GlobalConnect beregner CO2-fodaftryk for tusindvis af virksomheder

“Ligesom alle andre virksomheder har vi i GlobalConnect en forpligtelse til at støtte vores kunder og andre interessenter med at reducere deres klimapåvirkning. Det er også vigtigt, at vi muliggør gennemsigtighed i klimaaftrykket af de produkter og tjenester, de køber hos os.”

Det siger Sofia Lisa Dinesen, Senior Vice President Sustainability i GlobalConnect, en af de førende digitale infrastruktur- og datakommunikationsudbydere i Nordeuropa.

“Vi kan med vores opdaterede Customer Carbon Calculator beregne mange af vores store kunders CO2-fodaftryk. Det hjælper både vores kunder med at træffe informerede beslutninger og os til bedre at vejlede henimod bedre ESG produkter og tjenester. Footprint-værdierne er gratis for kunder, der bestiller en service fra GlobalConnect gennem Fiberweb,” fortsætter hun.

Ambitionen er at levere værdifulde data fra hele forsyningskæden for at hjælpe virksomheder med at træffe informerede beslutninger ved at bogføre aktivitetsbaserede data om emissioner fra alle produktlivscyklusstadier, netværksinfrastruktur og datacentre. Allerede nu kan værktøjet hjælpe virksomhederne med at uddybe deres Scope 2*) emissioner og hjælpe dem med deres Scope 3 emissioner.

CO2-fodaftrykket inkluderer produktion og brug af de CPE'er, der er installeret i abonnementsperioden. CPE er et akronym for Customer Premise Equipment, som henviser til ethvert stykke tilsluttet udstyr, der bruges til at få adgang til internettet eller generelt få adgang til tjenester på et udbydernetværk, uanset om det er direkte eller indirekte forbundet til dette netværk.

“Vores Fiberweb er en kundevendt, selvbetjeningsportal for ordreindtastning, som mest bruges af store norske kunder. I fremtiden vil værdier af CO2-fodaftryk blive gjort tilgængelige for en bredere kundegruppe, og det giver mere gennemsigtighed og flere detaljer. Disse kunder – i alt mere end 4.000 – vil kunne se værdien, når de vælger et abonnement og få et sammenfattende overblik, inden de afgiver ordren,” forklarer Gudrun Fjola Gudmundsdottir, bæredygtighedsrådgiver.

For yderligere at forbedre det opdaterede værktøj vil GlobalConnect i de kommende måneder indsamle mere feedback fra kunderne.

Mere information fås hos Martin Broberg, kommunikationsdirektør i GlobalConnect: marbro@globalconnect.dk

*) Definitioner af Scope 1, 2 og 3:

Scope 1 emissioner
Scope 1 dækker emissioner fra kilder, som en organisation direkte ejer eller kontrollerer – for eksempel fra afbrænding af brændstof i vores bilflåde (hvis de ikke er elektriske).

Scope 2 emissioner
Scope 2 er emissioner, som en virksomhed forårsager indirekte og kommer fra, hvor den energi, den køber og bruger, produceres. For eksempel er emissioner forårsaget af produktionen af elektricitet, som vi bruger i vores bygninger, inkluderet i dette omfang.

Scope 3 emissioner
Scope 3 omfatter emissioner, der ikke er produceret af virksomheden selv og ikke er et resultat af aktiviteter fra aktiver, der ejes eller kontrolleres af virksomheden. Det handler om udledninger af dem, som virksomheden indirekte er ansvarlig for i værdikæden. Et eksempel på dette er, når vi køber, bruger og bortskaffer produkter fra leverandører. Scope 3-emissioner inkluderer alle kilder, der ikke er inden for Scope 1 og 2.

04.12.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnect sætter flere kræfter til bæredygtighedsindsatsen

01.09.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnect-koncernen sætter erfaren profil i front for bæredygtighedsindsats

06.07.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnect beregner CO2-fodaftryk for tusindvis af virksomheder

26.06.2023GlobalConnect

Sponseret

GlobalConnects bæredygtighedsmål godkendt af SBTi