Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

Hos Københavns Kommune vil man gerne blive bedre til at genanvende borgernes plastaffald. Derfor indviede man et nyt testanlæg til blød plast i fredags, og de private virksomheder skal også med om bord.

Fra 1. maj skal de københavnske borgere være med til at sikre bedre genanvendeliged på plastaffald..

13.03.2017

CSR.dk

I fredags indviede Københavns Kommune et nyt testanlæg på Amager, der skal give både kommunen og private virksomheder mere viden om sortering af plastaffald, skriver Ingeniøren.

Læs også: Affald: Den cirkulære økonomis grimme ælling

Fra den 1. maj får de københavnske borgere også mulighed for at afprøve det nye testanlæg, hvori de kan proppe blød plast i genbrugs-plastcontaineren, der tidligere kun måtte benyttes til hård plast.

Bag hele planen med større genanvendelighed ligger et mål fra Københavns Kommune om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025 – men det kræver, at man i langt højere grad genanvender plast, forklarer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell:

”Københavnerne er allerede rigtig gode til at sortere deres plastaffald, og fremover bliver det endnu nemmere, da vi ikke længere behøver at skelne mellem blød og hård plast. Det betyder, at vi kan genanvende endnu mere plast og dermed udlede meget mindre CO2«, sagde han i forbindelse med indvielsen til Ingeniøren.dk.

Private virksomheder med i samarbejde
Med det nye testanlæg ønsker man at få mere viden om opnåelse af plastkvalitet ved hjælp af bedre sortering. Heraf vil man anvende den nye viden til bl.a. at informere de københavnske borgere om plastsortering og samtidig skabe en dialog med både vareproducenter og detailhandel om valg af fremtidig emballage.

Derfor inviterer Københavns Kommune også private virksomheder, der arbejder med genanvendelse af plast, til et samarbejde om det nye testanlæg. Dernæst er det planen, at erfaringerne herfra skal bruges i et igangværende fælleskommunalt udbud af plast til behandling på et privatejet anlæg.

Ifølge Ingeniøren.dk afholdes udbuddet i samarbejde med 39 kommuner fra hele landet, der håber på at gøre genanvendelsen af plast til en attraktiv forretning for danske virksomheder.

Københavns Kommune har et mål om at øge genanvendelsen af husholdningsaffald til 45 procent i 2018, hvor den i 2016 lå på 36.

Læs også: Nu er der affaldsplast i Dells emballage

I løbet af 2017 vil københavnerne også få mulighed for at genanvende bioaffald som kaffegrums, kartoffelskræller og madrester.

- EL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online