Knauf CSR rapport 2022

Med Knauf CSR rapport 2022 præsenterer vi vigtige resultater for året samt en ny ambitiøs og langsigtet bæredygtighedsstrategi.

For større bæredygtighed i byggeriet

I 2022 satte vi grundstenene til en ambitiøs og langtsigtet bæredygtighedsstrategi, som sætter retningen for Knaufs rejse mod en mere bæredygtig fremtid med konkrete målsætninger for, hvorledes vi ønsker at reducere vores klimaaftryk, bidrage til cirkulær økonomi og skabe bæredygtige leverum for fremtidens generationer.

Den samlede byggeindustri står i dag for 30% af den danske CO2-udledning. Det er derfor helt essentielt, at vi handler nu og støtter op om de nationale klimamålsætninger.

Hos Knauf forpligter vi os helt konkret til at reducere CO2-emissioner fra egen drift og energiforbrug med 70% inden 2032 samt at opnå net zero udledning inden 2045.

Vejen mod en CO2-neutral gipsproduktion

Gips er kernen i vores forretning - og selvom fremstillingen af lette byggematerialer i gips udgør en langt lavere klimapåvirkning end fremstillingen af tunge materialer, ser vi stadig store potentialer for grøn omstilling og udvikling af CO2-reducerede byggematerialer til byggeriet. 

Som produktionsvirksomhed udgør energiforbruget langt størstedelen af vores udledninger, hvorfor energieffektivisering har vores primære fokus. Vejen til en CO2-neutral gipsproduktion er mulig og skal nås gennem en række iniativer: 

  • Reducering af energi- og ressourceforbrug
  • Recirkulering af energi, ressourcer og materialer
  • Konvertering af fossile brændstoffer til vedvarende energi
  • Innovation af bæredygtige produkter og byggeløsninger

Highlights fra 2022

Energieffektivisering har været et af årets vigtigste fokuspunkter, og med en effektiv indsats er det lykkedes os at gennemgøre flere tiltag, hvor god økonomi og grøn omstilling går hånd i hånd. Årets største resultater er:   

  • Internt varmeforbrug reduceret med 20%
  • Energiforbrug reduceret med 6%
  • Vandindtag reduceret med 14%

Læs meget mere om vores arbejde for bæredygtig udvikling hos Knauf her.

30.06.2023KNAUF A/S

Sponseret

Knauf CSR rapport 2022

30.11.2022KNAUF A/S

Sponseret

Knauf om klimakrav 2023: Vores EPD’er bliver afgørende

30.11.2022KNAUF A/S

Sponseret

Lette byggematerialer skal slanke byggeriet

13.09.2022KNAUF A/S

Sponseret

Knauf CSR rapport 2021