Knauf udgiver CSR rapport 2023

Knauf præsenterer stor fremgang på både klima, cirkularitet og social ansvarlighed i ny CSR Rapport.

Foto: Knauf

Til trods for et udfordrende marked i den danske byggebranche, har Knauf formået at styre virksomheden sikkert igennem 2023 og præsenterer nu stor fremgang på både klima, cirkularitet og social ansvarlighed i ny CSR rapport. 

Administrerende direktør hos Knauf, Morten Ørnstrand-Søborg er godt tilfreds med årets resultat, som viser en markant CO2-reduktion i scope 1&2. ‘Vi har i 2023 formået at reducere vores CO2-udledning med hele 29%, hvilket bringer os et godt stykke af vejen mod vores målsætning om 70% CO2-reduktion i 2032.’ Nedgangen i CO2-udledning sker primært på baggrund af gennemførte energioptimeringsprojekter, ændret produktsammensætning og -volumen i 2023.

Alt afhængig af, hvor meget gips vi modtager fra markedet, producerer vi med op til 30% genanvendt gips’

Morten Ørnstrand-Søborg

Genanvendelse og cirkularitet fylder meget hos Knauf, som i mange år har modtaget og genanvendt oparbejdet gipsaffald i ny gipsproduktion. I 2023 lykkedes det virksomheden at sikre store mængder gips fra de danske byggepladser. ’Alt afhængig af, hvor meget gips vi modtager fra markedet, producerer vi med op til 30% genanvendt gips’, fortæller Morten Ørnstrand-Søborg. ’Gipsleverancerne vil altid variere over et år, men samlet set øgede vi den gennemsnitlige andel af genanvendt gips sidste år fra 15 til 23%, hvilket er utroligt positivt.

Knauf modtager hvert år store mængder oparbejdet gipsaffald fra danske byggepladser. Foto: Knauf A/S

Knauf forventer at modtage langt større mængder oparbejdet gipsaffald i de kommende år og forbereder selv store anlægsinvesteringer for at kunne skrue helt op for andelen af genanvendt indhold i nye produkter.

Den nordjyske gipsproducent leverer også stærke resultater på den sociale side i 2023 med 0 arbejdsulykker med fravær, et lavt sygefravær og en rekordhøj engagementsmåling hos Gallup. ’Vores medarbejdere er vores vigtigste ressource, og vi gør hver dag alt, hvad vi kan, for at være om deres sikkerhed, sundhed og trivsel’, slutter Morten Ørnstrand-Søborg.

Du kan læse hele CSR rapporten fra Knauf her.

Om Knauf

Knauf A/S er en dansk producent og leverandør af gipsplader, akustiklofter og lette byggesystemer. Vi har produceret byggematerialer og leveret knowhow og services til den danske byggebranche i mere end 50 år. Sammen med vores kunder og partnere skaber vi hver dag rammerne for et lettere, sundere og mere cirkulært byggeri i Danmark. 

Knauf A/S er en del af den familieejede Knauf koncern med hovedkontor i Iphofen, Tyskland. På verdensplan er vi 40.000 medarbejdere, heraf 200 medarbejdere i Danmark. Knaufs samlede produktportefølje dækker 75 pct. af byggekomponenterne til et byggeri.

Læs mere på www.knauf.dk

05.07.2024KNAUF A/S

Sponseret

Knauf udgiver CSR rapport 2023

30.06.2023KNAUF A/S

Sponseret

Knauf CSR rapport 2022

30.11.2022KNAUF A/S

Sponseret

Knauf om klimakrav 2023: Vores EPD’er bliver afgørende

30.11.2022KNAUF A/S

Sponseret

Lette byggematerialer skal slanke byggeriet

13.09.2022KNAUF A/S

Sponseret

Knauf CSR rapport 2021