I Brønderslev Kommune har Berendsens innovative rengøringskoncept styrket ergonomien og rengøringskvaliteten

Flere rengøringsmedarbejdere i Brønderslev Kommune bruger Berendsens effektive SmartMop-produkter, som er designet til at være skånsomme for kroppen. Kvaliteten af rengøringen er blevet højnet og samtidig oplever medarbejderne færre smerter i hverdagen.

Sundere medarbejdere med skånsomme mopper

For 2 ½ år siden besluttede Brønderslev Kommune at skifte til Berendsens SmartMop-system på rådhuset, en skole, en SFO, et bibliotek og en musikskole – og det har givet så gode resultater, at de nu har fornyet SmartMop-kontrakten. Tidligere havde de forskellige lokationer i Brønderslev et andet moppesystem – men at SmartMop-mopperne og skaftet er mere skånsomme for kroppen kunne hurtigt mærkes ifølge Hanne Geisler, der er arbejdsmiljørepræsentant for kommunens rengøringsmedarbejdere.

Det bedste ved SmartMop er det ergonomiske skaft med kuglegrebet, som gør, at du bare skal køre moppen stille og roligt rundt… du behøver ikke at hive og skubbe. Mopperne skal kun fugtes let, så de er slet ikke tunge at gøre rent med som våde mopper – og fordi mopperne gør effektivt rent med så lidt vand, er gulvene allerede tørre efter få minutter, så vi sparer en arbejdsgang, da vi helt slipper for at eftertørre gulvene. Det gør en stor forskel, hvis du skal vaske gulve i f.eks. 8 skoleklasser på én dag. Mange af os rengøringsmedarbejdere er oppe i årene, og vi kan godt mærke, at vi har haft et slidsomt job – men nu hvor vi er skiftet til SmartMop, er vi mindre belastede, og dem, der før døjede med skuldersmerter, har ikke længere så ondt. Selv vores afløsere kan næsten ikke undvære mopperne – når de gør rent andre steder, så spørger de, om de ikke har SmartMop”, siger Hanne Geisler.

Suger og fastholder snavset mere effektiv

Til de ergonomiske moppeskafter hører et bredt sortiment af moppehoveder samt mikrofiberklude, som kommunens forskellige lokationer fleksibelt kan skifte blandt. De har bl.a. feje- og vaskemopper til gulve, mopper til vinduer, tavler, borde og interiør – og klude til effektiv skærm- og glasaftørring. Hver SmartMop-moppe rengør effektivt et større område, før den skal smides til vask, så rengøringsmedarbejderne skal skifte mopper færre gange om dagen end med deres tidligere løsning. Torben Højer, der er teknisk serviceleder i Brønderslev Syd, oplever også, at SmartMop-mopperne gør bedre rent.

Effektiv rengøring kræver, at man kører moppen i 8-taller, men vores tidligere mopper var ensrettede, så hvis man kørte moppen henover gulvet den ene vej, samlede den skidtet op – men når man vendte den, smed den skidtet igen. Det fungerer langt bedre med SmartMop-mopperne, for de er designet, så de kan køre i cirkler og suge effektivt i alle retninger. Rengøringskvaliteten på vores lokationer er blevet bedre med SmartMop, og fordi mopperne er så fleksible og kan bruges til flere forskellige formål, så kan vi altid finde en moppe, der løser den enkelte rengøringsopgave rigtigt godt”, siger Torben Højer.

Servicen sparer tid og fungerer i hverdagen

Berendsen-chauffører afhenter løbende alle mopper og klude, som vaskes på Berendsens miljøoptimerede vaskeri og leveres rettidigt retur til lokationerne i Brønderslev Kommune. Moppernes tekstiler er mikrochippede, så vaskeriet kan spore dem og holde styr på, at rengøringsmedarbejderne altid har nok tekstiler til rådighed. Og ifølge Torben Højer gør servicen hverdagen nemmere.

Vores samarbejde med Berendsen er rigtigt godt. De har været gode til at spørge ind til vores behov og rådgive os om at finde den rette løsning. Og vi sparer meget tid i den daglige rengøring med SmartMop-mopperne, ligesom vi sparer tid, vand, strøm og kemikalier ved, at Berendsen vasker vores mopper og klude. Det er nemt, at Berendsen løbende selv udskifter de slidte mopper og klude, og at de vaskede mopper leveres i plastikkasser, hvor de er pænt lagt ned, så vi kan tage dem direkte fra kasserne – i stedet for at vi selv skal folde mopperne ud og lægge dem på plads i skabet, som vi gjorde før”, siger Torben Højer og fortsætter:

Når vi har tømt kasserne med rene mopper, så bruger vi bare de samme kasser til beskidte mopper – og her er det en stor fordel, at kasserne lukker tæt, så vi ikke længere har de lugtgener, som vi havde med vores tidligere løsning, hvor vi opbevarede brugte, våde mopper i åbne stofsække, der kom til at lugte surt. Både praktisk, ergonomisk, tidsmæssigt og når det gælder kvaliteten af vores rengøring, har SmartMop fungeret rigtigt godt for os.


Om Brønderslev Kommune:

  • Brønderslev Kommune er én af Region Nordjyllands 11 kommuner
  • Kommunen dækker et areal på 633,38 m2
  • Der bor over 36.000 mennesker i Brønderslev Kommune

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup