GROHE hjælper kendt kro mod bæredygtige mål

Den kendte Hørby Færgekro er genåbnet efter en omfattende renovering, hvor vand- og energibesparende løsninger er prioriteret højt i bestræbelserne på at skabe et bæredygtigt hotelmiljø.

14.10.2022

Sponseret

GROHE

Den hæderkronede Hørby Færgekro på Tusenæs ved Holbæk åbnede op til sommersæsonen i helt nye klæder. Kroen, der har rødder tilbage til 1730’erne, har gennemgået en totalrenovering, hvor alt idet indre er blevet fjernet og kørt væk i 40 store containere. Kroen fremstår nu med nyindrettede værelser, ny restaurant, nyt køkken, nye vinduer og isolering samt nye installationer overalt.

Satser på vand- og energibesparelser
For hoteldirektør Finn Fogtmann, der overtog kroen i foråret 2021, har bæredygtighed i bred forstand været et afgørende element i alle renoveringsløsningerne på kroen. Han fortæller:

”Her på kroen satser vi stærkt på bæredygtighed bl.a. med lokalt producerede grønsager og fisk og skaldyr, som kommer direkte fra fjorden. Bæredygtighed er også i fokus, når det drejer sig om brug af ressourcer i den daglige drift. Det kommer bl.a. til udtryk i valg af sanitetsprodukter. I et hotelmiljø som vores bliver vandhaner og toiletter brugt hele tiden i mange forskellige rum. Derfor var det vigtigt for os at bruge vand- og energibesparende løsninger, der kan minimere forbruget. Det har vi fundet med vandhaner og brus fra GROHE, der alle har integrerede vand- og energibesparende teknologier.”

Ud over de vand- og energibesparende funktioner er sanitetsprodukterne også valgt ud fra et ønske om eksklusivt design i rustfri stållook og mat krom med suveræn komfort og ydeevne. Det drejer sig bl.a. om det luksuriøse brusesystem GROHE Euphoria XXL og de berøringsfrie håndvaskarmaturer Grohe Bau Cosmopolitan.

Miljøvenlig transport
Finn Fogtmann står også bag etableringen af en færgeforbindelse fra kroen på Tuse Næs til Holbæk på den anden side af fjorden. Dermed har han efter 50 år uden færge på stedet genoplivet en værdsat transport for både fastboende og turister, men nu på en miljøvenlig måde. Den nye båd er nemlig elektrisk og udelukkende drevet af energi fra solceller. Solceller er også tænkt ind i nye løsninger på kroen, hvor de på sigt skal forsyne kroens køkkenfaciliteter med strøm.

Det er den lokale VVS-installatør Jesper Stenmose fra Holbæk, der har stået for installationsarbejdet af GROHE-produkterne på kroen.

”Jeg er glad for, at hotellet har valgt GROHE som leverandør på vejen mod de bæredygtige mål. De valgte løsninger hjælper både funktionelt og emballagemæssigt med at spare på ressourcer og plast. GROHEs produkter bliver således leveret uden plast i emballagen og samtidig bidrager de til store vand- og energibesparelser. Derfor rådgiver jeg altid mine kunder til at tænke bæredygtigt ved valg af sanitetsprodukter, idet de rette valg kan hjælpe klimaet,” fastslår Jesper Stenmose.

09.01.2023GROHE

Sponseret

Er du en vandhelt eller vandtyv?

14.10.2022GROHE

Sponseret

GROHE hjælper kendt kro mod bæredygtige mål

30.05.2022GROHE

Sponseret

LIXIL indvier stor solcellepark i Portugal

28.04.2022GROHE

Sponseret

Prisnomineret vandsystem reducerer plastforbruget hos danske virksomheder

15.01.2021GROHE

Sponseret

GROHE vinder eftertragtet europæisk bæredygtighedspris

15.01.2021GROHE

Sponseret

Håndvask og bæredygtigt vandforbrug går hånd i hånd i ny børnebog fra GROHE