Lidl Danmark udgiver sin første CSR-rapport

Rimer tysk discount på bæredygtighed? I Lidl Danmarks første CSR-rapport, som netop er udkommet, siger virksomheden at det gør. Bedre målinger næste gang skal udrydde tvivl.

Dirk Fust har været direktør for Lidl Danmark siden maj 2016, og vil sørge for at målsætninger og opfølgning på CSR-mål bliver mere specifikke frem mod næste afrapportering. .

19.12.2017

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Lidl’s første CSR-rapport i Danmark har været længe på vej. Den dækker regnskabsåret 2015-2016, men er først udkommet her i december 2017. Spørger man Dirk Fust, som er Lidl Danmarks administrerende direktør, hvad han er mest stolt af ved rapporten, peger han da også på det faktum, at det overhovedet er lykkedes at stable en omfattende rapport på benene.

”Indsamling af data og opbygningen af hele metoden osv. har været et stort arbejde for vores ret lille organisation, så jeg er glad for at vi nu har noget at arbejde videre med,” siger han.

”Ser man på, hvad vi faktisk gør, så er jeg mest tilfreds med hvordan vi udvikler og investerer i vores medarbejdere og giver dem chancen for at udvikle sig. Jeg synes også, at vi gør det godt i forhold til vores produkter, hvor vi f.eks. investerer meget i frugt og grønt, så vi har laverer forekomster af pesticider end lovgivningen kræver ligesom vi har høje standarder for alle vores egne mærker.

Lidl Danmark vedtog fem manifester for sit arbejde med produkter i 2016..

Seks manifester
Arbejdet med Lidl Danmarks produkter er baseret på seks manifester, som blev lanceret i foråret 2016. De fokuserer på bæredygtige indkøb af kakao, kaffe, te, fisk/skaldyr, palmeolie og animalske produkter – for egne mærker i fast sortiment.

Målsætninger er der også knyttet til de seks manifester (se billede). For æg, palmeolie, fisk/skaldyr samt cacao var der mål, som skulle nås inden for 2015 og 2016, og det lykkedes. F.eks. er der hverken buræg på hylderne eller som ingrediens i produkter, som sælges som Lidls egne mærker. Det er Lidl den første discountkæde i Danmark til at gennemføre.

Supply chain er international
Til gengæld siger Lidl Danmark i rapporten ikke meget om, hvordan de skaffer produkterne – altså hvordan de sørger for en ansvarlig supply chain. Det nævnes, at Lidl arbejder gennem BSCI (et internationalt supply chain initiativ), men ikke så meget mere end det.

”Lidl International har omkring 800 ansatte i Asien, som arbejder med at sikre kvalitet og ansvarlighed i vores produkters supply chain. Det hører sammen med at Lidl er verdens fjerdestørste retailer, og derfor kan vi have stor indflydelse, men også stort ansvar,” fortæller Dirk Fust.

Et område, hvor supply chain til gengæld er vældig lokal, er distributionen i Danmark. Så hvordan arbejder Lidl med fragtmænd, hvor forhold for de ansatte ind i mellem virker noget uigennemskuelige?

Supermarkedskæden har to centrallagre i Danmark og har hvert sted kun to vognmænd som leverandører. Det sker for at sikre et ordentligt samarbejde.

Læs også: Dansk Supermarked: SDG''erne er lidt en gave

”Vi investerer jo i nye teknikker og tester nye brændselsformer i forbindelse med vores distribution. Det er vigtigt for os at have strategiske partnerskaber for distribution, så vi kører med langtidskontrakter for at sikre effektivitet. Vores leverandører forpligter sig på vores Code of Conduct før vi begynder samarbejdet, og vi laver stikprøvekontroller, men det vigtigste er at vi har tætte og langvarige relationer med en leverandør,” forklarer Dirk Fust.

Næste gang skal der måles mere
Lidls CSR-rapporter kommer også i fremtiden til at dække to år, så den næste rapport udkommer ikke lige med et samme. Til gengæld ved Dirk Fust godt, hvad han gerne vil have mere af til næste gang.

”Vi skal have mere specifikke målsætninger, og vi skal være bedre til at måle, om vi skaber fremdrift og forandring. Og så har vi mange gode historier om vores energiforbrug og de ting vi gør for at være effektive,” siger han, og henviser el til at Danmarks grønneste supermarked er Lidl’s og ligger i København SV, og at logistiknetværket på europæisk plan, som ifølge Dirk Fust både sparer penge og reducerer udledningen af CO2.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

05.07.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Er din virksomhed omfattet af CSRD? Få svaret her

05.07.2024KNAUF A/S

Sponseret

Knauf udgiver CSR rapport 2023

02.07.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering

01.07.2024Foxway A/S

Sponseret

Foxway’s science-based targets validated by SBTi

01.07.2024BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Sponseret

Er din virksomhed klar til den nye EU-lov om miljøvenligt produkt design?

28.06.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til ESG-rapporteringen: Ny vejledning om, hvordan du anvender bæredygtighedsstandarder

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)