LIXIL indvier stor solcellepark i Portugal

Som et led i arbejdet mod CO2-neutral produktion har GROHEs moderselskab LIXIL indviet et 1.500 kilowatt stort solcelleindlæg ved fabrikken Albergaria i Portugal, der producerer en række af GROHEs produkter.

Fabrikken i Albergaria producerer mere end to millioner køkkenarmaturer og 1,4 millioner termostater om året..

30.05.2022

Sponseret

GROHE

LIXIL Corporation har netop åbnet en stor solcellepark på 2.270 solcellemoduler ved koncernens produktionsfaciliteter i Albergaria i Portugal. Anlægget, der har en samlet kapacitet på 1.500 kWp, kan levere otte procent af fabrikkens energibehov og medvirke til at reducere CO2-udledningen med mere end 740 tons om året.

Duarte Cordeiro, Portugals minister for miljø og klima, og António Loureiro, borgmester i Albergaria-a-Velha kommune, deltog i indvielsen af solcelleparken.

"Jeg ved, at vi med et formindsket energiforbrug og fremme af vedvarende energikilder kan fremskynde Portugals overgang til en CO2-neutral økonomi, samtidig med at vi styrker industriens og virksomhedernes konkurrenceevne. Portugal hat sat et mål om at øge andelen af vedvarende energi i elproduktionen til 80 procent. Dette mål var tidligere sat for 2030, men det kan måske nu blive fremrykket. Dette er grunden til, at vores samarbejde med LIXIL er vigtigt. Indvielsen af denne solcellepark i dag er den type engagement, vi ønsker for Portugal,” sagde Duarte Cordeiro, minister for miljø og klima.

António Loureiro, bormester i Albergaria-a-Velha supplerer: “LIXIL har med GROHE-brandet været en del af vores kommune i over 25 år og har en vigtig rolle i den økonomiske udvikling af vores samfund. I det sidste årti har jeg haft fornøjelsen af at følge virksomhedens investeringer, og dette er allerede den fjerde store investering her på fabrikken. Det viser stor dynamik, en stærk kultur og en ånd af innovation. Samtidig understreger det, at Albergaria er et attraktivt sted på grund af dens geografiske beliggenhed, skattepolitikken, udbuddet af kvalificeret arbejdskraft samt områdets livskvalitet.”

Jens Harder, leder, Manufacturing Fittings, LIXIL International, sagde: “LIXIL udvikler løsninger, der påvirker planeten positivt, og brug af vedvarende energikilder er et nøgleelement for yderligere at reducere vores CO2-aftryk. Siden april 2020 har fabrikker i LIXIL Internationals fittings produktionsportefølje opnået CO2-neutral drift, der kan kompensere for endnu uundgåelige CO2-emissioner."

João Brás, leder af fabrikken i Albergaria, sagde: ”Jeg er glad for, at vi nu selv kan dække otte procent af vores årlige energibehov. Det reducerer vores samlede CO2-udledning med mere end 740 tons om året fra vores produktion af mere end to millioner køkkenarmaturer, 1,6 millioner termostatpatroner og 1,4 millioner termostater om året. Det bringer os skridt for skridt tættere på vores mål om at gøre vores produktion så bæredygtig som muligt."

Solcelleparken består af to sektioner: den ene med jordmonterede moduler og den anden med moduler som solafskærmning. Udover at generere energi vil solafskærmningen være med til at beskytte mere end 270 parkeringspladser mod sol og regn. Der vil samtidig blive installeret forbindelser til ladestandere til elbiler.

Den nye solcellepark er et af de mange initiativer, som LIXIL tager for at nå en bæredygtig produktion bl.a. af GROHE-brandets termostater, køkkenhaner og vandsystemer samt PVD-farver, der også produceres i Albergaria. En række andre initiativer omfatter f.eks. også reduktion af vandforbruget i produktionen.

Etableringen af solcelleanlægget følger de seneste investeringer i grøn energi på tværs af alle anlæg i LIXIL Internationals fittings-portefølje. Solcelleparker er taget i brug i Klaeng, Thailand, og er for øjeblikket ved at blive installeret i Lahr og Hemer i Tyskland. Alene i Albergaria sidste år blev der investeret omkring fem millioner euro i produktionslinjer og maskiner til kapacitetsudvidelse for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Se mere om fabrikken i Albergaria, Portugal på vores digitale platform GROHE X.

09.01.2023GROHE

Sponseret

Er du en vandhelt eller vandtyv?

14.10.2022GROHE

Sponseret

GROHE hjælper kendt kro mod bæredygtige mål

30.05.2022GROHE

Sponseret

LIXIL indvier stor solcellepark i Portugal

28.04.2022GROHE

Sponseret

Prisnomineret vandsystem reducerer plastforbruget hos danske virksomheder

15.01.2021GROHE

Sponseret

GROHE vinder eftertragtet europæisk bæredygtighedspris

15.01.2021GROHE

Sponseret

Håndvask og bæredygtigt vandforbrug går hånd i hånd i ny børnebog fra GROHE