GlobalConnect-koncernen sætter erfaren profil i front for bæredygtighedsindsats

Den nordiske fiber- og datacentervirksomhed GlobalConnect har per 1. september ansat Anne Cecilie Lasa-González som Head of Group Sustainability. Hun kommer fra en stilling som bæredygtighedschef hos Clever.

Anne Cecilie Lasa-González.

”Det har høj prioritet for GlobalConnect og vores ejere at sætte ambitiøse mål, som går længere end de gængse i branchen. De store fremskridt på ESG-agendaen sker først, når der er mod til at koble økonomiske konsekvenser på opfyldelsen af mål. Det har vi gjort i et vækstlån, som blandt andet er koblet op på, om vi når konkrete mål for reduktion af CO2-udledning. Anne Cecilie har kompetencer og erfaring, som bliver uvurderlig i at tage de næste vigtige skridt mod at indfri vores mål og konstant at hæve barren,” siger Sofia Lisa Dinesen, SVP Strategy, M&A and Sustainability i GlobalConnect Group.

Anne Cecilie Lasa-González kommer med bred erfaring fra forskning, NGO, konsulent- og infrastruktur-branchen. Senest har hun været bæredygtighedschef i Clever og har tidligere været ansvarlig for bæredygtighed i PwC Danmark.

”Bæredygtighedsindsatsen omkring kritisk infrastruktur som fiber og datacentre er tosidet. For det første forpligter vi os til at sætte mindst muligt aftryk på miljøet, mens vi driver forretning på en bæredygtig måde. Samtidig skal vi sikre, at infrastrukturen kan modstå ekstreme vejrforhold, fordi der i yderste konsekvens er menneskeliv på spil, hvis internettet går ned. Dét er en vigtig og spændende opgave,” siger Anne Cecilie Lasa-González.

Den første opgave, som venter den nye chef, er at færdiggøre planerne for at leve op til koncernens ambitiøse mål om at reducere emissioner under Science Based Targets-initiativet. Fokus ligger især der, hvor hovedparten af koncernens CO2-udledninger kommer fra, nemlig fra værdikæden (de såkaldte Scope 3 emissioner). GlobalConnects ESG-mål er desuden koblet økonomisk op på et større investeringslån.

Anne Cecilie Lasa-González er uddannet etnolog fra Københavns Universitet og cand.mag. med speciale i bæredygtig forretningsudvikling fra Aalborg Universitet.

04.12.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnect sætter flere kræfter til bæredygtighedsindsatsen

01.09.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnect-koncernen sætter erfaren profil i front for bæredygtighedsindsats

06.07.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnect beregner CO2-fodaftryk for tusindvis af virksomheder

26.06.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnects bæredygtighedsmål godkendt af SBTi