Manglende COP15-resultater forsinker energiinvesteringer
Udgangen på COP15 efterlader en usikker fremtid for energisektorens milliardstore investeringer i teknologier, der kan være med til at bremse den globale opvarmning.
COP15 sluttede som bekendt uden en egentlig klimaaftale. Det får ikke kun konsekvenser for klimaet men også for energisektoren, som ifølge Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi, ikke kan gå i banken og låne penge på den klimaerklæring, som blev resultatet af COP15.
Den uldne udgang på klimatopmødet svækker tempoet i de investeringer, der er en af de væsentligste dele i bolværket mod klimaforandringerne, siger Lars Aagaard og tilføjer:
Energisektoren investerer i øjeblikket milliarder for at nå EU-målene om 20 procent CO2-reduktioner i 2020 og arbejder for at gøre strøm og varme mere klimavenlig. Men hvis vi for alvor skal rykke ved CO2-udslippet, er det nu, vi skal investere i de teknologier, som skal være klar på den anden side af 2020, hvor vi skal accelerere indsatsen.
Dansk Energi mener, at elbiler, varmepumper, vedvarende energi, intelligente elnet og energibesparelser kan bane en stor del af vejen mod EU's mål om 20 procent reduktioner, 20 procent vedvarende energi og 20 procent øget energieffektivitet i 2020. Mens det vil kræve udvikling af de eksisterende teknologier og ikke mindst udvikling af nye teknologier at kunne nå målene om den nødvendige 80 procent CO2-reduktion inden 2050.
-JR