Grundfos og C40 vil have højere ambitioner for vand

Et nyt acceleratorprogram skal sætte skub på arbejdet med vandsikkerhed i C40’s medlemsbyer.

Kim Nøhr Skibsted, adm. dir. i Grundfos Fonden var tydeligt ivrig efter mere handling, da han talte ved lanceringen af næste fase i et samarbejdsprojekt med C40. Foto: Grundfos Fonden.

14.09.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

To milliarder mennesker lever i dag uden adgang til rent vand, og 1,8 milliarder mennesker, bor i områder, hvor grundvandet og de økosystemer, som afhænger af grundvand, er truede. I den anden ende er truslen fra tørker og oversvømmelser kraftigt stigende, med de massive menneskelige og økonomiske konsekvenser den slags fører med sig. At en tredjedel af Pakistan i øjeblikket er under vand, er blot en ud af mange påmindelse om problemets alvor.

Læs også: Danske kommuners klimaarbejde skal eksporteres til resten af verden

”Problemet og dets omfang er bredt anerkendt. Alligevel diskuterer vi stadig løsninger i overskrifter. Det kan være frustrerende at være vidne til,” sagde Kim Nøhr Skibsted, administrerende direktør for Grundfos Foundation

Water Safe Cities er et nødvendigt projekt
Hans ord faldt ved lanceringseventen for Water Safe Cities II (WSCII), i Bella Centeret i går, under International Water Association (IWA) World Water Congress & Exhibition, som løber af stablen i denne uge i København. Bag WSCII står C40 Cities Climate Leadership Group (C40 Cities) sammen med Grundfos og Grundfos Foundation

"Der er et presserende behov for Water Safe Cities II-projektet. Hvis man f.eks. mindsker risikoen for oversvømmelser fra floder, vil det kunne reducere skaderne i alle C40-byer med 13 procent inden 2050, mens tørkerelaterede løsninger vil kunne spare 8 mia. dollars i skader," siger Kevin Austen, vicedirektør for C40.

Adgangsbilleten er høje ambitioner
WSCII ønsker at forpligte de deltagende byer til videnskabeligt baserede mål (science-based targets) for at fremme ambitiøse tiltag i byerne, som kan sikre vandforsyningen mod oversvømmelser og tørke. En vigtig del af projektet er oprettelsen af en ny vand-accelerator, som vil forpligte byerne til at:

  • hæve ambitionen i forhold til at skabe modstandsdygtige byer i forhold til vand og samtidig understøtte ambitionen gennem handling
  • beskytte byerne mod vandrelaterede klimarisici
  • gøre vandsikkerhed og -sikring til en central del af byernes klimastrategi

WSCII vil i høj grad trække på den opbyggede viden fra første fase af Water Safe Cities, hvor man detaljeret har afdækket vandudfordringer for C40’s 97 medlemsbyer, udviklet et katalog af kendte løsninger, der kan afhjælpe disse, og et vidensdelingsnetværk for byernes repræsentanter.

Desuden etablerer man en rådgivende ekspertgruppe, der repræsenterer akademiske institutioner, NGO'er og erhvervsgrupper, for at støtte byerne i spørgsmål om f.eks. finansiering, hvilket udgør en større udfordring for visse byer.

Grundfos leverer viden – og penge
Grundfos’ viden, ekspertise og Grundfos Fondens midler spiller en stor rolle i Water Safe Cities projektet.

Virksomhedens viden om avancerede pumpeløsninger og vandteknologi indgår i rådgivning af byerne om løsninger, der blandt andet ser på, hvordan man håndterer vandopsamlingsområder ved floder, effektivisering af vandsystemer og sikring af kritisk infrastruktur mod oversvømmelser. Fondens bidrag er derimod investeringer på næsten 19 millioner kroner i projektet.

Læs også: Danske partnerskaber skal sikre bæredygtig vækst i sårbare lande

"For meget vand og vandmangel er blandt de mest presserende udfordringer i vores levetid. Derfor er Grundfos Foundation og Grundfos stolte af at samarbejde med C40 om projektet Water Safe Cities," siger Kim Nøhr Skibsted.

”Partnerskabet mellem C40, Grundfos og Grundfos Foundation bør være udgangspunktet for et bredere samarbejde mellem byer, nationale regeringer og den private sektor, som alle har et incitament til at beskytte byerne mod vand-relaterede udfordringer,” afslutter Kevin Austen.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online