedersen fra Daka ReFood. Jan forklarer:

”Jeg er ikke anderledes end så mange andre forbrugere med sund fornuft, der ser MasterChef og tænker på hvad mon de gør af alle de råvarer efter kameraet er slukket”. Jan kontaktede derfor Metronome Productions og tilbød at komme over og fortælle hvordan Daka ReFood indsamler organisk affald og genanvender det til grøn energi og gødning. ”

Det blev der et rigtig godt samarbejde ud af, men Daka ReFood er ikke de eneste, som er med til at sikre, at der ikke går mad til spilde i MasterChef.

”Vi blev kontaktet af Daka ReFood, før vi startede optagelserne på seneste sæson af MasterChef, hvor de fortalte om deres sorterings- og genanvendelseskoncept og det kombineret med stor interesse fra vores seere om, hvad vi gjorde med vores rester, ja så gav det virkelig god mening at indgå i et samarbejde med Daka ReFood” siger Ida Erbs Falkesgaard fra Metronome Productions og fortsætter: ”Men Daka ReFood henter jo kun det der ikke må eller kan spises. Fødevarebanken henter først alt det der kan spises, så andre kan få glæde af det. På den måde har vi optimeret den bedst mulige udnyttelse af de råvarer, vi har tilovers fra vores program”.

Vi er i Daka ReFood glade for det nye samarbejdet med Metronome Productions og MasterChef. Det giver god mening for alle parter, selv for deltagerne, der kan uden dårlig samvittighed kløjes i sauce eller souffleen – det bliver genanvendt til gavn for miljøet i sidste ende” forklarer Jan Pedersen.

Den bæredygtige værdi

Metronome Productions har lavet en kort film om samarbejdet, som viser hvad madaffaldet som Daka ReFood indsamler bliver genanvendt til. Se filmen KLIK HER

04.12.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Organisk gødning giver harmoniske juletræer

29.09.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Ufattelige mængder mad går stadig til spilde - kan detailhandlen gøre mere, hurtigere?

12.07.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Virksomhederne risikerer bøde for ikke at affaldssortere, men er dårligt informerede

26.05.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka Denmarks A/S årsregnskab 2022

19.05.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

ISS Facility Services og Bygningsstyrelsen modtager certificering fra REFOOD mærket

19.05.2023Daka Denmark A/S

Sponseret

Dansk 2. generationsbiodiesel er fra animalske biprodukter - ikke friturefedt