KAB: Gamle varmeanlæg skal opdateres for klimaets skyld

Der skal gøres noget ved de gamle, energisugende varmeanlæg, hvis Danmark skal bevæge sig i en grønnere retning, mener KAB’s nye klima- og ressourcechef.

Gamle varmeanlæg kan blive en hæmsko for grønne initiativer, og det er derfor et vigtigt område at investere i, mener Henrik Teglgaard Lund, klima- og ressourcechef hos KAB. Arkivfoto. .

12.09.2017

CSR.dk

Der skal investeres i at opdatere de mange gamle varmeanlæg, som er installeret i boliger landet over, mener boligselskabet KAB’s nye klima- og ressourcechef, Henrik Teglgaard Lund. De utidssvarende energisugere er nemlig en hæmsko for den grønne omstilling:

”Udfordringen kan i hverdagen virke usynlig. Så længe vi har varme i radiatorerne og vand i hanerne, så er vi som mennesker glade og tilfredse. Men der er rigtig gode grunde til at interessere os for ressourceforbruget”, siger Henrik Teglgaard Lund. Han fortsætter:

”Nogen steder er det simpelthen nødvendigt at handle for at sikre varmeforsyningen i fremtiden, andre steder giver det mening pga. langsigtede besparelser og bedre bo-komfort. Og helt overordnet er vi forpligtede til at bidrage til de nationale mål om at reducere energiforbruget”.

Læs også: Verdens energiforbrug vil toppe i 2030

Henrik Teglgaard Lund har sammen med KAB’s tekniske afdeling gennemgået en række KAB-ejendomme, og der har særligt været én ting, der springer i øjnene:

”Der er en kæmpe variation i energiforbruget i sammenlignelige ejendomme. Her må vi gå ind og analysere: Er det klimaskærmen, som kan forbedres, er varmeanlægget utidssvarende, eller kan det styres bedre?”.

Skal følge med fjernvarmeselskabernes udvikling
Som en del af den grønne omstilling har fjernvarmeværkerne sat et mål om at sænke fremløbstemperaturen – altså den temperatur, som fjernvarmevandet har, når det modtages i boligafdelingerne.

Når der sker, vil en række varmeanlæg i KAB-fællesskabet få svært ved at levere ordentlig varme til boligerne, vurderer klima- og ressourcechefen. Det drejer sig om store bebyggelser fra 1960’erne og 1970’erne, og det der typisk vil ske, er, at temperaturen er normal i det første værelse, men herefter vil falde fra rum til rum.

”Disse anlæg er ikke bygget til en lav fremløbstemperatur fra fjernvarmeværkerne og vil komme i alvorlige problemer, når fjernvarmeværkerne iværksætter deres mål om lavere temperatur”, siger Henrik Teglgaard Lund. Han vurderer, at problemet berører cirka 10.000 boliger i KAB-fællesskabet.

Læs også: Fynsk vindmøllevirksomhed skal gøre Kina grønnere

Men udskiftningen handler ikke kun om at forebygge kolde stuer. Der er mange fordele ved at investere i at udskifte de utidssvarende anlæg med nyere af slagsen:

”Omkostninger til varme vil falde – både som lavere energiforbrug og mindre udgifter til f.eks. reparation af gamle rør og tilkalkede beholdere. Bæredygtige løsninger kræver, at vi tænker langsigtet og helhedsorienteret for den enkelte boligafdeling. Det glæder jeg mig til at arbejde langt mere med”, siger Henrik Teglgaard Lund.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet