Mærsk Line glade for kunders fokus på bæredygtig skibstransport

Fem store købere af skibstransport vil sammen stille større krav til rederiernes bæredygtighed. Mærsk Line hilser initiativet velkommen, men vil gerne se resultater.

Mere bæredygtighed i skibstransport får et skub fremad med initiativet BICEPS. .

29.06.2015

CSR.dk

Med en spændt overarm som logo blev netværket BICEPS lanceret midt i juni 2015. BICEPS står for ”Boosting Initiatives for Collaborative Emission-reduction with the Power of Shippers”, og har som sit erklærede formål at gøre skibtransport mere bæredygtig.

Bag netværket står en gruppe på fem store afskibere bestående af malinggiganten AkzoNobel, bryggerigruppen InBev, life-science selskabet DSM, mejerigruppen FrieslandCampina og kemi-selskabet Huntsman. De inviterer dog allerede ved lanceringen andre til at melde sig ind i netværket og deltage i arbejdet for grønnere transport.

Mærsk Line vil først se resultater
Hos Mærsk Line er Signe Bruun Jensen, som er global chef for rederiets bæredygtighedsindsats, positiv omend afventende over for tiltaget.

”Det er altid godt når kunderne tager initiativ til at gøre skibsfragt mere bæredygtig. Det kan vi kun være positive overfor”, siger hun.

Før Signe Bruun Jensen kan blive rigtig begejstret er der dog en del, der skal falde på plads.

”Vi har efterhånden lært, at ’the devil is in the detail’, som man siger. Om denne slags initiativer kommer til at batte, handler i høj grad om at etablere det rigtige datagrundlag, så man måler på performancedata og ikke kun tilstedeværelsen af f.eks. Code of Conducts”, siger hun.

Tre udfordringer fra virkeligheden

Når Mærsk Line prøver at sælge sig som et bæredygtigt rederi, støder de på tre typiske udfordringer:

  • Transport udgør for de fleste kunder en ret lille risiko og en ret lille del af deres påvirkning af miljøet, så det er ikke højt prioriteret.
  • Fragtmarkedet er karakteriseret ved stærkt svingende priser, og relationerne til kunderne er ikke altid så stabile, at man kan have den løbende dialog en omstilling kræver.
  • Bæredygtighedsdagsordnen inden for transport har mange aktører, men det er ikke alles budskaber der bygger på noget substantielt, hvis man kigger nærmere efter. 

BICEPS vil have konkrete mål og samarbejde
BICEPS udmelding er, at medlemmerne nu vil til at udvælge rederier til fragt af deres varer efter, hvorvidt de sejler miljørigtigt. De siger også, at den vurdering skal baseres på konkrete CO2-reduktionsmål med ensartede krav til, hvordan man vurderer bæredygtighed i shippingbranchen.

Netværket vil også arbejde for at aktører fra andre sektorer, såsom havne og skibsværfter, kommer til at indgå i arbejdet for mere bæredygtighed i shipping.

’Vi prøver at gøre det nemmere’
I dag ser Mærsk Line at efterspørgslen på information om bæredygtighed i kontrakterne er til stede på 20-25 procent af den mængde gods de transporterer og området vokser men nogle procent hvert år.

”Vi ser et nyt momentum i efterspørgslen på bæredygtig transport, det er der ikke tvivl om. Men tendensen er også, at det er i mængden af gods og ikke antallet af kunder væksten ligger”, forklarer Signe Bruun Jensen.

”Vores tilgang er at vi arbejder aktivt på at gøre det nemmere for andre at gå i gang, f.eks. ved at stille vores data og udregninger til rådighed, så andre ikke skal i gang med at udvikle det samme. Vi vil gerne se endnu større efterspørgsel på bæredygtig transport, for vi har klare fordele på det område”, fortsætter hun.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

19.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomheder kan få hjælp til rapportering om deres globale værdikæde gennem partnerskaber

19.04.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Bliv kåret som Årets medlem i REFOOD mærket

15.04.2024BOXIT Container

Sponseret

Værkstedscontainere til fremtidens bygge- og installationsprojekter

05.04.2024CSR.dk

4 hacks til at få mere ESG i virksomhedens indkøb

04.04.2024Dentsu Danmark A/S

Sponseret

Ny greenwashing: ”Cirkularitet” er et ophedet buzzword

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams