Lyt til de unge eller gå glip af god arbejdskraft

Hvad vil det sige at have et job med mening? Og hvordan kan virksomheder skabe en vision, som deres medarbejdere kan identificere sig med? Det er nogle af de spørgsmål, Global Compact i samarbejde med Tuborgfondet undersøger med kampagnen Impact Stories.

Charlotte Sølling skaber mening gennem sit job som ESG Manager i MP Pension..

I løbet af november og december deler vi fire videoer fra fire vidt forskellige virksomheder – AiayuCarlsbergMP Pension og LM Wind Power – som hver har formået at skabe en vision og strategi, der giver mening for forretningen, for samfundet og for medarbejderne.

Faldende tillid til erhvervslivet blandt millennials

Videoerne har et særligt fokus på den yngre generation, og hvordan unge medarbejdere finder mening i det arbejde de laver til dagligt. Vi undersøger blandt andet, hvorfor det er vigtigt for dem at bidrage positivt til samfundet gennem deres arbejde og hvilke veje de har taget.

De yngre generationer stiller nemlig generelt set større krav til deres nuværende og kommende arbejdsgivere end tidligere. I Deloittes årlige Global Millennial Survey kan man blandt andet læse, at millennials’ (personer født mellem 1983 og 1994) tillid til virksomheder er dykket i løbet af bare få år.

Sidste års undersøgelse viste, at 61 procent af millennials mener, at erhvervslivet har en positiv indvirkning på samfundet. I år er det tal faldet til 55 procent. Over tre fjerdedele mener desuden, at virksomheder fokuserer på deres egen dagsorden fremfor samfundets. Kun 16 procent mener, at virksomheder forbedrer samfundet væsentligt.

I disse tider er det måske ikke en overraskelse, at næsten en tredjedel af millennials mener, at klimaforandringerne er én af de mest alvorlige globale udfordringer. Mere overraskende er det måske, at kun 12 procent mener, at virksomheder er med til at forbedre/beskytte miljøet væsentligt.

Tallene er udtryk for en global utilfredshed med erhvervslivet blandt de unge, som ikke tyder på at forsvinde foreløbigt.  

Læs hele artiklen på globalcompact.dk.

04.12.2023Global Compact Network Denmark

Sponseret

Nordic CEO Statement for a just transition to a net-zero future

09.11.2023Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny rapport: Stigende antal danske virksomheder sætter klimamål gennem SBTi

07.11.2023Global Compact Network Denmark

Sponseret

Informationswebinar om UN Global Compact Network Denmark

22.09.2023Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny statusrapport: De nordiske virksomheders arbejde med bæredygtighed og verdensmål

18.09.2023Global Compact Network Denmark

Sponseret

CEO Statement from Danish Businesses

22.06.2023Global Compact Network Denmark

Sponseret

SMV’ernes ESG-rapportering – den gode værdikædedialog