Grundfos og C40 vil have højere ambitioner for vand

Et nyt acceleratorprogram skal sætte skub på arbejdet med vandsikkerhed i C40’s medlemsbyer.

Kim Nøhr Skibsted, adm. dir. i Grundfos Fonden var tydeligt ivrig efter mere handling, da han talte ved lanceringen af næste fase i et samarbejdsprojekt med C40. Foto: Grundfos Fonden.

14.09.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

To milliarder mennesker lever i dag uden adgang til rent vand, og 1,8 milliarder mennesker, bor i områder, hvor grundvandet og de økosystemer, som afhænger af grundvand, er truede. I den anden ende er truslen fra tørker og oversvømmelser kraftigt stigende, med de massive menneskelige og økonomiske konsekvenser den slags fører med sig. At en tredjedel af Pakistan i øjeblikket er under vand, er blot en ud af mange påmindelse om problemets alvor.

Læs også: Danske kommuners klimaarbejde skal eksporteres til resten af verden

”Problemet og dets omfang er bredt anerkendt. Alligevel diskuterer vi stadig løsninger i overskrifter. Det kan være frustrerende at være vidne til,” sagde Kim Nøhr Skibsted, administrerende direktør for Grundfos Foundation

Water Safe Cities er et nødvendigt projekt
Hans ord faldt ved lanceringseventen for Water Safe Cities II (WSCII), i Bella Centeret i går, under International Water Association (IWA) World Water Congress & Exhibition, som løber af stablen i denne uge i København. Bag WSCII står C40 Cities Climate Leadership Group (C40 Cities) sammen med Grundfos og Grundfos Foundation

"Der er et presserende behov for Water Safe Cities II-projektet. Hvis man f.eks. mindsker risikoen for oversvømmelser fra floder, vil det kunne reducere skaderne i alle C40-byer med 13 procent inden 2050, mens tørkerelaterede løsninger vil kunne spare 8 mia. dollars i skader," siger Kevin Austen, vicedirektør for C40.

Adgangsbilleten er høje ambitioner
WSCII ønsker at forpligte de deltagende byer til videnskabeligt baserede mål (science-based targets) for at fremme ambitiøse tiltag i byerne, som kan sikre vandforsyningen mod oversvømmelser og tørke. En vigtig del af projektet er oprettelsen af en ny vand-accelerator, som vil forpligte byerne til at:

  • hæve ambitionen i forhold til at skabe modstandsdygtige byer i forhold til vand og samtidig understøtte ambitionen gennem handling
  • beskytte byerne mod vandrelaterede klimarisici
  • gøre vandsikkerhed og -sikring til en central del af byernes klimastrategi

WSCII vil i høj grad trække på den opbyggede viden fra første fase af Water Safe Cities, hvor man detaljeret har afdækket vandudfordringer for C40’s 97 medlemsbyer, udviklet et katalog af kendte løsninger, der kan afhjælpe disse, og et vidensdelingsnetværk for byernes repræsentanter.

Desuden etablerer man en rådgivende ekspertgruppe, der repræsenterer akademiske institutioner, NGO'er og erhvervsgrupper, for at støtte byerne i spørgsmål om f.eks. finansiering, hvilket udgør en større udfordring for visse byer.

Grundfos leverer viden – og penge
Grundfos’ viden, ekspertise og Grundfos Fondens midler spiller en stor rolle i Water Safe Cities projektet.

Virksomhedens viden om avancerede pumpeløsninger og vandteknologi indgår i rådgivning af byerne om løsninger, der blandt andet ser på, hvordan man håndterer vandopsamlingsområder ved floder, effektivisering af vandsystemer og sikring af kritisk infrastruktur mod oversvømmelser. Fondens bidrag er derimod investeringer på næsten 19 millioner kroner i projektet.

Læs også: Danske partnerskaber skal sikre bæredygtig vækst i sårbare lande

"For meget vand og vandmangel er blandt de mest presserende udfordringer i vores levetid. Derfor er Grundfos Foundation og Grundfos stolte af at samarbejde med C40 om projektet Water Safe Cities," siger Kim Nøhr Skibsted.

”Partnerskabet mellem C40, Grundfos og Grundfos Foundation bør være udgangspunktet for et bredere samarbejde mellem byer, nationale regeringer og den private sektor, som alle har et incitament til at beskytte byerne mod vand-relaterede udfordringer,” afslutter Kevin Austen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet