Google topper igen på CSR-omdømmet

Reputation Institute har udgivet sin årlige liste over de bedste virksomheder i verden bedømt på CSR-omdømme, og Google indtager 1. pladsen for andet år i træk. Lego fastholder sin placering som nr. 6.

Reputation Institute har udgivet sin top 100 over de bedste virksomheder i verden målt på CSR-omdømme..

18.09.2015

CSR.dk

Selvom hensynet til miljøet, medarbejderne, det omkringliggende samfund osv. ofte udadtil er de væsentligste motivationsfaktorer, så vil de færreste virksomheder nok benægte at image, brand og omdømme ligeledes er en overordentlig stor driver for at arbejde med CSR.

Læs også: Lego vil bruge 1 milliard kroner på at få bæredygtige klodser

Med det udgangspunkt har konsulentfirmaet Reputation Institute endnu en gang udgivet sin årlige CSR Global RepTrak® 100-rapport, der som navnet antyder er en opgørelse over, hvordan 100 af de allerstørste virksomheder i verden bliver opfattet blandt befolkningerne i en række lande globen rundt.

I år toppes listen igen – og endda ganske klart – af Google, der også indtog 1. pladsen sidste år. Den amerikanske softwaregigant scorer således højt på alle parametre, og fremhæves især for sin energistrategi (virksomheden har været CO2-neutral siden 2007) og som det sted, allerflest ad de adspurgte gerne ville arbejde.

Lego stadig nr. 6
Resten af top fem udgøres i nævnte rækkefølge af BMW, Disney, Microsoft og Daimler (nr. 10 sidste år, men adskillige miljøtiltag har løftet omdømmet), og på en 6. plads finder vi Lego, der dermed fastholder sin placering fra 2014-listen, som Microsoft i øvrigt toppede.

Lego, der præsenterede er rekordregnskab i februar, får i år ros for at have styrket sig på adskillige CSR-områder og overordnet for et øget fokus på bæredygtighed. Det gælder bl.a. i forsyningskæden, hvor Legos investeringer i at finde et alternativ til plastikken i klodserne, og et skift til mindre æsker i FSC-mærket pap, bliver fremhævet.

Ligeledes er der skulderklap til den danske legetøjsgigant for at stoppe samarbejdet med Shell efter pres fra bl.a. Greenpeace på baggrund af olieselskabets tvivlsomme forhistorie og et generelt hensyn til miljømæssig bæredygtighed. Endelig bliver Legos detaljerede og transparente CSR-rapportering fremhævet som en stor styrke.

Top 10 indeholder herudover Apple, Intel, Rolls-Royce og Rolex, der tilsammen har skubbet Volkswagen fra en 7. plads sidste år ned som nr. 11. Af andre virksomheder på listen kan nævnes Nike (nr. 22), Volvo (nr. 27), Ikea (nr. 32), Novo Nordisk (nr. 73), SAS (nr. 79), Coca-Cola (nr. 82) og Carlsberg, der på en placering som nr. 96 er det sidste danske selskab på listen. Logistikmastodonten UPS lukker ledet som nr. 100, mens virksomheder som A.P Møller-Mærsk og Vestas ikke er at finde i rangordenen.

Et godt omdømme kan betale sig
Listen er udarbejdet ved at Reputation Institute har gennemført over 150.000 interviews i verdens 15 største økonomier, hvor respondenterne har afgivet deres vurderinger af virksomhedernes omdømme inden for syv dimensioner (produkter og services, innovation, arbejdsplads, governance, citizenship, lederskab og præstation).

Som enkeltkategori er virksomhedens produkt/service det mest afgørende for dens omdømme, men de tre deciderede CSR-faktorer (arbejdsplads, governance og citizenship) er sammenlagt driver for over 40 procent af en virksomheds ry og rygte.

Læs også: Nyt paradigme for CSR: Brandsikring frem for brandslukning

På den baggrund er Reputation Institutes konklusion, at det er god forretning at investere i sit omdømme. Siden finanskrisen har virksomheder med at stærkt omdømme således klaret sig næsten dobbelt så godt målt på ROI end markedet generelt, deres børsværdier har rettet sig hurtigere, de har lettere ved at påvirke politik og nye regler, de har lettere ved at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft, og kunderne er mere loyale.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

17.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

17.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til din ESG-rapportering med digitale løsninger

17.04.2024CSR.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

12.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

ESG skal være nemt for SMV’er: Få her inspiration til konkrete rapporteringspunkter

11.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nyt lovforslag: Er din virksomhed klar til de nye bæredygtighedskrav?

09.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Her er de vigtigste ændringer i det kommende Corporate Sustainability Due Diligence direktiv

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams