Grundfos og C40 vil have højere ambitioner for vand

Et nyt acceleratorprogram skal sætte skub på arbejdet med vandsikkerhed i C40’s medlemsbyer.

Kim Nøhr Skibsted, adm. dir. i Grundfos Fonden var tydeligt ivrig efter mere handling, da han talte ved lanceringen af næste fase i et samarbejdsprojekt med C40. Foto: Grundfos Fonden.

14.09.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

To milliarder mennesker lever i dag uden adgang til rent vand, og 1,8 milliarder mennesker, bor i områder, hvor grundvandet og de økosystemer, som afhænger af grundvand, er truede. I den anden ende er truslen fra tørker og oversvømmelser kraftigt stigende, med de massive menneskelige og økonomiske konsekvenser den slags fører med sig. At en tredjedel af Pakistan i øjeblikket er under vand, er blot en ud af mange påmindelse om problemets alvor.

Læs også: Danske kommuners klimaarbejde skal eksporteres til resten af verden

”Problemet og dets omfang er bredt anerkendt. Alligevel diskuterer vi stadig løsninger i overskrifter. Det kan være frustrerende at være vidne til,” sagde Kim Nøhr Skibsted, administrerende direktør for Grundfos Foundation

Water Safe Cities er et nødvendigt projekt
Hans ord faldt ved lanceringseventen for Water Safe Cities II (WSCII), i Bella Centeret i går, under International Water Association (IWA) World Water Congress & Exhibition, som løber af stablen i denne uge i København. Bag WSCII står C40 Cities Climate Leadership Group (C40 Cities) sammen med Grundfos og Grundfos Foundation

"Der er et presserende behov for Water Safe Cities II-projektet. Hvis man f.eks. mindsker risikoen for oversvømmelser fra floder, vil det kunne reducere skaderne i alle C40-byer med 13 procent inden 2050, mens tørkerelaterede løsninger vil kunne spare 8 mia. dollars i skader," siger Kevin Austen, vicedirektør for C40.

Adgangsbilleten er høje ambitioner
WSCII ønsker at forpligte de deltagende byer til videnskabeligt baserede mål (science-based targets) for at fremme ambitiøse tiltag i byerne, som kan sikre vandforsyningen mod oversvømmelser og tørke. En vigtig del af projektet er oprettelsen af en ny vand-accelerator, som vil forpligte byerne til at:

  • hæve ambitionen i forhold til at skabe modstandsdygtige byer i forhold til vand og samtidig understøtte ambitionen gennem handling
  • beskytte byerne mod vandrelaterede klimarisici
  • gøre vandsikkerhed og -sikring til en central del af byernes klimastrategi

WSCII vil i høj grad trække på den opbyggede viden fra første fase af Water Safe Cities, hvor man detaljeret har afdækket vandudfordringer for C40’s 97 medlemsbyer, udviklet et katalog af kendte løsninger, der kan afhjælpe disse, og et vidensdelingsnetværk for byernes repræsentanter.

Desuden etablerer man en rådgivende ekspertgruppe, der repræsenterer akademiske institutioner, NGO'er og erhvervsgrupper, for at støtte byerne i spørgsmål om f.eks. finansiering, hvilket udgør en større udfordring for visse byer.

Grundfos leverer viden – og penge
Grundfos’ viden, ekspertise og Grundfos Fondens midler spiller en stor rolle i Water Safe Cities projektet.

Virksomhedens viden om avancerede pumpeløsninger og vandteknologi indgår i rådgivning af byerne om løsninger, der blandt andet ser på, hvordan man håndterer vandopsamlingsområder ved floder, effektivisering af vandsystemer og sikring af kritisk infrastruktur mod oversvømmelser. Fondens bidrag er derimod investeringer på næsten 19 millioner kroner i projektet.

Læs også: Danske partnerskaber skal sikre bæredygtig vækst i sårbare lande

"For meget vand og vandmangel er blandt de mest presserende udfordringer i vores levetid. Derfor er Grundfos Foundation og Grundfos stolte af at samarbejde med C40 om projektet Water Safe Cities," siger Kim Nøhr Skibsted.

”Partnerskabet mellem C40, Grundfos og Grundfos Foundation bør være udgangspunktet for et bredere samarbejde mellem byer, nationale regeringer og den private sektor, som alle har et incitament til at beskytte byerne mod vand-relaterede udfordringer,” afslutter Kevin Austen.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online